selaa koulutuksia
Ajankohtaista

Sähköajoneuvokoulutus ammattilaisille alkaa syksyllä

Poke järjestää Äänekoskella lyhyen sähköajoneuvokoulutuksen syksyllä. Koulutus järjestetään kolmena arki-iltana sekä itsenäisenä työskentelynä, joten se sopii erinomaisesti työn ohessa käytäväksi. Koulutus on suunnattu ajoneuvoalan osaajille, jotka eivät vielä tee sähköajoneuvojen korjauksia.

Koulutuksesta saa edellytykset ymmärtää, mitä vaaditaan sähköajoneuvojen korjaamiseen. Koulutuksessa avataan lainsäädäntöä ja polkua kohti sähköautojen korjausta ja harjoitellaankin muun muassa jännitteettömäksi tekemistä. Koulutus ei anna erityistä pätevyyttä, vaan antaa lähtökohdat osallistujille siitä, mitä sähköajoneuvojen korjaus vaatii.

Koulutus on maksuton ja järjestetään Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen (JOTPA) valtionavustuksella. Koulutus järjestetään, jos tarvittava osallistujamäärä saadaan täyteen. Maksimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Henkilöitä voidaan ottaa myös varasijoille. Osallistujilla on ennakkovaatimuksena autoalan sähköturvallisuus SFS6002 –kurssi sekä EA1 kurssi.

Koulutuksen sisältö

Autoalan SFS 6002 käytännössä

SFS6002 standardin mukainen sähkötyöturvallisuuskoulutus tulee olla voimassa koulutuksen alkaessa. Käydään läpi, mitä sähköturvallisuuskoulutuksessa määritellyt asiat tarkoittavat käytännössä ja mitä asioita korjaamon pitää huomioida. Käsitellään mitä hankintoja korjaamon pitää tehdä ja minkälaisia vastuita sähkötöihin liittyy. Edelleen käydään läpi minkälaisia töitä SFS 6002 työturvallisuuskoulutuksen jälkeen saa tehdä ja mitä muuta sähköautojen korjaaminen vaatii. Työohjeet ja niiden merkitys sähköautojen kanssa työskenneltäessä.

Sähkö- ja hybriditekniikka

Opiskellaan sähkö- ja hybridiautotekniikkaa sekä korkeajännitekomponentit. Käsitellään huoltojen erityispiirteitä.

Jännitteettömäksi tekeminen

Opetellaan sähköauton jännitteettömäksi tekemistä ja mitä siihen liittyy. Miten jännitteettömyys todetaan.

Työturvallisuus on keskeinen teema

Koulutus on informatiivinen paketti sähkö- ja hybridiautojen korjaamisesta, mutta ei sinällään anna sähköturvallisuuslain mukaista perehdytystä yksittäiseen automalliin.  Laissa vaaditaan perehtyneisyys aina kyseisen ajoneuvomallin sähköjärjestelmään.

Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja ja tarkemmat päivämäärät julkaistaan viimeistään elokuussa. Kysy lisää ja ilmoittaudu mukaan: Juho Alpua, juho.alpua@poke.fi, puh. 040 1439 222