selaa koulutuksia
Oppimaan

Oppisopimuskoulutus

Oppisopimuskoulutus

Oppisopimuskoulutus on pääosin työelämässä käytännön työtehtävien yhteydessä tapahtuvaa ammatillista koulutusta, jota täydennetään oppilaitoksen järjestämillä opinnoilla. Oppisopimuskoulutus edellyttää opiskelijalta joko päätoimista (vähintään 25 tuntia viikossa) työ- tai virkasuhdetta tai yrittäjyyttä. Työ- tai virkasuhde voi olla joko määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva. Oppisopimus soveltuu kaiken ikäisille. Oppisopimusopiskelijan alaikäraja on 15 vuotta.

Oppisopimuskoulutuksessa uutta opitaan pääasiassa työelämässä; oppilaitoksen järjestämiä lähipäiviä on keskimäärin 1–3 päivää kuukaudessa. Opintoihin kuuluu myös etä- ja verkko-opintoja. Oppisopimuskoulutus suunnitellaan jokaiselle yksilöllisesti. Opiskelijalle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), ja opintojen kesto vaihtelee sen mukaan. Oppisopimuskoulutus voidaan aloittaa joustavasti työnantajan ja opiskelijan tarpeen mukaan.

Oppisopimuksella voidaan opiskella perus-, ammatti-, erikoisammattitutkintoja tai niiden osia. Oppisopimuskoulutus on maksutonta sekä opiskelijalle että työnantajalle.

POKE Työelämäpalvelut vastaa oppisopimuskoulutuksen järjestämisestä pohjoisen Keski-Suomen alueella: Äänekoski, Saarijärvi, Viitasaari, Pihtipudas, Karstula, Kinnula, Kyyjärvi, Kivijärvi, Kannonkoski, Konnevesi, Laukaa, Uurainen ja Multia.

Ota yhteyttä!

Puh. 040 7120 923
myynti(at)poke.fi