selaa koulutuksia
Opiskelijalle

Valmistuville

Katso syksyn ja kevään valmistumispäivät Lukuvuoden kulku -sivulta.

TE-palvelujen info valmistuville

Kova aherrus on loppusuoralla

Onnea valmistumisesta! Millaisia suunnitelmia sinulla on seuraavaksi? Jos sinulla ei ole töitä heti valmistumisesi jälkeen tai et aloita heti syksyllä uusia opintoja, ilmoittaudu työnhakijaksi Oma asiointi -palvelussa, jonka löydät uudelta Työmarkkinatorilta (tyomarkkinatori.fi). Ilmoittaudu työnhakijaksi heti, kun olet valmis ottamaan työtä vastaan tai viimeistään seuraavana päivänä valmistumisestasi.

Saat työnhaun aloitukseen tiivistä tukea oman kuntasi työllisyyden kuntakokeilun omavalmentajalta tai TE-toimiston vastuuasiantuntijalta riippuen siitä, kuuluuko kotikuntasi valtakunnalliseen työllisyyden kuntakokeiluun. Muista siis merkitä kotikuntasi Oma asioinnissa. Työnhakijaksi ilmoittautumisen jälkeen sinuun ollaan yhteydessä ja saat tiivistä tukea työnhakuun.

Lisätietoa työllisyyden kuntakokeiluista

Ilmoittaudu työnhakijaksi netissä

Katso video työnhakijaksi ilmoittautumisesta täältä:

Työnhakijaksi ilmoittaudutaan osoitteessa www.te-palvelut.fi -> Oma asiointi. Tarvitset verkkoasiointiin henkilökohtaiset pankkitunnukset. Seuraa tarkasti palvelun ohjeita ja täytä huolellisesti kaikki tietosi järjestelmään. Tämä sujuvoittaa asiointiasi.

Katso täältä tarkemmat kirjalliset ohjeet työnhakijaksi ilmoittautumisesta.

Täältä voit etsiä töitä

Katso vinkit työnhakuun:

Valtakunnallisilta TE-palveluiden sivuilta löydät avoimia työpaikkoja sekä työvoima- ja rekrytointikoulutuksia. Sivuilta löydät myös tarkempaa tietoa työnhausta.

Työttömyysturva

Tietoa työttömyysturvasta työnhaun aikana:

Oletko alle 30-vuotias?

Ohjaamossa 15–29-vuotiaat saavat tukea työhön, koulutukseen ja arkeen liittyvissä asioissa. Ohjaamoon voi tulla ilman ajanvarausta hakemaan apua erilaisiin pienempiin ja suurempiin ongelmiin.

Ohjaamosta tavoitat TE-palveluiden asiantuntijan sekä myös muita nuorten parissa toimivia asiantuntijoita samalta luukulta.

Keski-Suomessa on Ohjaamot Hankasalmella, Jyväskylässä, Laukaassa, Viitasaarella ja Saarijärvellä. Tarkista ajantasaiset palveluajat ja -tavat Ohjaamojen sivuilta.

 

Ystävällisin terveisin

Keski-Suomen TE-palvelut, Jyväskylän seudun kuntakokeilu ja Jämsä-Keuruu-Saarijärvi-kuntakokeilu

www.te-palvelut.fi/keski-suomi
www.jyvaskylanseutu.fi/tyollisyyskokeilu
www.jakesa.fi