selaa koulutuksia
Ammattitutkinto

Liiketoiminnan ammattitutkinto, myynnin suuntautuminen

järjestämispaikkakunta
Äänekoski
opiskelun laajuus
150 osaamispistettä
haku alkaa
29.1.2020
haku päättyy
31.12.2020

Kuvaus

Haluatko vahvistaa myynnin osaamistasi?

Koulutuksessa suuntaudut myyntiin ja asiakaspalveluun. Saat valmiudet suunnitella myynti- ja asiakaspalvelutyötä, palvella ja myydä asiakaslähtöisesti, hoitaa myynnin ja asiakaspalvelun jälkitoimet sekä arvioida työn tuloksellisuutta. Koulutuksesta saat hyvät lähtökohdat oman vastuualueen ja tuoteryhmän hallintaan tai kaupallisen esillepanon suunnitteluun ja toteuttamiseen.

Liiketoiminnan ammattitutkinnon myynnin suuntautumisvaihtoehdon opinnot voit aloittaa joustavasti keväällä 2020. Opinnot alkavat pakollisen tutkinnon osan (liiketoiminnan tehtävissä toimiminen) verkkokurssilla.

Ensimmäisen valinnaisen tutkinnon osan (Myynnin ja asiakaspalvelun suunnittelu ja toteuttaminen) lähiopinnot alkavat 25.9.2020 ja jatkuvat 06/2021 saakka.

Mikäli aloitat opinnot vasta syksyllä 2020, suoritat pakollisen tutkinnon osan opinnot ensimmäisen valinnaisen tutkinnon osan opintojen ohessa.

Toiseksi valinnaiseksi tutkinnon osaksi voit valita Tilan ja esillepanon suunnittelun ja toteutuksen tai Tuoteryhmätyöskentelyn. Näiden tutkinnon osien opinnot alkavat syksyllä 2021.

Valinnaisten tutkinnon osien tarkemmat sisällöt löytyvät koulutuskalenterista: https://poke.fi/oppimaan/koulutusalat/ammattitutkinto

hae koulutukseen

Lisätietoa koulutuksesta

Mikä on liiketoiminnan ammattitutkinto?

Liiketoiminnan ammattitutkinto on uusi tutkinto, joka korvaa aiemman myynnin ammattitutkinnon.

Koko tutkinto muodostuu kolmesta tutkinnonosasta: kaikille osaamisaloille yhteisestä pakollisesta tutkinnon osasta sekä kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta. Halutessasi voit suorittaa myös yksittäisen tutkinnon osan.

Myynnin suuntautumisessa opiskelet seuraavat tutkinnon osat:

Pakollinen tutkinnon osa:

Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen (30 osaamispistettä)

Valinnaiset tutkinnon osat I:

Myynnin ja asiakaspalvelun suunnittelu ja toteuttaminen (60 osaamispistettä)

Valinnaiset tutkinnon osat II joista valitaan vain yksi:

Tuoteryhmätyöskentely (60 osaamispistettä) tai

Tilan ja esillepanon visuaalinen suunnittelu ja toteutus (60 osaamispistettä)

Tai jokin muu tutkinnon osa henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan.

Ammattitutkinnon tarkempaan sisältöön voit tutustua osoitteessa: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/4540525

Koulutus täydentää kaupan alan osaamista ja on tarkoitettu liiketalouden alalla työskenteleville tai niille, jotka haluavat kehittää osaamistaan ja ammattitaitoaan myynnin ja asiakaspalvelun tehtävissä. Ammattitutkinto soveltuu myös jatkokoulutukseksi liiketoiminnan perustutkinnon (merkonomi) suorittaneille.

Koulutuksessa opit muun muassa:

● suunnittelemaan myynti- ja asiakaspalvelutyötä

● toteuttamaan myynti- ja asiakaspalvelutyötä

● tunnistamaan toimitusprosessin

● asiakassuhdemarkkinoinnin keskeiset asiat

● hyvän asiakaspalvelun ja palvelukonseptin

● alennus- ja maksuehdot, toimitustapalausekkeet

● myyntityön lainsäädännön

● erilaisten markkinointi- ja myyntikanavien hyödyntämisen

● verkkokaupan perusasiat

Koulutus sopii hyvin työn ohessa suoritettavaksi. Lähiopetusta on 1-3 päivää kuukaudessa. Koulutus toteutetaan lähi-, etä- ja verkko-opetuksena sekä työpaikalla järjestettävänä koulutuksena.

Osallistujan osaaminen kartoitetaan koulutuksen alkaessa. Kartoituksen pohjalta jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS).

Ammattitutkinnon näytöt suoritetaan työpaikalla. Mikäli sinulla ei ole koulutuksen alkaessa opintoihin soveltuvaa työpaikkaa, voimme solmia koulutussopimuksen haluamaasi työpaikkaan. Tutkinnonosa on mahdollista suorittaa myös ilman tutkintokoulutusta, mikäli sinulla on riittävä osaaminen.

Kysy myös opiskelumahdollisuutta työttömyysetuudella tai oppisopimuksella.

Koko tutkinto 300 euroa. Yksittäinen tutkinnon osa 100 euroa. Oppisopimuksella opiskelevalle maksuton.
Tarjoamme ammattitutkinnon pakollisen tutkinnon osan maksutta, kun aloitat opinnot ennen juhannusta. Loput tutkinnon osat 100€ /tutkinnon osa.

Ammattitutkinnon suorittaminen vie noin 1-1,5 vuotta. Tarkempi opintojen laajuus ja kesto määräytyvät henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan.