selaa koulutuksia
Tapahtuma

Taitaja9-paikalliskilpailut Viitasaarella ja Äänekoskella 9.11.

Yläkoululaisille suunnattu hauska ja toiminnallinen Taitaja9-paikalliskilpailu järjestetään Äänekosken Piilolan  ja Viitasaaren yksiköissä 9. marraskuuta.

Kilpailut ovat avoimet kaikille alueen 7.-9.-luokkalaisille peruskoululaisille. Äänekoskelta ja Viitasaarelta molemmista pääsee jatkoon kolme parasta joukkuetta.

Päivän aikana joukkueet suorittavat 5-6 tehtävää, jotka liittyvät tekniikan ja liikenteen, kaupan ja hallinnon sekä ravintola- ja catering-alan koulutuksiin.

Äänekoskella tehtävät ovat alojen työsaleissa, jolloin peruskoululaiset pääsevät samalla tutustumaan aitoon opiskeluympäristöön. Viitasaarella kilpailu järjestetään logistiikan hallissa.

  • Kilpailussa mitataan kädentaitoa ja nokkeluutta ja tutustutetaan ammatilliseen koulutukseen. Kilpailu on mukava tapahtuma, johon osallistuu tänä vuonna yli 30 joukkuetta sekä Viitasaarella että Äänekoskella sanoo opinto-ohjaaja Maarit Ikonen.

Kolme parasta joukkuetta kummaltakin paikkakunnalta pääsee aluekilpailuihin Jämsään. Aluekilpailusta kaksi parasta joukkuetta pääsee puolestaan Kuopioon valtakunnalliseen finaaliin, joka järjestetään toukokuussa 2024.

Taitaja9 -paikalliskilpailut järjestetään torstaina 9. marraskuuta Äänekoskella Piilolassa (Piilolantie 17) kello 9.30-13 ja Viitasaaren yksikössä (Teollisuustie 12-14) kello 10-13.

Lisätietoja:

Viitasaarella opinto-ohjaaja Sari Paananen, Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, p. 040 1735 079

Äänekoskella opinto-ohjaaja Maarit Ikonen, Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, p. 0400 646 718

Lue lisää Taitaja-kilpailuista.