selaa koulutuksia
Oppimaan

Opintososiaalisten etujen hakemisen ohje oppisopimusopiskelijalle

Opintososiaalisten etuuksien hakemisen ohje opiskelijalle

  • Ota Office 365 -palvelu ja oppilaitoksen sähköposti käyttöösi siirtymällä nettiselaimella osoitteeseen https://portal.microsoftonline.com .
  • Kirjaudu verkkopalveluun Pokelta saamillasi tunnuksilla.
  • Käyttäjätunnuksen opiskelija saa vastuukouluttajalta.
  • Kirjoita käyttäjätunnuksesi muodossa opiskelijanumero(at)edu.poke.fi ja verkkosalasanasi.
  • Ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä sinun on määriteltävä salasanan palautuksen puhelinnumero.

Opintososiaaliset-edut-kuva-1

Klikkaa yläpalkista kohdasta ja klikkaa Lomakkeet-linkkiä.

Opintososiaaliset-edut-kuva-2

Lisää tilinumerosi ja pankkisi BIC-tunnus Wilman verkkosivuilta kohdasta:
Lomakkeet ja Henkilötietojen tarkistus ja muokkaus. Tilinumero- ja BIC-tunnus -kohta on lomakkeen lopussa.

Opintososiaaliset-edut-kuva-3

Palaa yläpalkin kohtaan ja valitse Hakemukset ja päätökset -sivu ja klikkaa kohtaa Tee uusi hakemus – opintososiaalisten etujen hakemus, reformi.

Opintososiaaliset-edut-kuva-4

Tee hakemus lomakkeelle sinulle myönnetyn opintososiaalisten etujen päätöksen mukaan jälkikäteen niistä päivistä, jotka olet ollut oppilaitoksen lähipäivillä sekä mahdollisista majoitus- ja matkakuluista (edestakainen kilometrimäärä yhteensä reitiltä koti-oppilaitos-koti). Jos olet kulkenut julkisilla kulkuneuvoilla, skannaa mukaan kopiot kuiteista. (Liite-kohta hakemuksen oikeassa ylälaidassa).

Koulutuksen järjestäjä ilmoittaa oppisopimusopiskelijalle maksetut opintososiaaliset etuudet (päiväraha ja perheavustus) 1.1.2021 lähtien verohallinnon tulorekisteriin.

1.5.2021 lähtien jokaisesta yhtäjaksoisesta koulutuspäiväjaksosta on tehtävä oma hakemus verohallinnon määräyksen mukaisesti.

Esimerkki:

  • Koulutuspäivät yhtäjaksoisesti 3.-4.5. = yksi hakemus, jossa koulutuspäivät ja niihin liittyvä mahdollinen matka- ja majoituskulu opiskelijalle tehdyn opinto-sosiaalisten etujen päätöksen mukaisesti.
  • Koulutuspäivät ovat yksittäisiä päiviä esim. 3.5. ja 6.5. = jokaisesta päivästä oma hakemus, jossa koulutuspäivä ja siihen liittyvä mahdollinen matkakulu opiskelijalle tehdyn opintososiaalisten etujen päätöksen mukaisesti
  • Tee hakemus lomakkeelle jälkikäteen niistä päivistä, jotka olet ollut oppilaitoksen koulutuspäivillä sekä niihin liittyvistä mahdollisista majoitus- ja matkakuluista (edestakainen kilometrimäärä yhteensä reitiltä koti-oppilaitos-koti). Jos olet kulkenut julkisilla kulkuneuvoilla, skannaa mukaan kopiot kuiteista. (Liite-kohta hakemuksen oikeassa ylälaidassa).

Opintososiaaliset-edut-kuva-5

Etuisuuksia maksetaan POKElla kalenterikuukausittain joka kuukauden alussa ja puolivälissä. Heinäkuussa ei tehdä maksatuksia kuntayhtymän kesäsulun vuoksi. Hakemuksia voi laittaa ajantasaisesti koulutuspäivien toteutumisen jälkeen.

Lisätietoja:

Taloussihteeri Juha Rahkonen, juha.rahkonen@poke.fi, puh. 040 635 7739
Reskontranhoitaja Marina Rossi, marina.rossi@poke.fi, puh. 040 835 1229
Toimistosihteeri Leena Myllypakka, leena.myllypakka@poke.fi, puh. 040 7101 282