Millaista opiskelu POKElla on ihan käytännössä? Opiskelemaan hakiessa tai uutena opiskelijana saattaa pohtia, mitä päivät pitävät sisällään, millainen yhteishenki koulussa on tai mitä aiheita kursseilla käydään läpi. Nyt pääset lukemaan, millaista opiskelu on meillä opiskelevien silmin. Ensimmäisenä omasta tavallisesta päivästään POKElla ja mietteitä koulunkäynnistä pääsee kertomaan merkonomiksi opiskeleva 20-vuotias Venla Lindberg. 👉🏻

Teoriaa tietokoneella, käytäntöä työssä oppimalla ja virtaa kahvilla ☕️

Venla Lindberg opiskelee POKElla Äänekosken Opinahjon kampuksella liiketoiminnan perustutkintoa eli hän valmistuu pian merkonomiksi. Juuri nyt Venla on suorittamassa opintoihin kuuluvaa työharjoittelujaksoa Äänekosken Kesport -urheilukaupassa. POKElla jokaiseen tutkintoon kuuluu työelämässä tapahtuvaa osaamisen hankkimista. Tämä varmistaa, että osaaminen on ajantasaista ja vastaa työelämän vaatimuksia. Tällä hetkellä Venlalla ei siis ole tavallisia koulupäiviä, vaan opiskelu koostuu harjoittelupaikkana toimivassa Kesport-urheilukaupassa työskentelystä ja sitä kautta oppimisesta. “Koulussa on ihan mukavaa, mutta työharkassa pääsee tekemään jotain konkreettista ja saa käytännön kokemusta, josta opin parhaiten”, Venla tuumii.

Kesportilla Venlan päivään voi sisältyä esimerkiksi asiakaspalvelua sekä visuaalista suunnittelua ja esillepanoa. “Visuaalinen suunnittelu ja esillepano on ehdottomasti mun juttu! Parasta on, kun tulee erilaisia sesonkeja, ja pääsee pistämään uudet tuotteet nätisti asiakkaille nähtäväksi. Tulee myös bongattua hyvät tuotteet, kun tietää millaista tavaraa omalla harjoittelupaikalla on myynnissä.” Työelämässä oppimisen jaksolla jokainen päivä on erilainen ja se on Venlan mielestä parasta: “Saan tehdä töitä mukavien ihmisten parissa ja tietty oppia samalla uutta. On mukavaa, kun myytävät tuotteet on saanut pistää ihan itse esille asiakkaita varten.”

Vaikka esimerkiksi asiakaspalvelua opetellaan tunneilla, oppii sitä parhaiten käytännössä tekemällä. Venlan mielestä asiakaspalvelussa parasta ovat tyytyväiset asiakkaat: “Asiakkaiden palveleminen on parasta silloin, kun löydämme juuri sopivan tuotteen ja asiakas lähtee kaupasta tyytyväisenä. Silloin tulee itsellekin hyvä mieli, kun tietää että olen osannut auttaa. Hyvä fiilis tarttuu ja siksi yritän palvella asiakkaita aina hymy huulessa.” 😊

Venlan mielestä on hyvä, että POKElla on paljon työharjoittelua. “Kun tekee harjoitteluja monissa eri paikoissa, voi sieltä löytää oman juttunsa ja miksei vaikka tulevan työpaikankin.” Jos Venla ei olisi työelämässä oppimisen jaksolla, sisältäisi tavallinen merkonomiopiskelijan päivä paljon opiskelua tietokoneella: “Opiskelemme esimerkiksi erilaisten tietokoneohjelmien käyttöä, asiakaspalvelua tai visuaalista myyntiä. Olen oppinut miten esimerkiksi budjetoidaan ja kuinka asiakkaita tulisi palvella. POKElla hienoa on, että myös etäpäivinä pääsee käyttämään koulun tiloja ja koneita opiskeluun.” Venlan mukaan koulupäivät saattavat sisältää myös sellaisia kursseja, mitä kaikki alasta riippumatta opiskelevat. Tähän kuuluvat esimerkiksi kielten opinnot.

Lue lisää työelämässä tapahtuvan osaamisen hankkimisesta POKElla >>

Kun opiskelupäivänä tauon aika koittaa, suuntaa Venla koulun kahvilaan, joka on suosittu paikka vaihtaa kuulumisia kavereiden kanssa. “Tauot vietän aina oman koulun kahvilassa, jossa on mukava tavata kavereita ja saa pienen breikin opiskelusta. Kummasti sujuu opinnot paremmin, kun saa hörpätä kupin kahvia välissä. Silloin tällöin lähtee matkaan myös pulla tai pala kakkua.”

“POKElla koulunkäynti on joustavaa ja opetus tasokasta”

POKElla jokaiselle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli opinnot on mahdollista räätälöidä oman elämäntilanteen mukaan. Opettajat ja henkilökunta pitävät huolen, että ammattitaito kehittyy eikä yksin tarvitse jäädä. Pienen oppilaitoksen etuna on hyvä yhteishenki ja laadukas opetus. Samoilla linjoilla on myös Venla:

“POKElla koulunkäynti on joustavaa ja opetus tasokasta, sillä opettajat ovat hyviä. POKElla on tosi hyvä yhteishenki, koska koulu on niin pieni. On myös hyvät mahdollisuudet vaikuttaa asioihin, sillä meillä on aktiivinen oppilaskunta, joka toteuttaa toiveita matalalla kynnyksellä.”

Ammattiopistossa opiskelu antaa hyvät mahdollisuudet niin suoraan työelämään hyppäämiselle kuin jatko-opinnoillekin. Venlan haaveena on lähteä jatko-opiskelemaan markkinointia, johon merkonomiopinnot antavat hyvät valmiudet. Sitä ennen Venla kuitenkin viimeistelee opintonsa ja valmistuu POKElta merkonomiksi! 👩🏼‍💻 “On mielestäni tosi mahtavaa opiskella juuri tätä alaa”, hän iloitsee.

Mitä sinä haluaisit tehdä tulevaisuudessa? Toisen asteen yhteishaku on 21.2.-21.3.2023. Tulisiko sinusta merkonomi vai jotain muuta? Älä unta näe. Tee siitä totta. Pysy kuulolla, sillä kuulet seuraavien kuukausien aikana lisää opiskelijoidemme tavallisesta päivästä meillä!

Käy tutustumassa koulutuksiin >>

_________________

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Ysiluokka lopuillaan ja tulevaisuus mietityttää? 5 syytä miksi hakea opiskelemaan juuri POKElle!
Lukio, ammattiopisto vai molemmat?
Koskaan ei ole liian myöhäistä oppia uutta

Yhteishaku alkaa pian ja saatat vielä pohtia, minne hakea opiskelemaan ja mikä on se oma juttu. Kysyimme kaksoistutkinnon opiskelleelta Katjalta, mitä ottaa huomioon, jos pohtii vielä lukion ja ammattiopiston välillä!

5+1 SYYTÄ VALITA AMMATTIOPISTO

1. Opit paremmin tekemällä kuin lukemalla

Jokaisella meistä on omanlainen tyyli oppia asioita. Toiset oppivat helpommin lukemalla, mutta toisille luettu teksti ei vaan jää päähän. Silloin parempi oppimistapa on yleensä asioiden konkreettinen tekeminen. Jos kuulut siihen porukkaan, joka tykkää käsin tekemisestä ja opit asioita helpommin niin, on ammattiopisto juuri oikea paikka sinulle. Ammattiopistossa pääset lukemisen lisäksi oppimaan asioita konkreettisesti tekemällä. Työssäoppimisen myötä pääset myös kokeilemaan sitä ihan oikeaa työelämää!

2. Ammattiopisto mahdollistaa oman jutun löytämisen

Ala kiinnostaa, mutta et ole ihan 100% varma onko se oma juttu? Ei haittaa! Monet ajattelevat, että ainoastaan lukioon menemällä saa lisäaikaa sen oman jutun ja unelma-ammatin löytämiseen. Ammattiopisto mahdollistaa sen ihan samalla tavalla, sillä voit aina vaihtaa alaa, jos valinta ei tunnukaan oikealta. Kokeilemalla selviää yleensä parhaiten, mitä mikäkin työ oikeasti tarkoittaa, mitkä ovat sinun vahvuutesi ja se oma juttu.

3. Voit suorittaa samalla myös lukion

Lukio vai amis? Valitse molemmat! Kaksoistutkinto on huikea mahdollisuus päästä sekä tekemään asioita konkreettisesti ja hankkimaan itselleen ammatti että myös käymään lukio. Kaksoistutkinnon käymällä pääset myös nauttimaan monen mielestä lukion parhaista paloista kuten wanhojen tansseista ja penkkareista! Katjan mukaan kaksoistutkinnosta liikkuu turhaan kauhukertomuksia ja huhupuheita, koska todellisuudessa se ei ole niin rankkaa kuin puhutaan. Itse asiassa ammattiopinnot tuovat hyvää vaihtelua lukiokursseille ja päin vastoin. Saat siis molempien koulujen parhaat puolet.

4. Ammattiopisto antaa erinomaiset eväät tulevaisuuteen

Aiotko hakea jatko-opiskelemaan ammattikorkeakouluun tai yliopistoon? Ammattiopiston jälkeen voit hakea kumpaankin! Kuten aiemminkin mainittiin, se oma juttu löytyy yleensä parhaiten kokeilemalla. Ammattiopiston jälkeen pääset nopeasti työelämään ja rakentamaan omaa uraa. Milloin tahansa sen jälkeenkin voi opiskella lisää, jos siltä tuntuu.

5. Kerää arvokasta työkokemusta ja luo suhteita

Ammattiopistossa pääset tutustumaan työelämään työssäoppimisjaksojen parissa, joten saat todella hyvät eväät työelämään ja tärkeää työkokemusta jo nuorena. Tänä päivänä verkostojen ja suhteiden tärkeydestä puhutaan paljon, ja niitä pääsetkin rakentamaan tehokkaasti ammattiin opiskellessa. Kaikki työkokemus on plussaa ja se auttaa myös esimerkiksi kesätöiden haussa jo ennen kuin valmistut ammattiin!

+1 Ole rohkea ja kokeile!

Opiskelusta ei kannata ottaa liikaa stressiä. Ammattiin opiskellessasi et jää mistään paitsi, vaan voit halutessasi opiskella kaksoistutkinnon kautta myös lukion kursseja. Parhaimmassa tapauksessa ammattiopiston valitessasi se oma juttu löytyy nopeammin kuin uskotkaan ja pääset aloittamaan työurasi unelma-ammatissasi!

Olet lämpimästi tervetullut POKElle! Yhteishaku on tänä vuonna 22.2.-22.3.22.

_________________

Lue lisää yhteishausta ja tarjoamistamme tutkinnoista!

Lataa Hakijan Opas 2022 ja lue lisää siitä, mitä POKEssa voi opiskella!
Seuraatko meitä jo somessa? Instagramista löydät meidät @meollaanpoke

Peruskoulu on päättymässä ja pää saattaa olla vielä pyörällä tulevaisuuden suhteen. Mietitkö esimerkiksi seuraavia: “Mikä minusta tulee isona? Mitä haluaisin tehdä? Mikä on minun juttuni? Minne hakea?”. Ysiluokan lopulla ollaan isojen kysymysten äärellä, sillä toisen asteen opiskelupaikan valinta vaikuttaa elämän suuntaan merkittävästi – mutta muistathan, ettei kuitenkaan lopullisesti. Oletko pohtinut ammatilliseen oppilaitokseen hakemista? Me kerromme sinulle 5 syytä, miksi sinun kannattaisi hakea opiskelemaan juuri POKElle. ❤️

1. PIENEN KOULUN EDUT

Pienenä oppilaitoksena olemme ketterä ja lämminhenkinen paikka opiskella. POKElla et ole vain opiskelija – olet sinä. Koska ryhmäkokomme ovat pienempiä, saa meillä laadukasta ja yksilöllistä opetusta. Henkilökuntamme pyrkii tukemaan sinua eri elämäntilanteet huomioiden, olit sitten ensimmäistä vuotta aloitteleva tai opintojasi viimeistelevä. Yksin ei tarvitse jäädä, jos esimerkiksi opinnot meinaavat jumittaa, sillä osaavat opettajamme ja kasvatusohjaajamme pitävät sinusta kyllä huolen. Ohjaus on yksilöllistä ja sinun toiveesi otetaan huomioon. Pienten ryhmäkokojen ansiosta olemme korona-aikanakin pystyneet järjestämään myös lähiopetusta ja pyrimme tähän tulevaisuudessakin. Voit siis olla huoletta, sillä et joudu jäämään pelkästään ruudun taakse.

2. MODERNIT JA MONIPUOLISET OPPIMISYMPÄRISTÖT

Vaikka pieni oppilaitos keskellä Suomea olemmekin, ei POKE silti ole jäänyt kivikaudelle. Olemme ajan hermolla eli käytössämme on moderneja ja monipuolisia oppimisympäristöjä eri aloilla. Pohdimme jatkuvasti, miten voisimme hyödyntää digitaalisia oppimisympäristöjä ja uusia oppimisen tapoja opetuksessamme. Tästä hyvästä olemme saaneet myös tunnustusta: meidät on nimetty Microsoft Showcase Schooliksi jo kolmena vuonna ja vuonna 2018 POKE voitti Atean “Vuoden digitaalisin teko” -palkinnon. Osallistuimme kilpailuun metsäkone- ja hitsaussimulaattoreilla, VR-tekniikalla sekä pelillisellä oppimisella.

Meillä hyödynnetään laajasti myös esimerkiksi Pedanetia, Office 365:n, Adoben kuvan, grafiikan -ja videonkäsittelyohjelmia sekä simulaattoreiden mahdollisuuksia. Erilaisia teknologioita, kuten VR-laitteistoa pääsee kokeilemaan Digilabissa, joka on kaikkien alojen opiskelijoille tarkoitettu oppimisympäristö, jossa voi löytää uusia käyttökohteita omalle osaamiselleen ja halutessaan suorittaa Tulevaisuuden teknologiat-tutkinnon osan. Tässä opiskelijat tekevät työelämälähtöisen projektin käyttämällä uutta teknologiaa. POKElla siis kaikki pääsevät hyödyntämään digitalisaation mahdollisuuksia ja ideoimaan uutta.

3. HYVÄ ILMAPIIRI JA YHTEISHENKI

Meillä voit olla varma, ettet jää yksin, sillä yhteisöllisyytä ei meiltä puutu! Ilmapiirimme on kotoisa ja puhallamme aina yhteen hiileen: olemme tuttuja keskenämme, moikkaamme tavatessa ja autamme toisiamme silloin, kun apua tarvitaan. Onko tämä vain sanahelinää? Näin opiskelijamme itse ovat kuvailleet ilmapiiriä ja yhteisöllisyyttä meillä:

“Pokella opiskelemisessa parasta on oppilaitoksen yhteisöllisyys ja ilmapiiri. Eri alojenkin kesken moikkaillaan välillä, vaikka ei kunnolla tunnettaisikaan! Pokella myös mukavat opettajat ja muu henkilökunta piristävät päivää.” – Tuleva nuoriso-ohjaaja Saara

“Hyvän yhteishengen ja kannustavan opiskeluilmapiirin ansiosta on mukava aamuisin lähteä opiskelemaan.” – Laukaan lähihoitajaopiskelijat 2020

“POKElla parasta on luokkatoverit. Meillä on hyvä ryhmähenki ja olen opiskeluiden alettua saanut tutustua moneen mukavaan ihmiseen. Kouluun on kiva tulla joka aamu, kun saa nähdä kaikki tutut kasvot.” – Tuleva merkonomi Tuomas

“Parasta on opettajat ja yhteishenki. Ei ole ennen ollut näin kivoja opettajia. Täällä on samanhenkistä porukkaa ja kaikkien kanssa tulee hyvin toimeen. Täällä kaikki pystyvät toimimaan yhdessä.” – Tuleva eläintenhoitaja Minka

4. HYVÄ SIJAINTI JA TOIMIPISTEET USEALLA ERI PAIKKAKUNNALLA

Kuten koko nimemme Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopistokin sen jo kertoo, olemme levittäytyneet koko Pohjoisen Keski-Suomen alueelle. Meillä on neljä toimipistettä eri paikkakunnilla: Äänekoskella, Saarijärvellä, Viitasaarella ja Laukaassa. Sijainniltaan olemme keskellä Suomea ja meille on helppoa kulkea niin lähikunnista kuin kauempaakin. Muilta paikkakunnilta meille opiskelemaan tuleville tarjoamme myös maksuttoman asuntola-asunnon Äänekoskella ja Saarijärvellä, mikäli kulkeminen paikkakunnalla päivittäin ei ole mahdollista. Uuden arjen alkaessa sinun ei siis tarvitse stressata ulkopuolisen majoituksen hankkimisesta. Opiskelija-asuntoloiden lisäksi tarjoamme Saarijärven toimipisteessämme maksullista majoituspalvelua sekä vuokra-asuntoja sellaisille opiskelijoille, jotka eivät ole oikeutettuja maksuttomaan asuntolapaikkaan.

>> Lue lisää asumisesta POKE:n opiskelija-asuntoloissa!

5. MONIPUOLINEN OPINTOTARJONTA

Tiesitkö, että yhteishaussa voit valita 16 perustutkinnosta? Tarjontamme on siis hyvin monipuolinen ja koulutusta on saatavilla aina maatalousalasta hiusalaan. Mitä kaikkea sitten on tarjolla missäkin paikassa ja mitä vaihtoehtoja oikeasti on?

📍 Laukaassa tarjolla on logistiikan ja sähköalan, sosiaali- ja terveysalan sekä luonto- ja ympäristöalan koulutuksia.
📍 Saarijärven Tarvaalan biotalouskampuksella voit opiskella maatalous- ja metsäalalla, luonto- ja ympäristöalalla, rakennusalalla sekä sosiaali- ja terveysalalla.
📍 Viitasaaren toimipisteemme tarjoaa opetusta tekniikan aloilla, palvelualoilla sekä sosiaali- ja terveysalalla.
📍 Äänekosken Opinahjon kampuksella voit opiskella liiketoiminnan perustutkinnon, kasvatus- ja ohjausalaa sekä sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon.
📍 Äänekosken Piilolan kampus tarjoaa monipuolista opetusta tekniikan aloilla ja palvelualoilla. Lisäksi tarjolla on tieto- ja viestintätekniikan tutkinto-ohjelma.

Vuoden 2022 yhteishaussa voit hakea meille seuraaviin tutkintoihin:

🚗  Ajoneuvoalan perustutkinto, automekaanikko, Äänekoski

💇🏼‍♀️  Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, kampaaja, parturi

👶🏼  Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto, nuoriso- ja yhteisöohjaaja, lastenohjaaja

💥  Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, koneasentaja, koneistaja, levyseppähitsaaja

📈  Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi

🚛  Logistiikan perustutkinto, kuorma-autonkuljettaja, yhdistelmäajoneuvonkuljettaja

🍀  Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto, ympäristönhoitaja

🐮  Maatalousalan perustutkinto, eläintenhoitaja, maaseutuyrittäjä

🌲  Metsäalan perustutkinto, metsäenergian tuottaja, metsuri-metsäpalvelujen tuottaja

⚙️  Prosessiteollisuuden perustutkinto, prosessinhoitaja

🏠  Rakennusalan perustutkinto, talonrakentaja

👨🏼‍🍳  Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki

❤️  Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja

⚡️ Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto, automaatioasentaja, sähköasentaja

🔧  Talotekniikan perustutkinto, putkiasentaja

🖥  Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, IT-tukihenkilö ja tietoverkkoasentaja

Psst.. joko seuraat meitä Instagramissa? Opiskelijamme jakavat siellä Reels-videoiden muodossa tietoa eri aloilla opiskelusta! Käy myös tutustumassa Hakijan Oppaaseen 2022 sekä muihin käytännön asioihin yhteishaun sivulla eli täällä. Yhteishaku on tänä vuonna 22.2.-22.3.2022 ja haku tapahtuu sähköisesti Opintopolun kautta.

Toivottavasti näemme syksyllä POKElla. Tsemppiä ysiluokan viimeisiin rutistuksiin! ❤️

_________________________________
Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Lukio, ammattiopisto vai molemmat?
Usein kysytyt kysymykset
Kiinnostaako opiskelijoiden kokemukset? Lue ystäväkirjoja!

Moni on jännittävien päätösten edessä, kun peruskoulun yhdeksän vuotta ovat pian hujahtaneet ohitse ja yhteishaku alkaa. Oman jutun löytämisestä puhutaan paljon ja se voi toisaalta asettaa paineita valinnalle. Monesti vanhemmilla, sukulaisilla ja kavereilla voi olla mielipiteitä siitä, mikä vaihtoehto sopisi juuri sinulle tai minne kannattaa hakea. Muista kuitenkin, että nyt on kyse sinusta ja sinun tulevaisuudestasi. Kuuntele siis rohkeasti itseäsi ja omia unelmiasi. Missä sinä vietät seuraavat kolme vuotta? Miksi kannattaa hakea opiskelemaan nimenomaan POKElle? Lue lisää, niin kerromme!

Tunne rajasi. Sitten riko ne.

Mistä sen tietää, millaisesta työstä pitää tai millaiseen ammattiin sopii? Harva meistä sitä etukäteen tietääkään. Maailma on nimittäin täynnä mahdollisuuksia, joita ei välttämättä ole edes osannut ottaa huomioon. Moni saattaa myös ajatella, että ainoastaan lukioon menemällä saa lisäaikaa sen oman jutun ja unelma-ammatin löytämiseen. Todellisuudessa ammattiopisto mahdollistaa sen ihan samalla tavalla, sillä voit aina vaihtaa alaa, jos valinta ei tunnukaan oikealta. Yleensä kokeilemalla selviää parhaiten, mitä mikäkin työ oikeasti tarkoittaa, mitkä ovat sinun vahvuutesi ja se oma juttu.

Pyöriikö mielessäsi esimerkiksi seuraavanlaisia kysymyksiä…

  • Pitäisikö minun mennä lukioon, jos en ole varma siitä, mitä haluan tulevaisuudelta?
  • Entä, jos valitsen alan, joka ei sovikaan minulle?
  • Voinko päästä myöhemmin vielä yliopistoon tai ammattikorkeakouluun?
  • Uskallanko hakea kouluun, josta en tunne etukäteen ketään?
  • Miksi hakisin nimenomaan POKElle?

Ei syytä huoleen – et ole yksin ajatustesi kanssa. Opiskeluvalinnan tekeminen on iso askel elämässä ja päätöksen tekeminen ymmärrettävästi herättää kysymyksiä. Me POKElla vastaamme mielellämme kysymyksiisi. Ammattiopistossa opiskelu mahdollistaa monia samoja asioita kuin lukiokin: voit edelleen pohtia sitä, mitä haluat ja opintojen jälkeen voit hakea jatko-opiskelemaan ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Alaa voi myös vaihtaa, mikäli koet tehneesi väärän valinnan. Jos aprikoit vielä lukion ja ammattiopiston välillä, miksi et valitsisi molempia? Lue lisää täältä!

Miksi POKE?

Meillä on tapana sanoa: “Älä unta näe. Tee siitä totta”. Tarkoitamme sillä sitä, että unelmat on tehty toteutettaviksi ja elämä elettäväksi. Me olemme täällä sinua varten ja tuemme sinua matkallasi kohti tulevaisuutta ja oman jutun löytämistä. Toimipisteemme sijaitsevat Äänekoskella, Laukaassa, Saarijärvellä ja Viitasaarella, joten meille on helppo tulla opiskelemaan esimerkiksi Jyväskylästä ja muista lähikunnista. POKElla on asuntolat Saarijärvellä ja Äänekoskella. Asuntolapaikat on ensisijaisesti varattu pitkämatkalaisille ensimmäisen vuoden opiskelijoille. Asuntolapaikkaa voit hakea opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä. Lue lisää täältä!

Pienenä ja ketteränä oppilaitoksena voit varmistua siitä, että meillä puhalletaan yhteen hiileen eikä ketään jätetä yksin. Pienten ryhmäkokojen ansiosta olemme pystyneet opiskelemaan turvallisesti lähiopetuksessa vallitsevasta koronapandemiasta huolimatta. Pidämme tästä myös tulevaisuudessa mahdollisuuksien mukaan kiinni, ettei kukaan jää etäyhteyksien päähän ja yksin. ❤️

Mikä on parasta POKElla opiskelussa? Kukapa sen paremmin kertoisi, kuin opiskelijamme:

“Valitsimme sosiaali- ja terveysalan, koska se on ihmisläheinen, kiinnostava, kutsumusammatti, saa auttaa, saa kokea tarpeelliseksi ja näkee elämästä monia puolia. Täällä Laukaassa on uudet tilat, ihana, tilava kotiluokka, oma kiva siipi vessoineen, pätevät opettajat ja toimiva opiskeluhuolto. Lyhyt koulumatka säästää aikaa ja rahaa. Ryhmäkoko mahdollistaa yksilöllisenkin opiskelun. Täällä jokainen saa äänen kuuluviin!” – Laukaan lähihoitajaopiskelijat 2020

“POKElla opiskelemisessa parasta on oppilaitoksen yhteisöllisyys ja ilmapiiri. Eri alojenkin kesken moikkaillaan välillä, vaikka ei kunnolla tunnettaisikaan! Täällä on myös mukavat opettajat ja muu henkilökunta piristävät päivää. Lähdin opiskelemaan nuoriso- ja yhteisöohjaajaksi, koska haluan tulevaisuudessa auttaa muita ihmisiä. Rakastan tavata uusia ihmisiä ja työskennellä ihmisten kanssa. Tähtään työelämässä tilatöihin ja lastensuojeluun.” – Tuleva nuoriso-ohjaaja Saara

“Parasta on rento ilmapiiri ja vapaalta tuntuva opiskelu. Hius- ja kauneudenhoitoala on yllättävän monipuolinen ja tykkään siitä etteivät päivät ole samanlaisia. Alalla pääsee toteuttamaan itseään ja olemaan ihmisten kanssa. Käytännön hommien lisäksi myös kosmetiikan teoria sekä kehon ja ihon toiminta ovat kiinnostaneet minua aina. Tällä alalla näitäkin asioita pääsee lukemaan!” – Tuleva kampaaja Julia

“Parasta täällä on opettajat ja yhteishenki. Ei ole ennen ollut näin kivoja opettajia. Täällä on samanhenkistä porukkaa ja kaikkien kanssa tulee hyvin toimeen. Täällä kaikki pystyvät toimimaan yhdessä. Parasta tässä alassa on, kun saa touhuta eläinten kanssa.” – Tuleva eläintenhoitaja Minka

“Pokella opiskelussa parasta on yhteisöllisyys. Kaikkien kanssa tulee hyvin toimeen riippumatta millä luokalla on. Ainakin kokkipuolella meillä ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijoilla on halu olla samaa porukkaa. Opettajilla ja oppilailla on myös välittömät välit. On ollut kiva huomata, miten osataan nähdä opiskelijan tarpeet ja osaaminen heti alussa.” – Tuleva kokki Tomi

Minne sinun polkusi vie?

Oletko sinä kenties tuleva ravintola- ja catering-alan, kaupallisen alan tai kasvatus- ja ohjausalan ammattilainen? Pian alkavassa yhteishaussa voit hakea seuraaviin tutkintoihin:

🚗  Autoalan perustutkinto, ajoneuvoasentaja

💇🏼‍♀️  Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, kampaaja, parturi

👶🏼  Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto, nuoriso- ja yhteisöohjaaja, lastenohjaaja 

💥  Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, koneasentaja, koneistaja, levyseppähitsaaja 

📈  Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi 

🚛  Logistiikan perustutkinto, autonkuljettaja, yhdistelmäajoneuvonkuljettaja 

🍀  Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto, ympäristönhoitaja 

🐮  Maatalousalan perustutkinto, eläintenhoitaja, maaseutuyrittäjä 

🌲  Metsäalan perustutkinto, metsäenergian tuottaja, metsuri-metsäpalvelujen tuottaja 

⚙️  Prosessiteollisuuden perustutkinto, prosessinhoitaja 

🏠  Rakennusalan perustutkinto, talonrakentaja 

👨🏼‍🍳  Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki 

❤️  Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja 

⚡️  Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto, automaatioasentaja, sähköasentaja 

🔧  Talotekniikan perustutkinto, putkiasentaja 

🖥   Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, IT-tukihenkilö ja tietoverkkoasentaja

Jos haluat kuulla lisää opiskelijoidemme ajatuksia eri alojen opiskelusta, käy tutustumassa Poken ystäväkirjoihin blogin puolella. Lisätietoja löydät myös Hakijan Oppaasta 2021

Toivottavasti tapaamme POKElla ensi syksynä – olet lämpimästi tervetullut meille. ❤️

_________________

Seuraatko meitä jo somessa? Instagramista löydät meidät @meollaanpoke

Moni viimeistä kevättään peruskoulussa viettävä on pian jännittävien valintojen edessä. Yhteishausta ja erilaisista opintopoluista on varmasti puhuttu paljon niin opon, perheen kuin kavereidenkin kanssa, mutta mistä sen tietää, mitä haluaa tehdä isona? Mikä on se oma juttu?

VALINTA ON SINUN

Muistatko, mikä oli unelma-ammattisi lapsena? Ystäväkirjaan tai päiväkirjaan oli helppo kirjoittaa haaveilevansa esimerkiksi eläinlääkärin, poliisin, opettajan tai balettitanssijan ammatista, mutta nyt valinta ei välttämättä tunnukaan enää niin yksinkertaiselta.

Mielessäsi saattaa pyöriä erilaisia huolia ja kysymyksiä, kuten…

  • Mitä, jos teen väärän valinnan?
  • Entä, jos haluankin lähteä jatko-opiskelemaan?
  • Mistä voin tietää jo nyt, mitä haluan tehdä työkseni?
  • Millaista työ oikeasti on eri ammateissa?
  • Pitäisikö hakea samaan kouluun, mihin kaveritkin menee?

Hyviä uutisia – et ole yksin ajatustesi kanssa, sillä moni miettii ihan samoja juttuja. Oman jutun löytämisestä puhutaan paljon ja se voi toisaalta asettaa myös paineita valinnalle. Monesti myös vanhemmilla, sukulaisilla ja kavereilla voi olla mielipiteitä siitä, mikä vaihtoehto sopisi juuri sinulle tai minne kannattaa hakea. Muista kuitenkin, että nyt on kyse sinusta ja sinun tulevaisuudestasi. Kuuntele siis rohkeasti itseäsi ja omia unelmiasi.

POKE ANTAA ERINOMAISET EVÄÄT TULEVAISUUTEEN

Tänä päivänä opiskelu ja työelämä on erilaista kuin ennen. Siinä missä vanhempasi ovat saattaneet olla useita kymmeniä vuosia samassa työpaikassa, ei se nykyään enää välttämättä mene niin. Mahdollisuuksia ja erilaisia reittejä siihen omaan unelma-ammattiin on monenlaisia. Ammattiopiston jälkeen voit ihan samaan tapaan hakea jatko-opiskelemaan ammattikorkeakouluun tai yliopistoon, kuin lukionkin jälkeen. Alaa voi myös vaihtaa, mikäli koet tehneesi väärän valinnan. Jos aprikoit vielä lukion ja ammattiopiston välillä, miksi et valitsisi molempia? Kahden tutkinnon opinnoissa nimensäkin mukaan voit opiskella samaan aikaan sekä ammatin että ylioppilastutkinnon. Kolmoistutkintoon sisältyy vielä lisäksi lukion päättötodistus.

Ja voihan käydä niin, että löydät unelmien ammattisi jo heti kertaheitolla POKEssa opiskellessa ja pääset tekemään sen alan töitä nopeammin, kuin huomaatkaan.

Uskalla siis olla rohkea ja tavoitella omia unelmiasi. Vain siten voit saavuttaa ne.

_________________

Lataa Hakijan Opas 2020 ja lue lisää siitä, mitä POKEssa voi opiskella!
Seuraatko meitä jo somessa? Instagramista löydät meidät @meollaanpoke.