selaa koulutuksia
Perustutkinto

Lähihoitaja - Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, sairaanhoidon ja huolenpidon osaamisala

järjestämispaikkakunta
Äänekoski
opiskelun ajankohta
10.8.2020 - 4.6.2021
opiskelun laajuus
75 osaamispistettä
haku alkaa
20.4.2020
haku päättyy
6.8.2020

Kuvaus

Sosiaali- ja terveysalan osaamisalat muodostuvat kahdesta tutkinnon osasta. Tutkinnon osat sairaanhoidon ja huolenpidon osaamisalalla ovat:

Kotihoidossa toimiminen 40 osp
Sairaanhoitotyössä toimiminen, 35 osp

hae koulutukseen

Lisätietoa koulutuksesta

Koulutukseen voivat hakea lähihoitajat, jotka tarvitsevat työssään sairaanhoidon osaamisalaa sekä lähihoitajaopiskelijat, jotka ovat suorittaneet vähintään sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon pakolliset osat. Alan terveysvaatimukset löytyvät tutkinnon perusteista.

Sairaanhoitotyössä toimiminen, 35 osp
Kotihoidossa toimiminen 40 osp

Lisätietoa: Alaikäisten turvallisuuden sekä potilas- ja asiakasturvallisuuden edistämiseksi opiskelijaksi ei voida ottaa henkilöä, joka ei ole terveydentilaltaan tai toimintakyvyltään kykenevä opintoihin liittyviin käytännön työtehtäviin tai työssä oppimiseen. Opiskelijaksi ottamisen esteenä voi myös olla aiempi opiskeluoikeuden peruuttamispäätös. Tämän vuoksi opiskelijaksi hakevan tulee ilmoittaa tällaisesta päätöksestä jo hakuvaiheessa (ns. SORA-lainsäädäntö). Opintojen alkuvaiheessa opiskelijan tulee toimittaa rikostaustaote koulutuksen järjestäjälle.

Sosiaali- ja terveysalan osaamisalan opintoja voit suorittaa opintotuella, työttömyysetuudella tai oppisopimuskoulutuksena. Lisäkoulutuksena osaamisalan voi suorittaa myös osissa.

Osaamisalan vastuukouluttaja haastattelee hakijat vkolla 33 puhelimitse. Opinnot voi aloittaa hyväksytyn haastattelun jälkeen välittömästi.

Koulutus on maksuton. Opiskelijoilla on mahdollisuus saada Kelan opintotuki.


Opintojen kesto on n. 1 lukuvuosi, määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan.