selaa koulutuksia
Uutiset

Yhdellä Poken opiskelijalla on todettu koronavirus

Yksi Poken Äänekosken Piilolan kampuksen opiskelija on saanut koronatartunnan. Hän altistui koronavirukselle viime viikonloppuna yksityistilaisuudessa, jossa on ollut yksi koronapositiivinen henkilö.

Kyseinen opiskelija ja hänen ryhmänsä ovat viranomaisten asettamassa karanteenissa, ja tartuntaketjua selvitetään. Terveysviranomaisten selvityksen mukaan yhteensä kuusi Poken opiskelijaa altistui virukselle yksityistilaisuudessa. Altistuneita on testattu, ja testituloksia saadaan todennäköisesti viikonlopun aikana. Yhteensä tilaisuudessa virukselle altistui 25 henkilöä.

-Tilanne on Poken osalta hallinnassa, ja noudatamme viranomaisten ohjeita. He päättävät karanteeneista. Me huolehdimme turvallisuudesta, kuten käsihygieniasta, turvaväleistä ja muista THL:n ohjeista, sanoo Äänekosken ammatillisen koulutuksen kuntayhtymän johtaja Jouni Kurkela.

Opiskelu Pokella jatkuu toistaiseksi normaalisti lähiopetuksella ja mahdollisten muiden positiivisten tulosten ilmaantuessa ryhdytään toimenpiteisiin, joita ovat esimerkiksi rajoitettu etäopetus.

-Siihen asti, kunnes koronaan saadaan rokote, mahdollisia tartuntoja voi tulla. Poken osalta toimintamalli on rajoitettu etäopetus, joka tarkoittaa, että tartunnan saanut opiskelija ja hänen ryhmänsä siirtyvät etäopetukseen. En pidä sitä tarkoituksenmukaisena, että näin suuri oppilaitos olisi kokonaan etäopetuksessa pitkiä aikoja, sanoo Kurkela.

Lisätietoja: johtaja Jouni Kurkela, Äänekosken ammatillisen koulutuksen kuntayhtymä, p. 040 5891 677