selaa koulutuksia
Perustutkinto

Ravitsemispalvelun perusteet, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon osat

järjestämispaikkakunta
Viitasaari
opiskelun ajankohta
9.8.2023 - 31.5.2024
opiskelun laajuus
55 osaamispistettä
haku alkaa
5.5.2023
haku päättyy
31.7.2023

Kuvaus

Tule mukaan koulutukseen, jossa hankit ammatilliset perusvalmiudet toimia suurkeittiön ruoanvalmistuksessa. Koulutuksen aikana opit monipuolisia ruoanvalmistustehtäviä, kuten suunnittelemaan ja toteuttamaan suurien annosmäärien valmistamisen taloudellisesti sekä vastaanottamaan ja tarvittaessa kuumentamaan ja valmistamaan osia tarjottavista aterioista, laittamaan ruoat tarjolle ja jakamaan ruoat asiakkaille.

hae koulutukseen

Lisätietoa koulutuksesta

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita ravitsemisalan työtehtävissä toimimiseen ja haluavat työllistyä alalle. Koulutuksen jälkeen opiskelija voi työllistyä ravitsemisalan yritykseen tai opiskelija voi hakeutua suorittamaan ravintola- ja cateringalan perustutkintoa.

Koulutuksessa suoritetaan ravintola- ja cateringalan perustutkinnosta kolme tutkinnon osaa: ravitsemispalveluissa toimiminen (20 osp), suurkeittiön ruokatuotanto (25 osp), palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot (10 osp).

Koulutuksessa opit:

- huolehtimaan toimitilat käyttökuntoon, valmistamaan tuotteita myyntiä varten
- palvelemaan ja ohjaamaan asiakkaita, myymään tuotteita ja rekisteröimään myyntiä
- päättämään työvuoron työtehtävät
- vastaanottamaan ja varastoimaan elintarvikkeita
- suunnittelemaan itsenäisesti ruokalajien valmistusvaiheet ja sarjatyön sekä työtehtävien järjestyksen ja ajoituksen
- käyttämään suurkeittiön koneita, laitteita ja työvälineitä
- valmistamaan omatoimisesti suuria annosmääriä
- jakamaan ruoat tai laittamaan ruoat esille
- arvioimaan omaa osaamistaan ja toimintaansa työyhteisön jäsenenä

Koulutus toteutetaan lähi-, etä- ja verkko-opetuksena sekä työpaikalla järjestettävänä koulutuksena. Osallistujan osaaminen kartoitetaan koulutuksen alkaessa. Kartoituksen pohjalta jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Opiskelijalla tulee olla mahdollisuus tehdä etätehtäviä tietokoneella tai kannettavalla. Työelämässä oppimisen aikana suoritetaan näyttö, jossa opiskelija osoittaa ammattitaitonsa käytännön työtehtävissä ravitsemisalan yrityksessä. Opiskelija hankkii työssäoppimispaikan itse ennen työpaikalla tapahtuvan oppimisen alkamista. Tarvittaessa opettaja auttaa työssäoppimispaikan hankkimisessa. Työssäoppimispaikoiksi soveltuvat ravitsemisalan yritykset. Koulutuksen aikana suoritetaan hygieniapassi.

Koulutus on maksuton.

55 osp