selaa koulutuksia
Perustutkinto

Kokki - Ravintola- ja cateringalan perustutkinto

järjestämispaikkakunta
Äänekoski
opiskelun laajuus
180 osaamispistettä
haku alkaa
14.1.2021
haku päättyy
31.7.2021

Kuvaus

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto antaa ammatilliset perusvalmiudet ja osaamisen ravintola- ja catering-alalle. Koulutus alkaa syksyllä 2021.

Suoritettava tutkinto:
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki

hae koulutukseen

Lisätietoa koulutuksesta

Mikä on kokki?

Kokki on ruokapalvelun ammattilainen, joka toimii ruuanvalmistuksen ja asiakaspalvelun suunnittelu-, toteuttamis- ja myyntitehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa ja julkisen sektorin toimipaikoissa. Hän toimii laatutietoisesti, kannattavasti, tuloksellisesti ja hygieniavaatimusten sekä kestävän toimintatavan mukaisesti. Hän osaa valmistaa maukasta, terveellistä ja ravitsevaa ruokaa huomioiden erityisruokavaliot ja asiakkaiden tarpeet. Hän osaa laittaa ruoan esille annoksittain tai suurelle joukolle.

Kokin työtehtävissä edellytetään myönteistä palveluasennetta, yhteistyökykyä, omatoimisuutta, joustavuutta ja ripeyttä sekä hyvää käytöstä ja siisteyttä.

Koulutus on tarkoitettu jo ravitsemisalalla työskenteleville tai alalle hakeutuville, jotka haluavat kehittää osaamistaan ja ammattitaitoaan ruuanvalmistuksen ja asiakaspalvelun tehtävissä.

Koulutuksessa opit:
• ruuanvalmistusta
• leivontaa
• lounasruokien valmistusta
• annosruokien valmistusta
• tilausruokien valmistusta
• asiakaspalvelua ja tarjoilua
• myynti- ja kassatoimintoja

Voit muodostaa valinnaisista tutkinnon osista itsellesi sopivan opiskelupolun esimerkiksi suurkeittiön, a la carte-ravintolan, kahvilan tai pikaruokapalvelun työtehtäviin.

Tutkintoon ja sen koko sisältöön voit tutustua tästä

Koulutus toteutetaan lähi-, etä- ja verkko-opetuksena sekä työpaikalla järjestettävänä koulutuksena. Osallistujan osaaminen kartoitetaan koulutuksen alkaessa. Kartoituksen pohjalta jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Ravintola- ja catering-alan osaaminen osoitetaan näytöissä. Kysy myös opiskelumahdollisuutta työttömyysetuudella tai oppisopimuksella.

Koulutus on maksuton. Opiskelijoilla on mahdollisuus saada Kelan opintotuki.

Nopea väylä tutkintoon:
Jos sinulla on suoritettuna yo- tai muu toisen asteen tutkinto, on opintojen aikataulu 8.8.2019 - 28.2.2021.

Perusväylä:
Jos sinulta puuttuu toisen asteen tutkinto, opiskelet normaaliväylällä. Opinnot kestävät silloin
2,5 - 3 vuotta yksilöllisen opinpolun mukaan.