selaa koulutuksia
Tapahtuma

Biotalouskampuksen joulutapahtuma pidettiin 16. joulukuuta

Biotalouskampuksen joulutapahtuma torstaina 16.12.2021

Tarvaalan eli Biotalouskampuksen joulutapahtuma oli tarkoitus alun perin järjestää avoimena kaikelle kansalle tarkoitettuna tapahtumana. Valitettavasti korona-ajan vuoksi piti tilaisuus pitää Tarvaalan ja POKEn omien opiskelijoiden ja henkilökunnan kesken, mutta järjestelyitä se ei haitannut. Haluttiin myös varmistaa, ettei lukukauden viime metrillä aiheuteta opiskelijoille eikä muillekaan tartuntavaaraa.

Joulutapahtumaan valmistauduttiin jo hyvissä ajoin laittamalla jouluvaloja kampukselle, kuusikin ehdittiin asentaa ja valostaa sekä sisä- ja ulkotilat aina navettaa ja eläintiloja myöten.

Tarvaalan 2021 joulutapahtuman valmisteluja

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opiskelijoilla oli oma vahva osuutensa paikkojen kauniiksi laittamisessa – se sisällytettiin eri tavoin opintoihin.

Varsinainen joulutapahtuma lähti liikkeelle opiskelijoiden tutustumisella vielä paremmin eri koulutusalojen toimintoihin. Opiskelijat kiersivät kampusta useiden pisteiden kautta, ja pisteisiin liittyvien tehtävien kautta tutustuivat toistensa opetusaloihin ja sisältöihin. Kaikista luonnonvara-alan koulutusaloista oli omat pisteensä. Ja opiskelijat kiersivät todella aktiivisesti eri pisteet. Mukana oli myös ammattitutkintolaisia – mm. erä- ja luonto-oppaat pitivät kahvi- ja makkaranpaistopistettä kukkulan kodalla.

Kuuden aikaan eläinkulkue lähti liikkeelle arvoisan vieraan Joulupukin johtamana (Eläinten kulkue videossa Poken Facebookissa nähtävänä täällä.) Tämän jälkeen kokoonnuttiin upeasti jouluvaloin koristellut Sinisen talon terassin eteen. Tilaisuutta riemastutti opettajien lauluyhtyeen Luvattomien esitykset (Luvattomien esitys Poken Facebookissa videona täällä), jonka jälkeen Saarijärven Riistanhoitoyhdistyksestä Kari Kunelius suoritti Tarvaalan eläinten joulurauhan julistuksen perinteisen kaavan mukaisesti.

Tapahtuma oli lämminhenkinen ja sujui mitä upeimman sään vallitessa, kuutamossa ja pikkupakkasessa. Toivotaan, että ensi vuonna saataisiin pitää tilaisuus kaikille avoimena.

Koulutusjohtaja, 
Pekka Janhonen