selaa koulutuksia
Ajankohtaista

Poke järjesti International XR workshopin

Poke järjesti International XR workshopin

20.2.2021 pidettiin kansainvälinen workshop, virtuaalitodellisuuden työpaja, jossa Poken digitaalisten oppimisympäristöjen asiantuntija Pekka Ouli ja opiskelija ja kevytyrittäjä Sara Kumpulainen ohjasivat kansainvälistä oppijaryhmää AltSpaceVR-ohjelman käyttöön.

Oppijaryhmä kokoontui aluksi Teamsissa ympäri maailmaa. Osallistujia oli mm. Puolasta, Intiasta, Libanonista, Portugalista ja Amerikasta.

Osallistujat latasivat ohjelman tietokoneilleen ja loivat ohjatusti omat avattaret eli virtuaalihahmot. Kaikki opiskelijat pääsivät harjoittelemaan liikkumista ja kommunikointia avatar-virtuaalihahmona Saran luomassa AltSpaceVR, virtuaalitodellisuusympäristössä.

Päivän jälkeen osallistujat olivatkin sitä mieltä, että ohjelmassa voisi muun muassa järjestää erilaisia opetustilaisuuksia, perhe- ja kaveritapaamisia, kulttuuritapahtumia ja ilman kokoontumisrajoituksia ja koronapelkoa.

Osallistujien ajatuksia:

  • Mahdollistaisi osallistumisen monenlaisiin kokoontumisiin ja tapahtumiin
  • Tilaisuuksiin voisi osallistua suuri joukko
  • AltSpace on hyvä yhteistyöpohja, koska se mahdollistaa olemassa olevien tilojen virtualisoinnin
  • Altspaceen voi luoda myös aivan uudenlaisia tiloja kuten vaikka sosiaali- ja terveysalan opetukseen ja tapahtumiin tilat ihmisen sisältä, kuten vaikka sydämestä tai keuhkoista
  • Tarvitaan osaajia, että saadaan luotua lisää monipuolisia tiloja eri tahojen käyttöön
  • AltSpacilla toteutetut tapahtumat lievittäisi yksinäisyyden tunnetta

Tässä lyhyt esittely virtuaalisesta valokuvanäyttelystä:

Virtual Reality Photoexpo with Altspace

Sara Kumpulainen ja Poken Teknologisen koulutuksen koordinaattori Katja Huttunen pitivät jo aiemmin torstaina 11.2. työpajan Future Work -Miten teen virtuaalimaailmoja yhteistyössä Viitasaaren Lennättimen kanssa. Esimerkkinä työpajassa he käyttivät aiemmin pidettyä Keksintöjen Viikko XR -tapahtumaa, johon Sara oli tehnyt virtuaalisen messuympäristön.

Lisätietoja tästä antaa

Katja Huttunen
040 8346 693
katja.huttunen@poke.fi