selaa koulutuksia
Tapahtuma

Poke ja Witas Oy tekevät yhteistyössä laajennetun todellisuuden messutapahtuman

Poke ja Kehittämisyhtiö Witas Oy tekevät yhteistyössä laajennetun todellisuuden messutapahtuman

Viitasaaren jokasyksyinen Keksintöjen Viikko -tapahtuma tarjoaa lokakuussa ennennäkemättömän virtuaalimessuelämyksen. Kyse on kansainvälisestikin harvinaisesta laajennetun todellisuuden messutapahtumasta, jossa niin messuvieraat, puhujat kuin näytteilleasettajatkin liikkuvat virtuaalisessa messukeskuksessa.

Meidän tietääksemme Keksintöjen Viikko XR on jopa maailman ensimmäinen laajennetun todellisuuden messutapahtuma. Siellä kävijöillä on mahdollisuus erittäin monipuoliseen osallistumiseen ja vuorovaikutukseen, tapahtumaa järjestävän pohjoisen Keski-Suomen Kehittämisyhtiö Witaksen toimitusjohtaja Tapani Laitinen toteaa.

Koronakevät kannusti Witaksen tähän huikeaan digiharppaukseen.

Tapahtumajärjestäjien tilanne on nyt hyvin haastava. Uudella konseptilla varmistamme, että Keksintöjen Viikko toteutuu, tuleepa syksyllä koronan toinen aalto tai ei. Tämä rohkea ratkaisu sopii hyvin kehittämisyhtiön edelläkävijärooliin, ja olemme siitä todella innostuneita, Laitinen kertoo.

Eniten Keksintöjen Viikko XR -messuista saa irti, kun luo itselleen virtuaalihahmon, niin sanotun avattaren. Sen avulla messuilla kävijä pääsee nauttimaan virtuaalitapahtuman monipuolisesta annista. Messutunnelmaan on mahdollista päästä myös VR- eli virtuaalilasien avulla. Perinteisempi vaihtoehto on messujen seuraaminen Keksintöjen Viikon YouTube-kanavan kautta.

Lisäksi järjestämme yleisölle fyysisiä kohtaamispaikkoja, joissa on mahdollisuus seurata tapahtumaa isoilta ruuduilta. Muutenhan tapahtuma ei ole paikkaan sidottu, vaan se avaa valtavia mahdollisuuksia saada yleisöä, puhujia ja näytteilleasettajia mistä päin maailmaa tahansa, Laitinen lupaa.

Laitisen mukaan tämän ainutlaatuisen toteutuksen mahdollistaa Witaksen ja Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto Poken pitkäaikainen hyvä digiyhteistyö.

Poke on virtuaalitapahtumien järjestäjänä valtakunnan selvä ykkönen. Myös yhä useampi korkeakoulu hyödyntää sen asiantuntemusta omien oppimisympäristöjensä ja virtuaalitapahtumiensa järjestämisessä.

Poke vastaa virtuaalimessujen teknisestä toteutuksesta

Huhtikuussa Poke oli järjestämässä ensimmäistä suomenkielistä laajennetun todellisuuden EDUXR 2020 -tapahtumaa yhteistyössä Tampereen yliopiston, Jyväskylän yliopiston opettajankoulutuslaitoksen, JAMKin ammatillisen opettajakorkeakoulun sekä ITK2020-tapahtuman kanssa. (Lue lisää tästä tapahtumasta täältä.)

Poken digitaalisten oppimisympäristöjen asiantuntijan Pekka Oulin mukaan siitä otetaan nyt harppaus eteenpäin.

Teemme Keksintöjen Viikko XR -tapahtuman Microsoftin AltspaceVR-ympäristöön, johon kuka tahansa pystyy kirjautumaan omalta kotikoneeltaan tai älypuhelimeltaan. Virtuaaliympäristössä voi kuunnella tapahtuman luennot, tutustua näytteilleasettajien uusiin keksintöihin ja muuhun tarjontaan sekä verkostoitua muiden messukävijöiden kanssa, Ouli kertoo.

Suosituksi startup- ja keksintötapahtumaksi noussut Keksintöjen Viikko järjestetään 2.–3.10.2020 jo 14:nnen kerran. Tapahtuma auttaa yrityksiä ja yksityishenkilöitä innovaatioiden kaupallistamisessa ja kehittämisessä sekä verkostoitumisessa. Poken lisäksi Witaksen yhteistyökumppanina tapahtuman järjestämisessä on Viitasaaren kaupunki.

Lisätiedot

Kehittämisyhtiö Witas Oy:n toimitusjohtaja Tapani Laitinen, p. 040 152 0112
Poken digitaalisten oppimisympäristöjen asiantuntija Pekka Ouli, p. 040 3589 198

Katso demo messutoteutuksesta: