selaa koulutuksia
Opiskelijalle

Töihin

Mistä työpaikka?

Työpaikkaa kannattaa lähteä etsimään jo opiskelujen aikana. Parhaassa tapauksessa olet saanut jalkaa oven väliin jo työssäoppimisen aikana. Työnantajat ottavat mielellään töihin henkilöitä, jotka ovat jo entuudestaan tuttuja. Jos harjoittelupaikasta ei työpaikkaa löydy, väyliä etsiä töitä on monia muita:

 • omat verkostot, esim. sukulaiset ja tuttavat
 • henkilöstönvuokrausyritykset
 • työ- ja elinkeinotoimisto (TE-palvelut)
 • kaupungilta (Äänekosken kaupunki)
 • internetin hakusivuilta (Monster, Oikotie, Duunitori yms.)
 • yritysten omilta sivuilta
 • sanomalehdistä
 • sosiaalisesta mediasta
 • rekrytointisovellusten avulla

Töitä hakiessa aktiivisuus on tärkeää. Monesti työpaikat ovat ns. piilotyöpaikkoja, eli ne eivät ole julkisessa haussa. Soittamalla suoraan yritykseen tai lähettämällä avoimen hakemuksen voit löytää itsellesi työpaikan.

Vinkkejä työnhakuun ja työelämätaitoihin löydät Osaajia työelämään -verkko-oppimisympäristöstä. Tutustu ja harjoittele itsenäisesti!

Duuni Keski-Suomi -rekrytointipalvelu omassa kännykässäsi!

Duuni Gradia & Poke on nyt Duuni Keski-Suomi!

Poke tarjoaa opiskelijoilleen Duuni Keski-Suomi -rekrytointipalvelun työllistymisen tueksi. Palvelu on opiskelijoille ja työnantajille suunnattu sähköinen, ilmainen ja helppokäyttöinen kanava työ- ja harjoittelupaikkojen ilmoittamiseen sekä hakemiseen. Palvelua käytetään Tiitus-mobiilisovelluksen tai Duuni Keski-Suomi -verkkosivujen kautta.

Opiskelija tee näin

 1. Lataa Tiitus-sovellus puhelimeesi (tai rekisteröidy palveluun verkkoselaimen kautta tästä)
 2. Valitse toimialueeksi Duuni Poke. Näin liityt Duuni-palveluumme ja näet palveluun julkaistut avoimet työ- ja harjoittelupaikat.
 3. Luo työnhakuprofiili. Muista kertoa mahdollisimman paljon osaamisestasi ja työkokemuksestasi. Voit lisätä profiiliisi myös kuvia ja videon. Huom! Valitse opiskelijatietoihin oikea ryhmä/tutkinto ja varmista että oppilaitoksena on Poke.
 4. Selaa ja hae työpaikkoja. Mobiilisovellus suosittelee sinulle parhaiten sopivia työpaikkoja oman osaamisesi perusteella. Myös työnantajat voivat lähestyä sinua ja ehdottaa avoimia työtehtäviä. Voit hakea kaikkiin työpaikkoihin samalla profiililla.

Kurkkaa pari videota YouTubesta palvelun käyttämisestä!

Näin Tiitus toimii -video

Tiituksen käyttö – opiskelijan rooli -video

Opiskelija, jos olet jo kirjautunut palveluun aiemmin, varmista, että oppilaitoksen tiedot ja opiskelijatietosi ovat oikein. Katso alla olevasta linkistä ohje siihen.

Katso tästä ohje oppilaitoksen ja opiskelijatietojen muokkaamiseen

Lataa tästä esite: Duuni-opiskelijaesite

Löydä työpaikka Facebookista!

Liity Facebook-ryhmäämme, jossa vinkataan avoimista työpaikoista tai ilmoitetaan mahdollisista työharjoittelupaikoista.

Yrittäjyys työllistymisvaihtoehtona

Yrittäjyys voi olla yksi vaihtoehto työllistymiseen. Yrittäjyys sopii joillekkin, mutta ei kaikille. Jos yritystoiminta kiinnostaa, ole yhteydessä POKEn opinto-ohjaajiin.

Lisätietoa yrittäjyydestä löytyy mm. TE-palveluiden nettisivuilta. (TE-palvelut yrittäjälle)

 

Duuni
Keski-Suomi -rekrytointipalvelu

Tutustu palveluun