selaa koulutuksia
Perustutkinto

Puuteollisuuden perustutkinto

järjestämispaikkakunta
Äänekoski
opiskelun laajuus
180 osaamispistettä
haku alkaa
28.1.2021
haku päättyy
31.12.2022

Kuvaus

Puuteollisuuden perustutkintoon on jatkuva haku, jolloin opinnot voi aloittaa mihin vuodenaikaan tahansa. Tavoitteena on suorittaa tutkinto nopeutetussa aikataulussa kahdessa vuodessa. Koulutus tapahtuu pääsääntöisesti työpaikoilla, joko koulutus- tai oppisopimuksella, jonka lisäksi tarjotaan omaehtoista etäopiskelua.

Puuteollisuuden perustutkinnon osaamisalavalintoja on tarjolla kolme:

Puusepänteollisuuden osaamisala, puuseppä

Puuseppä toimii puusepän-, rakennuspuusepän-, ja levykalustetuotteiden valmistusprosesseissa ja CNC-tekniikkaa hyödyntävän yrityksen erilaisissa työtehtävissä. Tutkinnon suorittaneen puusepän työtehtäviä ovat mm. huonekalujen ja kalusteiden valmistus, CNC-koneen ohjelmointi ja käyttö, sisustus- ja sisärakentamisen puutyöt, kokoonpano- ja varustelutyöt, prototyyppivalmistus ja teollisuusrobotin käyttötehtävät.

Puurakenneteollisuuden osaamisala, teollisuuspuurakentaja

Teollisuuspuurakentaja toimii prosesseissa, joissa valmistetaan puurakenteita ja niiden osia, kuten CLT-, hirsi- ja muita massiivipuurakenteita sekä puurakenteisia elementtejä ja muita jatkojalosteita. Työtehtäviä ovat: osien valmistus-, kokoonpano- ja varustelutehtävät, CNC-koneen ohjelmointi ja käyttötehtävät sekä 3D-mallinnus.

Puulevyteollisuuden osaamisala, levyprosessinhoitaja

Levyprosessinhoitaja toimii puulevyteollisuuden erilaisissa puulevyteollisuuden valmistus- tai jalostusprosessin erilaisissa työtehtävissä, esimerkiksi vanerin- tai lastulevyn valmistusprosessin eri työvaiheissa.

hae koulutukseen

Lisätietoa koulutuksesta

Puuteollisuuden perustutkinto on räätälöity yhteistyössä alueen yritysten kanssa. Koulutus soveltuu kädentaitajille, jotka etsivät nopeaa väylää perustutkintoon ja tavoitteena on työllistyminen vapailla työmarkkinoilla.


Tutkintoon ja sen koko sisältöön voit tutustua tästä


Osallistujan osaaminen kartoitetaan opintojen alkaessa ja hänelle laaditaan henkilökohtainen suunnitelma opiskeluun. Tämän pohjalta jokaiselle opiskelijalle rakennetaan henkilökohtainen oppispolku kohti tavoitteita ja tutkintoa.

Koulutus on maksuton. Opiskelijoilla on mahdollisuus saada Kelan opintotuki.