selaa koulutuksia
Perustutkinto

VALMA-ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus

järjestämispaikkakunta
Äänekoski
haku alkaa
1.1.2021
haku päättyy
31.12.2021

Kuvaus

Hyvä vaihtoehto sinulle, joka mietit vielä, mitä isona tekisit!

Toivotun opiskelupaikan ovet eivät aina avaudu heti peruskoulun jälkeen. Eikä jokaisen tarvitse peruskoulua lopettaessaan vielä tietää, mihin ammattiin haluaa.
VALMA-koulutuksessa huomioidaan opiskelijan henkilökohtaiset tarpeet ja kiinnostuksen kohteet. Se helpottaa siirtymistä ammatilliseen peruskoulutukseen.
Kaikki hakijat haastatellaan. Mikäli hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, hakija tekee kielikokeen, jolla selvitetään opetuskielen osaamista.

hae koulutukseen

Lisätietoa koulutuksesta

Koulutus on ensisijaisesti tarkoitettu perusopetuksen päättäneille nuorille, jotka tarvitsevat opiskeluvalmiuksien vahvistamista sekä ohjausta ja tukea koulutuksen ja ammatin valintaan.
VALMA-koulutus on hyvä vaihtoehto myös muille ammatillista perustutkintoa vailla oleville
työttömille työnhakijoille, vanhentuneen tai puutteellisen ammattitaidon omaaville, erityistä tukea tarvitseville ja maahanmuuttajataustaisille henkilöille.

VALMA-koulutuksen laajuus on 60 osaamispistettä. Koulutus muodostuu valinnaisista tutkinnon osista. Opiskelijan kanssa laaditaan hänen valintojensa ja osaamistarpeidensa mukainen henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Vähintään 30 osaamispistettä suorittavat saavat seuraavassa yhteishaussa 6 lisäpistettä. VALMAssa on mahdollista korottaa perusopetuksen päättötodistuksen numeroita.

Koulutuksen osat
Ammatilliseen koulutukseen orientoituminen ja työelämän perusvalmiuksien hankkiminen 0-10 osp
Opiskeluvalmiuksien vahvistaminen 0-30 osp
Osallisuuden ja käytännön taitojen vahvistaminen 0-20 osp
Työpaikalla järjestettävään koulutukseen valmentautuminen 0-20 osp
Ammatilliset tutkinnon osat tai osa-alueet 0-15 osp
Muut valinnaiset tutkinnon osat (0-5 osp)