selaa koulutuksia
POKE

Saavutettavuusseloste

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto Poke pyrkii takaamaan verkkosivuston saavutettavuuden digitaalisten palvelujen tarjoamisesta annetun lain mukaisesti. Tämä saavutettavuusseloste koskee Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto Poken verkkosivustoa.

Vaatimustenmukaisuus

Poken verkkosivusto vastaa suurilta osin Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1:ssä esitettyjen vaatimusten tasoja A ja AA.

  • Responsiivisuus, sivusto taipuu mobiililaitteille, tableteille ja pöytätietokoneille
  • Luettavat fontit ja fonttikoot, riittävän suuret, joita voi pienentää ja suurentaa
  • Kontrastit taustaelementtien ja tekstien välillä väh. 4.5:1
  • Järkevä ja selkeä rakenne, jonka elementit skaalautuvat hyvin. Sivuja on helppo käyttää ja lukea esim. lukulaitteilla
  • Skaalautuvat lomakkeet

Ei-saavutettava sisältö

Poken verkkosivusto sisältää liitetiedostoja (pdf, doc, Excel), joista kaikki eivät ole saavutettavia. Ei-saavutettavia liitetiedostoja ovat kaikki Poken vanhalla, graafisella pohjalla olevat tiedostot ja lomakkeet. Nämä ovat ennen 23.9.2018 julkaistuja tiedostoja, mitkä eivät kuulu sovellettavan lainsäädännön piiriin.

Saavutettavuusselosteen laatiminen

Poken verkkosivusto on julkaistu toukokuussa 2019. Tämä seloste on laadittu 30.10.2019. Selosteen tiedot perustuvat käyttäjätestaukseen ja itsearvioon.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme?

Kerro meille havaitsemasi saavutettavuuspuutteet ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Palautteen voit antaa verkkolomakkeella tai sähköpostitse toimisto@poke.fi.

Valvontaviranomainen

Mikäli et ole tyytyväinen Pokelta saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä saavutettavuuskantelun tai saavutettavuusselvityspyynnön Etelä-Suomen aluehallintovirastoon (ESAVI). ESAVIn Saavutettavuusvaatimukset.fi -sivustolta löydät ohjeet valituksen tekemiseen ja asian hoitamiseen.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto, Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
puh. 0295 016 000 (vaihde)