selaa koulutuksia
Opiskelijalle

Saarijärven asuntolaopas

Saarijärven asuntolaopas

Asuntolapaikkaa tarvitsevat opiskelijat hakevat asumisoikeutta opiskelija-asuntolaan Wilmassa olevalla lomakkeella. Asuntolaluvan myöntää koulutusjohtaja.

Asuntolaan hyväksytyt kokopäiväiset perustutkinto-opiskelijat maksavat asumisestaan kalustemaksua 50€/lukuvuosi. Hinta kattaa mm. wc-paperit, siivousvälineet, kalusteet ja astiat, sähkön ja veden jne. Kalustemaksua lukuun ottamatta asuminen on opiskelijoille ilmaista.

Asuntolapaikkoja on tarjolla sekä Tarvaalassa että Kolkanlahdessa. Kolkanlahden opiskelija-asuntolaan majoitetaan itsenäisesti kulkemaan pystyvät täysi-ikäiset opiskelijat. Samat asuntolasäännöt ovat voimassa niin Tarvaalassa kuin Kolkanlahdessakin.

Hyvä muistaa

 • Asumisoikeuden edellytyksenä on, että opiskelija osallistuu säännöllisesti oppilaitoksen opetukseen ja noudattaa asuntolasääntöjä.
 • Asuntolassa ei saa asua sairaana eikä pitkien sairauslomien aikana.
 • Asumisoikeus ei kata viikonloppuja eikä loma-aikoja.
 • Viikonloppuasuminen ja sunnuntailupa on mahdollista hakemuksen perusteella vain poikkeustapauksissa. Viikonloppuasumiseen liittyy tarkennetut ohjeet.
 • Opiskelija tyhjentää huoneensa pitkien työssäoppimisjaksojen ja lomien ajaksi
 • Aamupala on tarjolla klo 8 asti, oppilaitos ei tarjoa iltapalaa
 • Jokainen opiskelija huolehtii itse tarvitsemastaan nettiyhteydestä omiin verkkokäyttöä vaativiin laitteisiinsa. Koulu tarjoaa mahdollisuuden käyttää koulun omia tietokoneita esim. koulutehtävien tekoon ilta-aikaan.
 • Ensimmäisen vuoden opiskelijat voivat hakea toistaiseksi voimassa olevaa eläimenpitolupaa (asuntolahuoneessa koira, rotat, kanit tms. eläimet oppilaitoksen eläintiloissa) tammikuusta 2019 alkaen. Lupaa haetaan erillisellä kaavakkeella. Eläimenpidosta oppilaitoksessa peritään 50 € / lukuvuosi. Oppilaitosympäristössä eläminen on lemmikkieläimille stressaavaa, joten eläimen tuominen kouluun vaatii syvällistä harkintaa ja painavat perustelut.

Ota mukaan asuntolaan

 • Petivaatteet (petauspatja 80 cm, peitto ja tyyny) sekä liinavaatteet
 • Koululta voi vuokrata petivaatteet (tyyny, peitto, päiväpeitto) hintaan 30 € / lukuvuosi.
 • Henkilökohtaiset peseytymisvälineet, pyykinpesuaineet ja asuntolassa käytettävät ruoka-aineet.

Kukin asuntolassa asuva opiskelija

 • huolehtii itse heräämisestään aamuisin
 • on vastuussa henkilökohtaisesta omaisuudestaan
 • pitää huoneensa siistinä päivittäin
 • ottaa huomioon muut asuntolassa asuvat opiskelijat (ei esim. metelöi tai aiheuta häiriötä)
 • noudattaa asuntolasääntöjä sekä asuntolanhoitajan antamia ohjeita.

Tarvaalan asuntola on suljettu perjantaista klo 15 maanantaihin klo 7.00 ja loma-aikoina. Tällöin asuntolassa ei ole valvontaa. Asuntolaan on tultava illalla ennen klo 22. Asuntolassa on hiljaisuus klo 22.00 – 6.30, jolloin liikkuminen ja oleskelu asuntolassa ja sen ympäristössä ei saa aiheuttaa häiriötä. Asuntolan vierailuaika on viikolla klo 21 saakka, viikonloppuisin ainoastaan vanhemmat/sisarukset voivat vierailla asuntolassa.
Aina kun opiskelija on poissa asuntolasta, siitä on tiedotettava asuntolaohjaajille etukäteen. Alle 18-vuotiaan asuntolapoissaolosta tai asuntolasta myöhästymisestä ilmoittaa AINA huoltaja suoraan asuntolaohjaajalle.
Saarijärvellä oppilaitoksen tarjoamissa opiskelija-asunnoissa majoittuminen tapahtuu kahden hengen huoneissa. Huoneita löytyy kerrostaloista sekä rivitalosolukoista.

Asuntolaohjaajat

Asuntolaohjaajat ovat paikalla opiskelijoita varten. Työaika on pääsääntöisesti ilta- ja yötyötä. Asuntolaohjaajat tukevat opiskelijoiden opintoja, opiskelurauhaa, harrastuksia, vapaa-aikaa sekä opiskelijoiden yhdessä toimimista.

HUOM! Mikäli nuorella on asuntolassa asumiseen vaikuttavia asioita (esim. sairaus, lääkitys tms.) on niistä hyvä ilmoittaa asuntolaohjaajalle ajoissa. Näin vältytään monilta murheilta.

Ota rohkeasti yhteyttä asuntolaohjaajaan!

Loberg Heli
matkapuhelin: 0400 351 514
sposti: heli.loberg@poke.fi

Brandt Ilkka
matkapuhelin: 040 6872 195
sposti: ilkka.brand@poke.fi