selaa koulutuksia
Tapahtuma

Keksintöjen viikko XR järjestetään ensimmäistä kertaa virtuaalimaailmassa

Keksintöjen viikko XR järjestetään ensimmäistä kertaa virtuaalimaailmassa

Jo 14. kertaa järjestettävä Keksintöjen viikko siirtyy virtuaalimaailmaan.

Keksintöjen Viikko XR on Kehittämisyhtiö Witaksen ja Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston Poken yhteistyössä rakentuva lisätyn todellisuuden messutapahtuma.

Kyseessä on tiettävästi Suomen ensimmäisestä ja kansainvälisestikin harvinaisesta messutapahtumasta, jossa niin messuvieraat, puhujat kuin näytteilleasettajatkin liikkuvat avattarina virtuaalisessa messukeskuksessa.

Virtuaalimessut järjestetään 2.-3.10. Messut avautuvat perjantaina 2.10. klo 12. Messut ovat kaikille avoimet ja niitä voi seurata joko YouTubessa live-videona tai osallistumalla tietokoneella Altspace-virtuaaliympäristössä joko VR-lasien kanssa tai ilman. Osallistuminen virtuaaliympäristöön vaatii tietokoneen, jossa on Windows 10 -käyttöjärjestelmä.

Tulevaisuuden ammatteja oppimassa

Poken opiskelijat ovat rakentaneet virtuaalisen messuympäristön Poken Digilabin henkilökunnan ohjauksessa. Osa opiskelijoista on toiminut kevytyrittäjinä ja osalle se on kuulunut Tulevaisuuden teknologiat -opintokokonaisuuteen.

Opiskelijat ovat oppineet tässä aivan uusia ammatteja työelämälähtöisesti eli virtuaalimessujen sisällöntuotantoa ja järjestämistä. Nyt, kun fyysisiä messuja ei ole voitu koronaviruksen vuoksi järjestää, voidaan tapahtumia järjestää verkossa. Uskon, että virtuaalimessut lisääntyvät tulevaisuudessa. Virtuaalimessujen hyvä puoli on myös se, että ne ovat globaaleja. Tähänkin tapahtumaan on tulossa messuvieraita ulkomailta, esimerkiksi Intiasta ja Puolasta, sanoo digitaalisten oppimisympäristöjen asiantuntija Pekka Ouli Pokelta.

Pokella uskotaan, että uudenlaiset etäläsnäolon muodot lisääntyvät kokouksissa, koulutuksissa ja tapahtumissa.

Etäläsnäolo on vaikea selittää, se pitää kokea. Virtuaalimaailmassa pystyy olemaan samassa tilassa toisen ihmisen kanssa ja tehdä yhdessä asioita. Se eroaa perinteisistä etäpalavereista siinä, että niissä vain kuunnellaan ja katsellaan, mutta ei tehdä yhdessä asioita samassa tilassa, sanoo Ouli.

Pokella on opetettu jo pari vuotta sisällön tuottamista virtuaalimaailmassa. Asia on tuttu tietokonepelimaailmassa, ja pelejä Suomessa suunnitellaan, mutta muunlainen sisällöntuotanto virtuaalimaailmassa on vielä uutta.

Media on tervetullut tutustumaan etukäteen tulevaisuuden teknologioihin ja Keksintöjen viikko XR -tapahtumaan torstaina 24.9. klo 10 Poken Digilabiin, Piilolantie 17, G-rakennus, 44100 Äänekoski. Kahvitarjoilu.

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Tapani Laitinen, Kehittämisyhtiö Witas, p. 040 152 0112
digitaalisten oppimisympäristöjen asiantuntija Pekka Ouli, Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, p. 040 358 9198

Tilaa sisäänpääsysi Keksintöjen Viikko XR messuille 2.-3.10 alla olevan linkin kautta

https://www.keksintojenviikko.fi/vierailijat/tilaa_sisaanpaasysi_tapahtumaan_355