selaa koulutuksia
Oppimaan

Oppisopimuskoulutus

Oppisopimuskoulutus

Oppisopimuksella voi opiskella perus-, ammatti-, erikoisammattitutkintoja tai niiden osia. Oppisopimuskoulutus on maksutonta sekä opiskelijalle että työnantajalle.

Oppisopimuskoulutus on pääosin työelämässä käytännön työtehtävien yhteydessä tapahtuvaa ammatillista koulutusta, jota täydennetään oppilaitoksen järjestämillä opinnoilla. Oppisopimuskoulutus edellyttää opiskelijalta joko päätoimista (vähintään 25 tuntia viikossa) työ- tai virkasuhdetta tai yrittäjyyttä. Työ- tai virkasuhde voi olla joko määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva. Oppisopimus soveltuu kaiken ikäisille. Oppisopimusopiskelijan alaikäraja on 15 vuotta.

Oppisopimuskoulutuksessa uutta opitaan pääasiassa työelämässä

Oppilaitoksen järjestämiä lähipäiviä on keskimäärin 1–3 päivää kuukaudessa. Opintoihin kuuluu myös etä- ja verkko-opintoja. Oppisopimuskoulutus suunnitellaan jokaiselle yksilöllisesti. Opiskelijalle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), ja opintojen kesto vaihtelee sen mukaan. Oppisopimuskoulutus voidaan aloittaa joustavasti työnantajan ja opiskelijan tarpeen mukaan.

POKE Työelämäpalvelut vastaa oppisopimuskoulutuksen järjestämisestä pohjoisen Keski-Suomen alueella:

Äänekoski, Saarijärvi, Viitasaari, Pihtipudas, Karstula, Kinnula, Kyyjärvi, Kivijärvi, Kannonkoski, Konnevesi, Laukaa, Uurainen ja Multia.

Ota yhteyttä!

Puh. 040 7120 923
myynti(at)poke.fi