selaa koulutuksia
Ajankohtaista

Kokin työ sopii seikkailunhaluisille

Niko Kanerva on ponnistanut Poken opeilla keittiömestariksi Helsinkiin. Ravintola-alalla kiehtoo sen vaihtelevuus.

Kun perusasiat opettelee kunnolla, hoitaa työnsä hyvin ja on sopivassa hetkessä rohkea – siinä on hyvän ravintolakokin resepti.

Näin ajattelee restonomi ja keittiömestari, Äänekoskelta kotoisin oleva Niko Kanerva, 28.

Hän valmistui kymmenen vuotta sitten Pokelta ravintolakokiksi ja luotsaa tällä hetkellä Hakaniemen Memphis-ravintolaa keittiömestarina.

Kanervalla on itsellään vuosikymmenen kokemus niin eri työpaikoista kuin jatko-opinnoistakin. Omia opiskeluvuosia Pokella Kanerva muistelee lämmöllä.

– En ollut hirveän varma ihminen, kun tulin kouluun, mutta opettajat tsemppasivat luottamaan itseen ja omaan tekemiseen. Kun teet ja haluat oppia, pystyt siihen. Se on ollut tärkein oppi, hän muistelee.

Varmuutta työhön saa hänen mukaansa harjoitteluissa ja töitä paiskimalla.

– Harjoitteluja voisi olla enemmänkin, sillä työn oppii tekemällä. Kun teet harjoittelut hyvin, niistä voi aueta ovia työpaikkoihin, hän muistuttaa.

Omat harjoittelunsa Kanerva teki aikanaan suomalaisessa ravintolassa Espanjan Fuengirolassa sekä Hirvaskankaan ABC:llä.

– Halusin nimenomaan ABC:lle harjoitteluun, sillä halusin saada nopeutta työskentelyyn. Kyllä sitä tulikin, kun oli pari kesää kesätöissä.

Toisessa kesätyöpaikassa, Holiday Club Saimaan kalaravintolassa, hän saikin yllätyksekseen vastata koko ravintolan keittiöpuolesta keittiömestarin jäädessä kesälomalle.

– Se kyllä opetti vastuuta, laatua ja tarkkuutta, hän naurahtaa.

Kanerva jatkoi opiskelujaan Haaga-Heliassa Helsingissä valmistuen restonomiksi ja teki harjoittelunsa Virgin Oil -ravintolassa. Valmistumisen jälkeen hän jäi suoraan töihin ravintolaan ja eteni vuoromestariksi. Tässä työssä Kanerva viihtyi kolme vuotta.

Niko Kanerva viihtyy nykyisessä työssään Memphisin keittiömestarina Helsingissä.

 

Eräänä iltana vuonna 2019 Kanervan puhelin soi.

– Puhelu tuli illalla vähän kummalliseen aikaan, en melkeinpä vastannut siihen. Ryhmäpäällikkömme soitti ja kertoi, että Hakaniemeen oltiin perustamassa uutta Memphis-ravintolaa. Minua kysyttin sen keittiömestariksi. Ei tarvinnut miettiä monta sekuntia, kun vastasin kyllä, Kanerva muistelee.

Keittiömestarina hän on muun muassa vastuussa ravintolan keittiön tuotteista ja palvelun sujuvuudesta.

– Vastaan myynnistä ja katteista, teen työvuorot, valvon keittiössä mitä toiset tekevät, otan kopin asiakkaiden palautteista ja kehittelen uusia tuotteita, Kanerva luettelee työtehtäviään.

– Päivät ovat hyvin vaihtelevia, ja se on tässä työssä parasta. Ravintola-alalla on monia mahdollisuuksia edetä urallaan. Seikkailunhalusta on hyötyä, vinkkaa Niko Kanerva.

Keittiömestarin työ on monipuolista, ja se sopii Nikolle.

 

Innostuitko kokin ammatista? Meille voit hakea jatkuvassa haussa opiskelemaan kokiksi Äänekoskelle ja Viitasaarella. Lue lisää!