selaa koulutuksia
Tapahtuma

Valtakunnallisilla NYO-verkostopäivillä pohditaan turvallista ja yhteisöllistä ohjaamista

Poke järjestää valtakunnalliset NYO-verkostopäivät 10.-11. marraskuuta Äänekoskella. Tapahtumaan osallistuu yhteensä 70 nuoriso- ja yhteisöohjaajien kouluttajaa sekä Opetushallituksen ja alan työelämätoimikunnan edustajaa kehittämään koulutusta, kohtaamaan toisiaan ja verkostoitumaan.

Tänä vuonna verkostopäivillä työstetään uudistuvaa kasvatus- ja ohjausalan tutkinnon perustetta. Pääesiintyjänä on nuorisotutkija Antti Maunu, joka puhuu hyvästä ja turvallisesta ohjaamisesta.

Myös Poken eri alojen opiskelijat osallistuvat tapahtuman järjestelyyn. Logistiikan opiskelijat kuljettavat vieraita, kokkiopiskelijat valmistavat juhlapäivällisen, kasvatus- ja ohjausalan opiskelija striimaa esitykset ja visualistit rakentavat Opinahjon vitriineihin katsauksen nuorisotyön eri vuosikymmeniin ja tulevaisuuteen. Keittiöhenkilökunta vastaa lounastarjoilusta. Lisäksi Opinahjon Digiahjossa esitellään uutta pelikasvattajakoulutusta.

-Nuorisotutkija Antti Maunun esitys on erittäin ajankohtainen. Hän puhuu siitä, miten hoidamme opetus- ja ohjaustyötä niin, että opiskelijoilla on turvallinen olo yhteisössä ja että he pystyvät keskittymään opiskeluun. Aihe liittyy kaikkeen yhteiskunnassa tehtävään kasvatus- ja ohjaustyöhön. Mitä paremmin voivia lapsia ja nuoria me ohjaamme, sitä parempaa tulevaisuutta rakennamme meille kaikille, sanoo kasvatus- ja ohjausalan opettaja Tanja Kuitunen.

Antti Maunun esitys on perjantaina 11.10. klo 9.30 Opinahjon auditoriossa, Opinahjontie 1, Äänekoski.

-Verkostopäivillä tehdään myös uutta opetussuunnitelmaa. Tämän työn pohjalta uudet tutkinnon perusteet lähtevät kommenttikierrokselle työelämään ja kaikille oppilaitoksille. Elokuun alussa vuonna 2024 aletaan sitten kouluttaa uusilla perusteilla kasvatus- ja ohjausalan perustutkintoa, sanoo Kuitunen.

Lisätietoja: kasvatus- ja ohjausalan opettajaTanja Kuitunen, Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, p. 040 198 5761, tanja.kuitunen@poke.fi