selaa koulutuksia
Lyhytkurssi

Anniskelupassitesti 7.3.2022

järjestämispaikkakunta
Äänekoski
opiskelun ajankohta
7.3.2022
Viimeinen ilmoittautumispäivä
28.2.2022

Kuvaus

Klo 17.00, kesto n. 1 h, POKE/Työelämäpalvelut/Viita-luokka, Piilolantie 17, 44100 Äänekoski

Huom!
Tilaisuuden alussa tulee Sinun todistaa henkilöllisyytesi.
(kuvallinen henkilökortti, passi tai ajokortti)

Anniskelupassi on todistus siitä, että anniskelutehtäviä hoitava henkilö hallitsee anniskeluun liittyvän lainsäädännön tarpeellisilta osin. Toimiessasi anniskelupaikan vastaavana hoitajana, sinulta edellytetään anniskelupassia todistuksena taidoistasi. Anniskelupassin saa suorittamalla anniskelupassitestin.

Anniskelupassi yksinään antaa pätevyyden toimia vastaavana hoitajana C-luvallisissa anniskelupaikoissa. Muissa anniskelupaikoissa edellytetään lisäksi vähintään kahden vuoden päätoimista työkokemusta anniskelutehtävistä taikka koulutuksen kautta saavutettua riittävää ammattitaitoa. Anniskelupassi myönnetään henkilöille, jotka osoittavat anniskelukokeessa hallitsevansa anniskelua koskevat säännökset.

Anniskelupassitestissä mitataan keskeiset anniskelua koskevat säädökset ja määräykset. Testi perustuu alkoholilainsääntöön vastaavan hoitajan ja tämän sijaisen ammatillista edellytyksistä (Alkoholilaki on 1102/2017 ja STM:n asetus 158/2018).

Koulutuksen kohderyhmä:
Anniskelupassi eli Alkoholipassi on tarkoitettu anniskelupaikoissa työskenteleville. Se on todistus anniskeluun liittyvän lainsäädännön riittävästä tuntemisesta. Sisällön ja osaamisen tuntemus on tarkoitettu ravintola-alan yritysten henkilöstölle, joilta vaaditaan alkoholilain edellyttämä Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja
valvontaviraston, Valviran, vastaavan- tai varavastaavan hoitajan pätevyyden osoittamiseen tarvittava anniskelupassi.

Uuden lain mukaan (1.3.2018) jokaisessa työvuorossa tulee olla täysi-ikäinen vastuuhenkilö. Hänelle ei enää aseteta erityisiä pätevyysvaatimuksia vaan alkoholilain osaamistodistus (ns. Anniskelupassi).

Anniskelupassikoulutus /-koe on tarkoitettu esim. ravintolan salipuolen työntekijöille, myös yrittäjänä toimiville tai yrittäjäksi aikoville sekä osaamistesti myös työnhakijoille työllistymisen edistämiseksi.

Opetussuunnitelma: (lyhyt kuvaus sisällöistä)

Tapahtumaan sisältyy testin vastaanotto. Testin hyväksytysti suorittaneelle myönnetään osaamisestaan Valviran mallin mukainen anniskelupassi. Koe suoritetaan kirjallisena.

Anniskelupassitestissä hyväksytyn suorituksen pisteraja on 24 pistettä 30 pisteestä eli 80 prosenttia. Testin läpäisseille toimitetaan todistus postitse 1-2 viikon kuluessa.

Anniskelupassitestiin voi näin ollen opiskella itsenäisesti verkkomateriaalin avulla ja ilmoittautua suoraan testiin ja suorittaa testi.

1.3.2018 voimaan tulleen Anniskelulain mukaisesti.

Alkoholilain tuntemista osoittavan todistuksen myöntää valtioneuvoston toimiluvan tai opetusministeriön järjestämisluvan nojalla ravintolapalvelun koulutusta antava oppilaitos (Poke).

Noudattaa Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston, Valviran mukaista sisältöä, jossa sertifioitu testaaja

Hinta:
60 € (sis. alv. 24 %) Anniskelupassitesti sisältää testin vastaanoton ja todistuksen.

Huom!
Testin vastaanotto pidetään Suomen kielellä.
Erityistestitilaisuudet ovat mahdollisia ja niistä on sovittava erikseen.

Lisätietoja:
Tutustu Valviran materiaaleihin:
https://www.valvira.fi/alkoholi/anniskelu/anniskelupassi
Alkoholijuomien anniskelu

Lisätietoja: Työelämäpalvelut toimisto puh. 040 7120 923, myynti@poke.fi.

ilmoittaudu koulutukseen

Lisätietoa koulutuksesta