Kymmeniä koulutuksia, satoja opiskelijoita, tuhansia tarinoita. Poken ystäväkirja on blogisarja, joka päästää eri alojen opiskelijat ääneen ja antaa lukijan kurkistaa pokelaisuuden ytimeen: miksi meille tullaan opiskelemaan, minkälaisia tyyppejä täällä on ja mikä täällä on parasta. Tällä kertaa vuorossa on visualistiopiskelija Katja!

Nimi: Katja Janhonen

Ikä: 23

Koulutus, jota opiskelet Pokessa: Liiketoiminnan ammattitutkinto, markkinointiviestinnän suuntautuminen

Tammikuussa 2023 alkaa Jyväskylässä visualistin koulutus, joka on osatutkinto liiketoiminnan ammattitutkinnosta.

Miksi opiskelet juuri tätä alaa?: Rakastan visuaalisesti kauniita asioita. Rakastan myös valokuvata ja sommitella. Pitkään meni ennen kuin tajusin mitä haluan tehdä ja olen onnellinen, että löysin tämän tutkinnon. Tällä alalla pääsen toteuttamaan itseäni!

Minkälainen tausta sinulla on? Mitä olet tehnyt ennen Pokea?: Olen valmistunut kaksoistutkinnosta ja olen siis ylioppilas sekä tarjoilija. Koulun jälkeen olen työskennellyt mm. kirpputorimyyjänä. Vapaa-ajallani tuotan sisältöä someen ja harrastan valokuvaamista.

Mikä alassasi on parasta?: No tietysti se visuaalisuus ja että pääsen toteuttamaan itseäni ja pääsen luomaan kauniita asioita

Mikä Pokessa on parasta?: Oma tutkintoni suoritus tapahtuu Äänekosken sijasta Jyväskylässä ja se on ihan huippua, että he mahdollistavat kouluttautumisen myös Jyväskylässä.

Millainen on tavallinen päiväsi Pokessa?: Päivät vaihtelevat, koska meillä ei ole pelkkää lähiopetusta viitenä päivänä viikossa, vaan osa päivistä tehdään etänä. Mutta tähän mennessä lähiopetuspäivät ovat sisältäneet paljon tietokoneella työskentelyä. Nyt onneksi päästään tekemään muutakin tilan ja esillepanon visuaalisen suunnittelun ja toteutuksen tutkinnon osan parissa!

Mikä on ollut tähän asti mielenkiintoisinta opinnoissasi?: No varmasti työharjoittelu! Pääsin tutustumaan mainostoimiston arkeen, joka oli todella mielenkiintoista!

Millaisiin työtehtäviin koulutuksellasi voi päästä?: Voin tehdä paljon kaikenlaista, kuten olla mukana tekemässä yrityksen sosiaalisen median markkinointia tai olla vaikka vaatekaupassa somistajana. Voin olla myös mukana videotuotannoissa tekemässä visualisointia. Visuaalisuutta on niin paljon kaikkialla, että tästä tutkinnosta on eväitä monenlaiseen!

Mikä sinusta tulee isona?: No tietenkin visualisti! Haluan varmasti opiskella vielä muutakin, en tiedä vielä ihan tarkkaan mitä. En siis tiedä itsekään mikä musta tulee isona! Jännityksellä jään odottamaan mihin suuntaan tuulet puhaltaa!

Lähiopetus vai työharjoittelu?: Työharjottelu

Haaveilen: Siitä että olisin lähitulevaisuudessa työssä, jota rakastan!

Inhoan: Kiirettä, talven harmautta ja vesisadetta.

Rakastan: Perhettäni sekä ystäviäni! Sisällöntuottamista ja valokuvaamista.

Ihailen: Ihmisiä, jotka ovat saaneet luotua itselleen hienon uran. Ihmisiä, jotka osaavat elää hetkessä. Aurinkoisia ihmisiä, jotka levittävät iloa ympärilleen!

visualisti liiketoiminnan ammattitutkinto

Haluatko sinä vahvistaa markkinoinnin ja visuaalisen viestinnän osaamistasi? Koulutuksessa suuntaudut markkinointiviestintään. Opit suunnittelemaan ja toteuttamaan markkinointia, seuraamaan tuloksellisuutta ja kehittämään asiakaskokemusta. Koulutuksen aikana tutustut erilaisten markkinointimateriaalien tekemiseen sekä digitaaliseen markkinointiin. Lisäksi opit toteuttamaan esillepanoja ja näyteikkunoita sekä suunnittelemaan myymälän tai messutilan visuaalista ilmettä.

Lue lisää liiketoiminnan ammattitutkinnosta!
_________________

Seuraatko meitä jo somessa? Instagramista löydät meidät @meollaanpoke.

Kymmeniä koulutuksia, satoja opiskelijoita, tuhansia tarinoita. Poken ystäväkirja on blogisarja, joka päästää eri alojen opiskelijat ääneen ja antaa lukijan kurkistaa pokelaisuuden ytimeen. Aikuisten ystäväkirjassa nostamme esiin erityisesti ammatti- ja erikoisammattitutkintojen opiskelua sekä sitä näkökulmaa, kannattaako aikuisena täydentää omaa osaamista tai vaihtaa kokonaan alaa!

Nimi

Luna Martin, 29

Mitä opiskelit POKElla?

Opiskelin liiketoiminnan ammattitutkintoa myynnin ja markkinoinnin osaamisalalla. Opintoihini kuului mm. markkinointiviestinnän toimeksianto,  tilan ja esillepanon visuaalinen suunnittelu ja toteutus sekä liiketoiminnan tehtävissä toimiminen. Koulutus oli työvoimakoulutus.

Mikä sai sinut opiskelemaan aikuisena? Millainen opiskelu/työtausta sinulla on?

Minua kiinnosti tämä ala, ja nyt aikuisena on enemmän motivaatiota opiskella. Olen käynyt yrittäjäkurssin Suomen yrittäjäopistossa pari vuotta sitten ja opiskelin nuorena merkonomiksi Rovanimellä Lapin ammattiopistossa. Kokeilin nuorena eri vaihtoehtoja, kuten puolitoista vuotta taidelukiota ja paria muuta ammattiopistoalaa. Sitten löysin merkonomiopinnot ja ajattelin, että se on hyvä pohjakoulutus jatkoon.

Miksi valitsit opiskelupaikaksi nimenomaan POKEn?

Koulutus oli työvoimatoimiston sivuilla ainoa kiinnostava ala. Sitten hain, kävin haastattelussa ja pääsin. Koulutus alkoi lokakuussa 2020 ja se kesti vuoden.

Millaista opiskelu oli käytännössä? Millainen oli esimerkiksi tyypillinen opiskelupäivä?

Opiskelu oli aika haastavaa ja töitä piti tehdä kovasti. Opiskeluun meni runsaasti aikaa. Aiheet vaihtuivat lähes päivittäin. Päivät olivat kuuden tunnin mittaisia, joten aika vauhdikasta oli. Teimme tietokoneella Decostudy-ohjelmalla ensin suunnitelmat esimerkiksi johonkin näyteikkunaan ja sitten käytiin konkreettisesti tekemässä esillepano. Työharjoittelussa oppi käytännössä visualistin työtä hyvin. Kaksi ensimmäistä työharjoittelua olin Ekolossa, jossa sain uudistaa kaupan esillepanoa ja näyteikkunoita. Viimeisen työharjoittelun olin Jyväskylän Paviljongissa, josta sain sitten valmistuttuanikin töitä. Paviljongissa sain uudistaa pukuhuoneet eli suunnittelin kaiken ja pääsin toteuttamaankin. Olin siitä ihan liekeissä. En ole ennen tehnyt niin isoa projektia, vain kotona pientä pintaremonttia. Tykkään tehdä monenlaista, joten oli kiva päästä myös kädet savessa tekemään pukuhuoneissa remonttia.

Oli myös kiva suunnitella remonttia kestävän kehityksen näkökulmasta. Kirpputoreilta löytyi hienoja huonekaluja ja sisustustuotteita.

Mikä oli parasta oman alasi opiskelussa? Tiedätkö jo, millaisiin työtehtäviin haluaisit työllistyä? Jos kyllä, minne? *

Ryhmähenki oli parasta ja kannustavaa, ja sain kavereita. Opettajat olivat ammattilaisia ja älyttömän mukavia. Tapahtuma-ala kiinnostaa minua, koska se on vaihtelevaa. Olen nyt unelmatyössä Paviljongissa, jossa pystyn yhdistämään oman luovuuden työhön. Tulevaisuuden haaveena minulla on perustaa oma kosmetiikkamerkki ja suunnitelmat ovat jo hyvällä mallilla.

Millaista opiskelun yhdistäminen muuhun arkeen oli?

Minulla oli riittävästi aikaa opiskeluun, koska olin työttömänä . Kesällä jäi vähän rästitehtäviä, mutta otin itseäni niskasta kiinni ja sain ne syksyllä tehtyä ja valmistuin ajoissa lokakuun lopussa. Välillä tuli kiire.

Liittyykö aikuisena opiskeluun mielestäsi jonkinlaisia ennakkoluuloja tai väärinkäsityksiä? Onko opiskelu ollut sellaista kuin kuvittelit? 

Minulla ei ollut ennakkoluuloja, vaan menin avoimin mielin opiskelemaan.

Millaisia terveisiä lähettäisit ihmiselle, joka pohtii kannattaako aikuisena opiskella vielä lisää (joko kokonaan uutta alaa tai täydentää nykyistä osaamista?) Miksi tulla nimenomaan POKElle? 

Suosittelen opiskelua aikuisena, koska se on ihan erilaista kuin nuorena. On ihan erilainen asenne opiskelua kohtaan, ja asiat kiinnostavat aidosti. Aikuisena ei hae heppoisasti kouluun, vaan miettii tarkkaan, mikä kiinnostaa. Tässä iässä jo oikeasti tietääkin, mitä haluaa ja mikä kiinnostaa. Pokella on ammattitaitoiset opettajat ja kaikki asiat hoidettiin hyvin.

Luna tykkää myös rakentaa messuosastoja Paviljongissa.
Luna suunnitteli uusiksi Jyväskylän Paviljongin artistien pukuhuoneen. Kirpputorilta löytyi hienoja huonekaluja ja muita sisustustavaroita.
Artistien pukuhuone näytti ennen remonttia tältä.

 

Kiinnostuitko?

Nautitko asiakaspalvelusta ja myynnistä tai sytytkö visuaalisesta myyntityöstä, viestinnästä ja markkinoinnista? 😍  Valitse sinua parhaiten palvelevat tutkinnon osat, joista saat hyvät lähtökohdat mm. asiakaslähtöiseen myyntiin, markkinoinnin suunnitteluun ja toteuttamiseen, oman vastuualueen ja tuoteryhmän hallintaan, kaupallisen tilan ja esillepanon suunnitteluun sekä toteuttamiseen tai tapahtumamarkkinointiin. Opintojen jälkeen voit toimia myynnin ja markkinoinnin sekä visualistin tehtävissä. Koulutukseen on jatkuva haku – sovitaan sinulle sopiva aloitusajankohta!

Lue lisää liiketoiminnan ammattitutkinnosta (myynti ja markkinointi)!

Koskaan ei ole myöhäistä oppia uutta. Olet lämpimästi tervetullut POKElle! ❤️

_______________________
Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat:

Täydennä osaamistasi ammatti- tai erikoisammattitutkinnon kautta

POKEssa opiskelu – mitä, kenelle, miten?

Koskaan ei ole liian myöhäistä oppia uutta

Poken ystäväkirja: Tuleva visualisti Katja

Seuraatko meitä jo somessa? Instagramista löydät meidät @meollaanpoke

 

 

Oppisopimus on monelle terminä jokseenkin tuttu, mutta tiesitkö, että se sopii erinomaisesti myös yrittäjälle? Oppisopimuskoulutus suunnitellaan jokaiselle yksilöllisesti ja toteutetaan pääosin käytännön työelämässä, jota täydennetään Poken järjestämillä opinnoilla. Oppisopimuksella voidaan opiskella niin perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintoja kuin niiden osiakin. Mitä yrittäjän oppisopimus käytännössä tarkoittaa? Kenelle se sopii? Miksi opiskella työn ohessa? Lue lisää, niin kerromme!

Kehitä omaa yritystoimintaasi oppisopimuksen kautta

Heli Skantz työskentelee kehittämisasiantuntijana Poken työelämäpalveluissa. Työhön kuuluu hanke- ja kehittämistyötä sekä oppisopimuksiin liittyvää kehittämistä ja hallintaa. Hän tekee myös operatiivisesti yrittäjien oppisopimuskoulutuksia ja solmii oppisopimuksia sekä toimii valtakunnallisessa oppisopimustoiminnassa, on hallituksen jäsen Suomen oppisopimusosaajat ry:ssä ja puheenjohtajana Yrittäjyysjaoksessa, joka on Suomen oppisoimusosaajat ry:n alainen jaos. Haastattelimme Heliä ja kysyimme, mistä yrittäjän oppisopimuksessa oikeastaan on kyse.

Heli, mistä yrittäjän oppisopimuskoulutuksessa on kyse?

– Käytännössä yrittäjä toimii yrittäjänä omassa yrityksessään ja samalla opiskelee sekä kehittää omaa yritystoimintaansa. Kaikki mitä koulutuksen parissa tehdään, liittyy oman yrityksen ja sen toiminnan kehittämiseen. Koulutuksen järjestämisestä solmitaan yrittäjän ja koulutusta järjestävän tahon välillä, ja koulutus on valtion rahoitteista. Koulutus ei siis maksa yrittäjälle mitään, ja sen lisäksi yrittäjä saa lähipäivistä ansiomenetyskorvausta. Yrittäjä viettää lähipäiviä oppilaitoksessa tai nyt etenkin korona-aikana on yleistynyt verkko-opintopäivät, josta yrittäjä saa teoreettista tukea oman yritystoiminnan kehittämiseen sekä kouluttajalta että yrittäjäopiskeluryhmältä. Lähipäivinä yrittäjät ovat koolla, ja jokaisella on antaa omaa osaamistaan ryhmän käyttöön.

Mitä yrittäjä voi oppisopimuksen kautta opiskella?

– Yrittäjä voi opiskella Pokella ammatillisia perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintoja tai niiden osia. Pokella on laajennettu oppisopimuskoulutuksen järjestämislupa, mikä tarkoittaa sitä, että Pokella voidaan hankkia osaamista toiselta koulutuksen järjestäjältä, mikäli Pokella ei ole sellaista tarjolla.

Millaiselle yrittäjälle oppisopimuskoulutus sopii?

– Koulutukset on suunnattu yrittäjän osaamisen kehittämiseen. On olemassa valtakunnalliset kriteerit, jotka edellytetään, että oppisopimuskoulutus voi sopia eli pitää mm. olla yritysmuoto (oyj, ky, toiminimi jne), yrittäjäeläkevakuutukset ja y-tunnus. Katsomme aina henkilökohtaisesti yrittäjän osaamistarpeen ja sen, mihin yrittäjä arvioi itse tarvitsevansa lisää osaamista.

Kyseessä voi olla aloitteleva yrittäjä, joka haluaa lisätä osaamistaan tai sitten pidemmällä oleva asiantuntija. Kun on sovittu henkilökohtainen tavoite, varmistetaan myös se, että yrityksestä löytyy edellytykset asioiden oppimiselle: pitää löytyä työvälineet ja mahdollisuus siihen, että yrittäjä tekee vähintään 25 h työtä viikossa. Tavoitteena voi olla suorittaa koko tutkinto, tutkinnon osa tai muu ammatillinen koulutus. Yrittäjän tarvitsee tietää vain tarve ja ottaa matalalla kynnyksellä yhteyttä. Yhdessä jutellen lähdetään rakentamaan oppisopimuskoulutusta ja sovitaan tavoitteet.

Millaisia hyötyjä oppisopimuskoulutuksesta on yrittäjälle?

– Oppisopimuskoulutus on joustava tapa opiskella, koska se tapahtuu pääasiassa osana sitä jokapäiväistä yritystoimintaa ja arkea. Yrittäjän ei tarvitse olla pois yrityksestä juurikaan, sillä lähipäiviä ei ole kovinkaan paljon ja ne sovitaan etukäteen joustavasti. Opintoja on myös mahdollista tehdä verkossa. Toinen iso hyöty on se, että oppisopimuskoulutuksessa sovitaan tavoite yritystoiminnan kehittämiseen siltä osin kuin yrittäjä näkee tarpeelliseksi. Itse koulutuksen aikana voi tulla myös uusia tarpeita esille ja oivalluksia siitä, mitä asioita kannattaa viedä eteenpäin. Koulutus siis vahvistaa yritysten kilpailukykyä ja pärjäämistä markkinoilla.

Mukana on paljon mikroyrityksiä, ja koulutuksen myötä rakentuu ammatillisia verkostoja yrittäjien kokoontuessa koulutukseen. Oppisopimuskoulutuksissa on myös mentori ja hänen tukensa mukana läpi koulutuksen. Mentori on yleensä toinen yrittäjä tai muu, jolla on tarvittava asiantuntemus. Voit siis puhua luottamuksellisesti oman yrityksesi asioista ja miettiä ratkaisuja sekä saada verkoston tuen.

Miksi tulisin opiskelemaan nimenomaan Pokeen?

– Poke on tunnettu ja pitkään toiminut pohjoisen Keski-Suomen alueella. Tunnemme alueemme yritystoiminnan ja verkostot hyvin. Voimme hankkia koulutusta lähelle mistä vain, ja monesti onkin verkkototeutuksia. Toimimme laadukkaasti, jolloin yrittäjä saa sen, mitä on lähtenyt hakemaan. Mikäli koulutuspäivät ovat fyysisesti kauempana, saa matkoista myös matkakorvauksen.

Liittyykö yrittäjän oppisopimukseen jonkinlaisia ennakkoluuloja tai väärinkäsityksiä?

– Tällä hetkellä ei ole riittävästi tietämystä siitä, että myös yrittäjä voi lähteä oppisopimuskoulutukseen ja vieläpä valtion rahoituksella. Ennakkoluulo, joka liittyy kaikkeen oppisopimuskoulutukseen, on se, että se olisi hirveän byrokraattista, vaikeaa ja vaivaa vaativaa. Tämä ei pidä paikkaansa, sillä esimerkiksi hallinnolliset työt tekee koulutuksen järjestäjä. Valmistelemme kaiken, jolloin ei tule turhaa byrokratiaa opiskelijalle. Uuden ammatillisen lain myötä tuli myös osatutkintomahdollisuus, jolloin voi lähteä liikkeelle tutkinnon osan suorittamisesta. Jos tuntuu siltä, että aiheesta haluaa enemmän oppia, niin siitä voi jatkaa sitten eteenpäin. Talouteen ja markkinointiin liittyvä osaaminen on tyypillistä, mutta myös omaan alaan liittyvää osaamista hankitaan. Oppisopimuskoulutuksen kautta voi päivittää omaa osaamistaan joustavasti ja ketterästi muuttuvan maailman myötä.

“Olen ollut erittäin tyytyväinen, kun ei jää yksin asioiden kanssa”

Kukapa sen paremmin kertoisi kuin yrittäjä, jolla on kokemusta oppisopimuksesta? Äänekoskelainen Juho Muli oli työskennellyt 15 vuoden ajan rautakaupassa, jonka jälkeen hänelle tuli tunne, että pitäisi saada jotain vaihtelua. Kysyimme Juholta, kuinka hän päätyi yrittäjäksi ja oppisopimuskoulutukseen!

Juho, miten päädyit yrittäjäksi ja yrittäjän oppisopimuskoulutukseen?

– Lähdin ensin Gradiaan maanrakennuskouluun ja suoritin sen parissa vuodessa opintovapaalla, jolloin samalla olin sivutoimisena yrittäjänä. Vuoden 2020 alusta olen ollut täysipäiväisenä yrittäjänä eli voidaan puhua aloittelevasta yrittäjästä. Lähdin Pokelle avoimin mielin enkä tiennyt mitä tuleman pitää, mutta piti kokeilla jotakin uutta ja jännää elämässä. Osaamiseeni kuuluu mm. piharakentamista, puunkaatoa ja kantojyrsintää eli hyvin laajalla osaamistaustalla lähdin mukaan. En tiennyt millaisia töitä tulevaisuudessa riittää ja ajattelin, että johonkin pitäisi keskittyä.

Ensimmäinen vuosi Pokella on osoittanut, että hommia alalla on, ja tämä on ollut positiivinen kokemus. Suoritin Gradialla aikanaan yrittäjän ammattitutkinnon ensimmäisen osan – yritystoiminnan suunnittelun. Huomasin, että Pokella on myös yrittäjän ammattitutkinto, joten jatkoin Pokella sen suorittamista. Ei ole järkeä ajaa Jyväskylään aina, sillä Poke on lähellä, kun asumme Äänekoskella. En ollut ajatellut alkavani yrittäjäksi, mutta muutama vuosi sitten aloin ajattelemaan asiaa. Ikään kuin harrastuksesta tuli ammatti. Heräsi ajatus: miksi tätä ei voisi tehdä isommin ja täysipäiväisesti?

Millaista opiskelu käytännössä on ollut?

– Opiskeluun liittyy paljon yrittämiseen liittyviä perusasioita eli esimerkiksi sähköistä liiketoimintaa, markkinointia, tuotteistamista ja muita perusasioita aina liikeideasta kannattavuteen ja yritysmuodon valinnasta rahoitukseen. Varsinaisten yrittäjyyskurssien lisäksi voi täydentää omaa spesifiä alaa, esimerkiksi kurssi nimeltään “vaativat puunpoistot” tukee ammatillisesti omaa yrittämistäni.

Lähipäiviä ollut koululla 1-2 päivää viikossa työn ohessa. Työni on sellaista, että kevät- ja talviaika on hiljaisempaa, niin silloin sattui sopivasti koulupäiviä. Kesällä on kiirettä, enkä ole ehtinyt perehtymään opiskeluun. Lähipäivillä kävi vieraita, ja saimme perusopetusta pienryhmässä. Mielestäni oli todella hyvä, kuinka tiivistä ja yksilöllistä opetusta sain lähipäivinä. Lisäksi opettaja sparrasi, ja opetuksen päälle oli mahdollista saada yksityisopetusta, jota hyödynsinkin.

Oppisopimuskoulutukseen kuuluu myös mentorointia, ja mentorini on antanut käytännön vinkkejä esim. somen käyttöön. Meillä on kuukausittain puhelinneuvottelu, jossa käydään minua mietityttäviä asioita läpi sekä yleisesti missä mennään. Mentori on ollut hyvä tuki!

Mitä hyötyä yrittäjän oppisopimuskoulutuksesta ja siellä opituista asioista on ollut?

– Paljon hyötyä on ollut! Yrittämiseen liittyvää perustietoa on tullut paljon mistä ei ole itse ollu aiemmin minkäänlaista kokemusta, esim. kirjanpitoon ja markkinointiin liittyviä juttuja. Olen opiskellut itsekin netistä asioita, mutta kuitenkin koululla opiskelu on tiiviimpää, kun on koko ajan tuki saatavilla. Opiskelu on ollut rautalangasta vääntämistä ja lähiopetusta. Pidän siitä, että jos ei jotain tiedä, niin asia varmasti selviää. Opettajamme Reijo Hytönen on ollut todella hyvä. Lisäksi koulutuksesta olen saanut ammatillista hyötyä ja lisää osaamista myös omalle alalle yrittäjyyden lisäksi.

Kenelle suosittelisit yrittäjän oppisopimuskoulutusta ja miksi?

– Ennen kaikkea aloittelevalle yrittäjälle, sillä koulutuksessa saa todella hyvän tuen. Olen ollut erittäin tyytyväinen, kun ei jää yksin asioiden kanssa. Koulutuksessa saa perusasiat haltuun ja loput on itsestä kiinni. Suosittelisin myöskin pidemmän linjan yrittäjälle, joka haluaa syventää ymmärrystään perusasioista ja esim. sähköisestä liiketoiminnasta saa paljon tietoa. Tämä on joustava tapa opiskella työn ohessa. Itselläni oli sellainen tilanne, että töiden vuoksi jäi kesäajan opiskelut vähälle. Sain kuitenkin suorittaa myöhemmin kursseja, ja kiitän Pokea venymisestä. Tämän ansioista sain suoritettua yrittäjän ammattitutkinnon loppuun!

Voisiko oppisopimuskoulutus auttaa sinuakin kehittämään yritystoimintaasi?

Muista, että sinulla ei tarvitse olla valmista suunnitelmaa, vaan voit matalalla kynnyksellä olla yhteydessä meihin. Toimintaympäristöt muuttuvat, ja pohditaan yhdessä sitä, mikä tässä kohdassa olisi sinulle paras mahdollisuus kehittää yritystä ja toimintaasi eteenpäin. Lue lisää yrittäjän oppisopimuskoulutuksesta täällä!

Ja kuten meillä kuuluu sanoa: tunne rajasi. Sitten riko ne. 🔥

Ota siis yhteyttä Työelämäpalveluihin, niin jutellaan lisää!

040 7120 923 & myynti@poke.fi

_________________

Lue lisää Poken Digilabista ja yhteisöllisestä työtilasta ÄäneHubista!
Seuraatko meitä jo somessa? Instagramista löydät meidät @meollaanpoke

Kymmeniä koulutuksia, satoja opiskelijoita, tuhansia tarinoita. Poken ystäväkirja on blogisarja, joka päästää eri alojen opiskelijat ääneen ja antaa lukijan kurkistaa pokelaisuuden ytimeen. Aikuisten ystäväkirjassa nostamme esiin erityisesti ammatti- ja erikoisammattitutkintojen opiskelua sekä sitä näkökulmaa, kannattaako aikuisena täydentää omaa osaamista tai vaihtaa kokonaan alaa!

Nimi

Laura Paananen

Mitä opiskelet POKElla? 

Opiskelen liiketoiminnan ammattitutkintoa kirjanpidono ja palkanlaskennan osaamisalalla.

Mikä sai sinut opiskelemaan aikuisena? Millainen opiskelu/työtausta sinulla on? 

Olen ollut kaupan alalla töissä jo pitkään, ruokakaupassa 17 vuotta. Nyt vain tuntui siltä, että jotain pitää tehdä ja kouluttautua muihin tehtäviin.

Miksi valitsit opiskelupaikaksi nimenomaan POKEn? 

POKE oli tässä sopivan lähellä. Huomasin myös, että opintojen järjestäminen oli Pokella todella helppoa ja joustavaa. Huomasin ilmoituksen netissä ja hain saman tien!

Millaista opiskelu on käytännössä? Millainen on esimerkiksi tyypillinen opiskelupäivä? 

Ammattitutkinnossa opiskelu on todella rentoa. Lähipäiviä ei montaa ole, sillä oppiminen tapahtuu työpaikalla. Lähipäivät teorioineen ovat todella intensiivisiä, koska asiaa on paljon ja kaikki pitää ehtiä käydä päivän aikana läpi. Mutta sitten käytäntöön soveltaminen tapahtuukin töissä.

Mikä on parasta oman alasi opiskelussa? Tiedätkö jo, millaisiin työtehtäviin haluaisit työllistyä? Jos kyllä, minne? 

Tämä ala on vain minulle sopivin. Toisille käy vaikka esimerkiksi hoito-ala, minulle käy tämä. Minulla on jo uusi työpaikka valmiina, ja jatkan opiskeluja kesän jälkeen.

Millaista opiskelun yhdistäminen muuhun arkeen on ollut? 

Itsellä ainakin opiskelun ja muun ajan yhdistäminen on ollut suhteellisen helppoa. Oppiminen tapahtuu työpaikalla työharjoitteluna. Välillä tietysti on tiukempia viikkoja tehtävien ja näyttöjen vuoksi, mutta sitten taas on rennompaa. Omasta mielestäni opiskeluun ja tehtäviin on ihan riittävästi aikaa.

Liittyykö aikuisena opiskeluun mielestäsi jonkinlaisia ennakkoluuloja tai väärinkäsityksiä? Onko opiskelu ollut sellaista kuin kuvittelit? 

Aikuisena opiskelu on mielestäni paljon mukavampaa kuin nuorena. Toki koko koulu ja oppiminen ovat aikuisena vain omalla vastuulla, mutta kyllä tämä näin paljon rennommalta tuntuu. Ja ehkä motivaatiokin on aikuisena parempi kuin juuri peruskoulun päättäneellä.

Millaisia terveisiä lähettäisit ihmiselle, joka pohtii kannattaako aikuisena opiskella vielä lisää? Miksi tulla nimenomaan POKElle? 

Kyllä aina kannattaa opiskella! Jos yhtään mietityttää oma tämän hetkinen työ ja on halua vaihtaa paikkaa tai alaa, niin ei muuta kuin opiskelemaan. Ja POKElle tietysti!

Kiinnostuitko?

Haluatko vahvistaa taloushallinnon osaamistasi? Taloushallinnon opintojen jälkeen osaat toimia palkanlaskennan, kirjanpidon, reskontran hoitamisen, tilinpäätöksen laadinnan, sisäisen laskennan ja budjetoinnin tai taloushallinnon neuvontaan liittyvissä tehtävissä. Koulutukseen on jatkuva haku – sovitaan sinulle sopiva aloitusajankohta!

Lue lisää liiketoiminnan ammattitutkinnosta (taloushallinto)

Koskaan ei ole myöhäistä oppia uutta. Olet lämpimästi tervetullut POKElle! ❤️

_______________________
Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat:

Täydennä osaamistasi ammatti- tai erikoisammattitutkinnon kautta

POKEssa opiskelu – mitä, kenelle, miten?

Koskaan ei ole liian myöhäistä oppia uutta

Seuraatko meitä jo somessa? Instagramista löydät meidät @meollaanpoke

Kymmeniä koulutuksia, satoja opiskelijoita, tuhansia tarinoita. Poken ystäväkirja on blogisarja, joka päästää eri alojen opiskelijat ääneen ja antaa lukijan kurkistaa pokelaisuuden ytimeen. Aikuisten ystäväkirjassa nostamme esiin erityisesti ammatti- ja erikoisammattitutkintojen opiskelua sekä sitä näkökulmaa, kannattaako aikuisena täydentää omaa osaamista tai vaihtaa kokonaan alaa!

Nimi

Janika Utriainen

Mitä opiskelet POKElla?

Opiskelen liiketoiminnan ammattitutkintoa myynnin ja markkinoinnin osaamisalalla. Opintoihini kuuluu mm. markkinointiviestinnän toimeksianto, sekä tilan ja esillepanon visuaalinen suunnittelu ja toteutus.

Mikä sai sinut opiskelemaan aikuisena? Millainen opiskelu -ja tai työtausta sinulla on?

Olen opiskellut lähinnä vaatetusalaan liittyviä tutkintoja eri oppilaitoksissa ammattikoulusta ammattikorkeakouluun saakka. Ammattinimikkeinä mm. artesaani, pukeutumisneuvoja ja vestonomi. Olen työskennellyt monissa erilaisissa kaupan alan työtehtävissä, sekä ompelun ja teatteripuvustusten parissa. Viimeisimpänä olen työskennellyt visualisti-myyjänä usean vuoden ajan. Syksyllä 2020 minut irtisanottiin tuotannollisista ja taloudellisista syistä ja päätin hankkia todistuksen visualistitaidoistani ja samalla opiskella uutta ja ajankohtaista mm. somemarkkinointiin liittyen.

Miksi valitsit opiskelupaikaksi nimenomaan POKEn?

Asun Jyväskylässä, joten oppilaitos oli sijainniltaan sopiva ja siellä on mahdollisuus opiskella visualistin ammattiin liittyviä opintoja sekä markkinointia.

Millaista opiskelu on käytännössä? Millainen on esimerkiksi tyypillinen opiskelupäivä?

Opiskelu on varsinkin näin poikkeusaikana ollut erittäin joustavaa. Suurin osa opinnoista on onnistunut sujuvasti etänä. Saatavilla on ollut monipuoliset opiskelumateriaalit peda.net alustalla. Opettajiin on saanut tarvittaessa sujuvasti yhteyden sähköpostilla tai puhelimitse. Etäopiskelupäivinä (noin 2-4 kpl / kk) opetus alkaa etäyhteydellä noin klo 9. Opettaja käy opiskeltavan aiheen läpi ja sen jälkeen teemme iltapäivällä tehtäviä itsenäisesti. Etäopetuksen ulkopuoliset opiskelupäivät voi aikatauluttaa vapaasti ja edetä omaa tahtia etäkurssien parissa. Olen myös kevään aikana ollut työharjoittelussa, joten osa päivistä on ollut työssäoppimista, sekä näyttöjen suunnittelua ja toteuttamista työssäoppimispaikalla.

Mikä on parasta oman alasi opiskelussa? Tiedätkö jo, millaisiin työtehtäviin haluaisit työllistyä? Jos kyllä, minne?

Markkinointi on kiinnostanut minua jo pitkään. Koulutuksen myötä olen oppinut paljon uutta esimerkiksi asiakkaiden ostokäyttäytymisestä ja markkinoinnin mahdollisuuksista. Mielenkiintoisinta on ollut oppia myös kuvankäsittely- ja taitto-ohjelmien käyttöä, sekä videoiden editointia. Haluaisin työllistyä monipuolisiin ja vaihteleviin työtehtäviin vaatetusalan ja markkinoinnin pariin.

Millaista opiskelun yhdistäminen muuhun arkeen on ollut?

Monimuoto-opiskelu on joustavaa ja mielestäni sopii erilaisiin elämäntilanteisiin. Olen ollut nyt päätoimisena opiskelijana, joten opiskeluun on ollut mielestäni hyvin aikaa. Olen aikaisemmin opiskellut myös työn ohella ja se on ollut myös hyvin mahdollista, toki tarkempaa aikataulutusta vaativaa. Suuren osan tehtävistä, sekä näytöt voisi hyvin suorittaa omalla työpaikalla työn ohessa eikä erillistä harjoittelujaksoa silloin tarvitsisi.

Liittyykö aikuisena opiskeluun mielestäsi jonkinlaisia ennakkoluuloja tai väärinkäsityksiä? Onko opiskelu ollut sellaista kuin kuvittelit?

Minulla on aikaisempaa kokemusta aikuisopiskelusta, joten tiesin mitä odottaa. Joskus olen kuullut ennakkoluuloja siitä, ettei koulutus olisi tarpeeksi joustavaa ja sitä olisi hankala yhdistää työelämään.

Millaisia terveisiä lähettäisit ihmiselle, joka pohtii kannattaako aikuisena opiskella vielä lisää (joko kokonaan uutta alaa tai täydentää nykyistä osaamista?) Miksi tulla nimenomaan POKElle?

Opiskelu kannattaa aina! Vaikka kokemusta löytyisi jo paljon, opiskelun myötä oppii aina uutta ja saa uusia kontakteja ja suuntia uralle. Ammattitaidon päivittäminen on myös tarpeellista aika ajoin alalla kuin alalla.

Kuva: Sonja Hietala

Kiinnostuitko?

Nautitko asiakaspalvelusta ja myynnistä tai sytytkö visuaalisesta myyntityöstä, viestinnästä ja markkinoinnista? 😍  Valitse sinua parhaiten palvelevat tutkinnon osat, joista saat hyvät lähtökohdat mm. asiakaslähtöiseen myyntiin, markkinoinnin suunnitteluun ja toteuttamiseen, oman vastuualueen ja tuoteryhmän hallintaan, kaupallisen tilan ja esillepanon suunnitteluun sekä toteuttamiseen tai tapahtumamarkkinointiin. Opintojen jälkeen voit toimia myynnin ja markkinoinnin sekä visualistin tehtävissä. Koulutukseen on jatkuva haku – sovitaan sinulle sopiva aloitusajankohta!

Lue lisää liiketoiminnan ammattitutkinnosta (myynti ja markkinointi)!

Koskaan ei ole myöhäistä oppia uutta. Olet lämpimästi tervetullut POKElle! ❤️

_______________________
Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat:

Täydennä osaamistasi ammatti- tai erikoisammattitutkinnon kautta

POKEssa opiskelu – mitä, kenelle, miten?

Koskaan ei ole liian myöhäistä oppia uutta

Poken ystäväkirja: Tuleva visualisti Katja

Seuraatko meitä jo somessa? Instagramista löydät meidät @meollaanpoke

Maailma muuttuu ja työelämä siinä samalla. Se, mikä oli ajantasaista tietoa eilen, ei välttämättä ole sitä enää tänään. Koulutuksesta aikanaan saatu osaaminen ei välttämättä kanna koko läpi työuran, vaan on tärkeää kehittää, täydentää ja päivittää omaa osaamistaan jatkuvasti. Samalla avautuu lukematon määrä uusia mahdollisuuksia omalle työuralle. Pohditko, miten työnteon ohessa voi opiskella? Mitä työelämässä jo oleva voi Pokella opiskella, miten opiskelut järjestyvät ja miksi se kannattaa? Lue lisää, niin kerromme!

Omaan osaamiseen satsaaminen kannattaa aina

Kyky oppia uutta säilyy meillä läpi elämän – miksi emme siis hyödyntäisi sitä? Monipuolinen ja ajan tasalla oleva osaaminen on voimavara, joka auttaa vastaamaan jatkuvasti muuttuvan työelämän odotuksiin ja tarpeisiin. Osaamistasi täydentämällä pystyt myös tähtäämään uusiin haasteisiin ja kehittämään omaa työnkuvaasi vaikkapa esimiestyöhön. Panostukset osaamiseen ovat aina investointeja tulevaisuuteen, eivätkä koulutus ja uuden oppiminen mene koskaan hukkaan. Maailman kehitys kun ei odottele ketään, vaan jokaisen kannattaa tehdä parhaansa pysyäkseen kehityksen kelkassa.

MILLAISTA OPISKELU TYÖN OHESSA VOI OLLA?

Osaamista voi täydentää tai päivittää Pokella esimerkiksi ammatti- ja erikoisammattitutkintojen parissa. Voit suorittaa joko koko tutkinnon tai vaikkapa vain yhden tutkinnon osan.

Ammattitutkinto sopii sinulle, joka olet hankkinut jo peruskoulutuksen tai työskentelet alalla. Ammattitutkinnossa osoitetaan työelämän tarpeiden mukaisesti kohdennettua ammattitaitoa. Tässä tutkinnossa osaaminen hankitaan teoriaopintojen lisäksi käytännön työkokemuksella.

Erikoisammattitutkinto sopii puolestaan sinulle, joka olet jo kehittänyt ammattitaitoasi ja hankkinut vankan työkokemuksen alalta. Erikoisammattitutkinnolla kehitetään alan vaativimpien työtehtävien hallintaa sekä esimiestaitoja.

Opiskelu Pokella onnistuu joustavasti työn ohessa. Koulutuksiin tarvittava osaaminen on hankittu tai hankitaan alan työkokemuksella ja teoriaopinnoilla. Töitä ei siis suinkaan tarvitse keskeyttää opintojen vuoksi, vaan ne sulautetaan yhteen toisiaan tukevaksi kokonaisuudeksi, jonka lopputuloksena on osaavampi sinä valmiina uusiin haasteisiin. Poken koulutuksissa jokainen saa myös eteenpäin tukevan oppimisilmapiirin sekä henkilökohtaista neuvontaa ympärilleen. Kurkkaa Poken ystäväkirjasta, kuinka aikuisopiskelija Jonna lähti luotsaamaan itsestään taloushallinnon gurua! 📈

MITÄ LÄHTEÄ OPISKELEMAAN? 💭

Pokelta löytyy jokaiselle itsensä kehittämistä janoavalle jotakin. Tässä meidän viisi vinkkiämme!

👉  Lähiesimiestyön ammattitutkinto

Lähellä ihmisiä tärkeän työn parissa – muun muassa sitä on lähiesimiestyö. ✨ Lähiesimiestyön ammattitutkinto valmistaa sinusta tiimiä, osastoa tai vaikkapa palveluyksikköä ammattitaidolla johtavan ammattilaisen. Koulutus tarjoaa mahdollisuuden avartaa omia johtamisnäkemyksiä sekä kehittää toimintaa työyhteisössä. Ammattitutkinnon suorittamiseen menee 1,5-2 vuotta ja se soveltuu lähiesimiestyötä tällä hetkellä tekeville sekä niille, jotka ovat vasta siirtymässä esimiestehtäviin.

Kohti ihmisten kanssa tekemistä ja johtamista, lue lisää!

👉  Liiketoiminnan ammattitutkinto – myynti ja markkinointiviestintä tai taloushallinto

Myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala

Hyvä myyjä taitaa vuorovaikutustaidot sekä ymmärtää ja palvelee asiakasta. Pokella koulutetaan myynnin ammattilaisia, joilla pysyy sana hallussa tilanteessa kuin tilanteessa. 📢  Oletko asiakaslähtöinen tyyppi, joka on kiinnostunut ottamaan haltuun tuoteryhmää tai suunnittelemaan ja toteuttamaan kaupallista esillepanoa?

Kysymykseen, mitä markkinoinnin osaaja voi työelämässä tehdä, on lukuisia vastauksia. 🔎  Yksinkertaistettuna markkinointi on sitä, miten asiakkaita saadaan ja miten ne pidetään – aika hyödyllinen taito, eikö? Tämä koulutus valmistaa sinusta markkinointivelhon, joka ymmärtää asiakaskokemuksen päälle, seikkailee sulavasti digimaailmassa ja oppii loihtimaan visuaalisia kokonaisuuksia – niin markkinointimateriaaleja, näyteikkunoita kuin myymälöiden ilmeitäkin. Koulutus on tarkoitettu liiketalouden alalla työskenteleville tai niille, jotka haluavat kehittää osaamistaan ja ammattitaitoaan myynnin, markkinoinnin tai visuaalisen myynnin tehtävissä. Ammattitutkinto soveltuu myös jatkokoulutukseksi liiketoiminnan perustutkinnon (merkonomi) suorittaneille.

Käy kurkkaamassa Poken ystäväkirjasta tulevan visualistin Katjan kokemuksia opiskelusta!

Lue lisää ja hae nyt!

Taloushallinnon osaamisala

Talouden ymmärtäminen on suuri kilpailuvaltti markkinoilla, sillä monen yritystoiminnan epäonnistumisen syyt löytyvät vähäisestä taloustietämyksestä. Taloushallinnon opintojen jälkeen osaat niin kirjanpidon kuin tilinpäätöksen laadinnan ja budjetointiin salat. Tällä koulutuksella pääset luotsaamaan joko oman yritystoimintasi kasvuun tai toimimaan arvokkaana oppaana yritysten talouspuolella! Eipä talouden ymmärtämisestä ole haittaa muutoinkaan, sillä ympäröivä maailma näyttää melko erilaiselta, kun ymmärrät paremmin, kuinka se toimii! 📈  Koulutus täydentää talous- ja toimistopalvelujen alan osaamista ja on tarkoitettu liiketalouden alalla työskenteleville tai niille, jotka haluavat kehittää osaamistaan ja ammattitaitoaan taloushallinnon tehtävissä. Ammattitutkinto soveltuu myös jatkokoulutukseksi liiketoiminnan perustutkinnon (merkonomi) suorittaneille.

Lue lisää ja hae nyt!

👉  Henkilöstöhallinnon erikoisammattitutkinto

Usein sanotaan, että henkilöstö on yritysten tärkein voimavara. ❤️ Tämä koulutus varmistaa, että sinulla on valmiudet pitää tästä tärkeästä voimavarasta huolta henkilöstötoimien suunnittelun, kehittämisen ja henkilöstön johtamisen parissa. Erikoisammattitutkinto antaa laajan osaamisen, jonka avulla pääset vaikuttamaan henkilöstö- ja työhyvinvointiasioihin. Oletko valmis kehittämään itsestäsi rautaisen ammattilaisen, jolta eivät hymy ja neuvot lopu haastavissakaan tilanteissa? Koulutus soveltuu henkilöille, joilla on jo kokemusta henkilöstöhallinnon tehtävistä asiantuntija- tai esimiestyön kautta. Tutkinnon suorittaminen edellyttää työskentelemistä henkilöstöhallinnon tehtävissä. Työtehtäväsi voivat liittyä esimerkiksi henkilöstövoimavarojen suunnitteluun ja johtamiseen, henkilöstöprosessien ohjaamiseen, esimiesten henkilöstötyön tukemiseen, työ- ja palvelusuhdeasioiden asiantuntijuuteen sekä henkilöstön osaamisen, työsuojelun ja työhyvinvoinnin kehittämiseen.

Lue lisää ja hae nyt!

👉  Tuotannon esimiestyön erikoisammattitutkinto – työnjohtaja

Kiinnostaisiko esimiestyössä kehittyminen omien tarpeidesi mukaan? Tämä erikoisammattitutkinto tarjoaa sinulle eväitä esimerkiksi tuotannon, asiakaspalvelun, laadunhallinnan tai projekti- ja henkilöstöhallinnan johtamiseen. Tässä ammatissa pääset näkemään kädenjälkesi tuloksissa, sillä esimiehen toimilla on suuri vaikutus koko työyhteisöön. Eikö olisi siis aika kouluttautua hieman viisaammaksi ja paremmaksi, mitä työnjohtoon tulee? 😍

Koulutus sopii henkilöille, jotka toimivat teollisuus- ja tuotantoalojen työjohto- tai esimiestehtävissä ja haluavat kehittää osaamistaan. Vastuualue voi liittyä tuotannon, asiakaspalvelun, projektien, laadunhallinnan tai henkilöstön johtamiseen. Tutkinnon suorittanut hallitsee myös valitsemiensa tutkinnon osien erityisalueiden tiedot ja taidot.

Lue lisää ja hae nyt!

Innostuitko?💡

Me ainakin Pokella olemme innoissamme ja haluamme olla tukenasi matkalla entistäkin paremmaksi osaajaksi, jolla on edessään lukuisia etenemismahdollisuuksia ja motivoivia työtehtäviä! Uuden vuoden kynnyksellä on hyvä pohtia omaa osaamistaan ja sitä, mihin suuntaan sitä haluaa viedä. Oletko pysähtynyt miettimään, kuinka suuren osan hereilläoloajastamme töissä vietämmekään? Mikäli et, tässä vastaus: suurimpana osana päivistä jopa puolet! Työarjen ja työtehtävien olisi siis tärkeää olla mieluisia ja motivoivia, ja uudet taidot tukeva sitä. ✨

Lisäkouluttautuminen tai jopa alanvaihto aikuisena ei ole liian myöhäistä – päinvastoin. Työelämästä on saatu jo kokemusta, jota eteenpäin viemällä sujuvasti työn ohessa opiskellen syntyy uutta ja jännittävää. Haluamme vielä kerran muistuttaa, että itsensä kehittäminen kannattaa aina.

Älä unta näe. Tee siitä totta! 🔥

Tutustu kaikkiin tutkintoihin ja yksittäisiin tutkinnon osiin täällä!

_________________

Saatat olla myös kiinnostunut näistä:
3 vinkkiä henkilöstön osaamisen kehittämiseen
Koskaan ei ole liian myöhäistä oppia uutta
Pokessa opiskelu – mitä, kenelle, miten?
Seuraatko meitä jo somessa? Instagramista löydät meidät @meollaanpoke

Kymmeniä koulutuksia, satoja opiskelijoita, tuhansia tarinoita. Poken ystäväkirja on blogisarja, joka päästää eri alojen opiskelijat ääneen ja antaa lukijan kurkistaa pokelaisuuden ytimeen: miksi meille tullaan opiskelemaan, minkälaisia tyyppejä täällä on ja mikä täällä on parasta. 

Nimi Jonna Pulkkanen 

Ikä 29 

Koulutus, jota opiskelet Pokessa? Liiketoiminnan ammattitutkinto, taloushallinnon osaamisala 

Miksi opiskelet juuri tätä alaa? Olen aiemmin opiskellut kaksi ammattia unelmiani kuunnellen, mutta niiden alojen työllisyystilanne on valitettavasti heikko. Ajattelin nyt opiskella itselleni ammatin, jolla uskon töitä riittävän myös tulevaisuudessa. 

Minkälainen tausta sinulla on? Mitä olet tehnyt ennen Pokea? Olen valmistunut media-assistentiksi sekä ajoneuvoverhoilijaksi. Sisustusrakentamistakin kävin opiskelemassa vuoden verran, mutta se ei tuntunut omalta. Työelämässä olen ollut jonkin verran asiakaspalvelutehtävissä, kokeillut onnea imurikauppiaana sekä omistanut oman verhoomon. 

Mikä alassasi on parasta? Uskon, että parasta on jatkuva kehittyminen sekä uusien asioiden oppiminen. 

Mikä Pokessa on parasta? Pokessa parasta on se, että opettajilta saa henkilökohtaista apua, neuvoa ja tukea opiskeluihin liittyen. 

Millainen on tavallinen päiväsi Pokessa? Tunnit ovat hyvin rentoja sekä käymme paljon keskusteluja. Oppimisilmapiiri on positiivinen ja tunneilla on ollut erittäin helppo kysyä niitä tyhmiäkin kysymyksiä. 

Mikä on ollut tähän asti mielenkiintoisinta opinnoissasi? Koen, että kaikki, mitä olen oppinut, on ollut mielenkiintoista. Joitain vaikeita asioita, mutta silti mielenkiintoisia. Verotusasiat ovat kimurantteja ja välillä vaikeita ymmärtää, mutta se maailma on oikeasti aika mielenkiintoinen! 

Millaisiin työtehtäviin koulutuksellasi voi päästä? En itse asiassa edes tiedä, mihin kaikkialle sitä voisi päästä. Itselläni on niin selvät suunnitelmat työllistyä kirjanpitäjänä, etten ole edes ottanut muista mahdollisuuksista selvää. 

Mikä sinusta tulee isona? Toivottavasti miljonääri sekä onnellinen oman tien kulkija. 

Lähiopetus vai työharjoittelu? Työharjoittelu 

Haaveilen Punainen tupa ja perunamaa. Ja muutama milli pankkitilillä ylimääräisenä. 

Inhoan Kiirettä, mustaa kahvia ja imurin pölypussin vaihtamista. 

Rakastan Hitaita kiireettömiä aamuja, syksyn synkkyyttä sekä hurttia huumoria. 

Ihailen Ihmisiä, jotka uskaltavat toteuttaa unelmiaan. 

 

Haluatko sinä taloushallinnon ammattilaiseksi? 

Taloushallinnon opintojen jälkeen osaat toimia palkanlaskennan, kirjanpidon, reskontran hoitamisen, tilinpäätöksen laadinnan, sisäisen laskennan ja budjetoinnin tai taloushallinnon neuvontaan liittyvissä tehtävissä. 

Lue lisää taloushallinnon osaamisalasta
_________________ 

Seuraatko meitä jo somessa? Instagramista löydät meidät @meollaanpoke. 

 

Kymmeniä koulutuksia, satoja opiskelijoita, tuhansia tarinoita. Poken ystäväkirja on blogisarja, joka päästää eri alojen opiskelijat ääneen ja antaa lukijan kurkistaa pokelaisuuden ytimeen: miksi meille tullaan opiskelemaan, minkälaisia tyyppejä täällä on ja mikä täällä on parasta.

Nimi Minna Ikonen

Ikä 29

Koulutus, jota opiskelet Pokessa? Yrittäjän ammattitutkinto

Miksi opiskelet juuri tätä alaa? Perustin oman yrityksen Korsi Creative Photographyn reilu kaksi vuotta sitten ja halusin saada lisää tietoa yrittäjyydestä työni tueksi.

Minkälainen tausta sinulla on? Mitä olet tehnyt ennen Pokea? Lukion jälkeen opiskelin itseni ensin lähihoitajaksi ja pari vuotta sen jälkeen laitoshuoltajaksi. Työskenneltyäni näillä aloilla useammassa eri paikassa, löysin itseni jälleen opiskelemasta, tällä kertaa valokuvaajan ammattitutkintoa.

Mikä alassasi on parasta? Vapaus, luovuus ja asiakkaat. Työt saa jaksottaa itselle sopiviin osiin ja pääsee käyttämään omaa mielikuvitusta.

Mikä Pokessa on parasta? Kouluttajat. Jokainen heistä on omalla tyylillään tehnyt vaikeistakin asioista ymmärrettäviä. Tukea ja vinkkejä on saanut aina, kun sille on ollut tarvetta.

Millainen on tavallinen päiväsi Pokessa? Suurin osa koulutuksesta on ollut etäpäiviä, jolloin tehtäviä tehdään oman työn ohella. Lähipäivillä on tiiviisti keskitytty eri materiaalien läpikäymiseen, jotta etätehtävien tekeminen olisi sujuvampaa.

Mikä on ollut tähän asti mielenkiintoisinta opinnoissasi? Tutkintosuunnitelmien teko. Se, että joutuu miettimään miksi ja kenelle tätä työtä teen.

Millaisiin työtehtäviin koulutuksellasi voi päästä? Tutkinto antaa hyvät valmiudet oman yrityksen perustamiseen. Ja he, joilla yritys jo on, saavat suunnitella ja kehittää omaa yritystoimintaansa eteenpäin.

Mikä sinusta tulee isona? Se on vielä täysi arvoitus. Pidän haasteista ja uuden oppimisesta. Ehkä vielä jonain päivänä löydän itseni jälleen opiskelemasta.

Lähiopetus vai työharjoittelu? Lähiopetus

Haaveilen Siitä, että saan tehdä juuri sitä työtä, jota rakastan.

Inhoan Teennäisyyttä.

Rakastan Tanssimista, laulamista ja koiraani. Ja tottakai perhettä ja ystäviä.

Ihailen Niitä ihmisiä, jotka osaavat elää hetkessä ja nauttia siitä.

Kuva: ILO Visuals

Haluatko sinä yrittäjäksi?

Yrittäjän ammattitutkinto antaa osaamisen oman yritystoiminnan suunnitteluun tai kehittämiseen. Voit opiskella myös työttömyysetuudella tai yrittäjän oppisopimuksella.

Lue lisää yrittäjän ammattitutkinnosta
_________________

Seuraatko meitä jo somessa? Instagramista löydät meidät @meollaanpoke.