selaa koulutuksia
Uutiset

Ensi syksynä kolme perustutkintoa Laukaan lukion tiloissa

Poke käynnistää ensi syksynä kolme perustutkintoa Laukaan lukion tiloissa

Jos kysyntää on, Poke on valmis lisäämään koulutusta Laukaassa

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto Poke aloittaa ensi syksynä Laukaassa uusina aloina sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon eli lähihoitajakoulutuksen sekä sähkö- ja automaatioalan perustutkinnon, jossa voi valita sähköasentajan koulutuksen. Lisäksi Poke jatkaa rakennusalan perustutkinnon opetusta, jota on Laukaassa järjestetty jo kuutisen vuotta.

Tutkinnot tulevat auki ensi kevään yhteishaussa nuorille. Jos paikkoja jää vapaaksi, koulutukset tulevat auki myös jatkuvassa haussa aikuisille.

  • Laukaa on Poken suurin omistajakunta ja siksi haluamme laajentaa tarjontaamme siellä. Yksi tehtävämme on viedä koulutusta lähelle opiskelijoita. Lukion laajennus mahdollisti meille hyvät tilat. Yhteistyö Laukaan kunnan kanssa on sujunut hienosti ja he ovat ottaneet meidät myötämielisesti vastaan, sanoo koulutusjohtaja Hannu Pönkä.

Poken haluaa laajentaa toimintaansa Laukaassa myös siksi, että Laukaa on kasvava kunta, jossa on tulevaisuudessakin nuoria. Laukaalaisia nuoria ja aikuisia opiskelee jo nyt runsaasti Poken toimipisteissä Äänekoskella ja Saarijärvellä. Viime kevään yhteishaussa Pokelle haki lähes 50 nuorta eri aloille.

  • Näin aluksi halusimme aloittaa Laukaassa koulutuksia aloille, joilla on tasainen työvoimatarve. Jos kysyntää on, olemme valmiita lisäämään aloja Laukaassa, sanoo Pönkä.

Laukaassa opiskelee tällä hetkellä noin 40 rakennusalan opiskelijaa. Ensi syksynä, kun uudet alat aloittavat, Poken opiskelijoiden määrä nousee jopa 75:een.

Hannu Pönkä on tyytyväinen tiloihin, joita Poke sai Laukaan lukiosta.

  • Meillä on siellä suuret ja nykyaikaiset luokkatilat. Yhdestä kerroksesta saimme tavallaan oman siiven, jossa on kolme 60 neliön luokkaa. Jokaiseen luokkaan mahtuu 25 opiskelijaa.

Poke ja lukio ovat tehneet yhteistyötä jo vuosia. Lukion opettajat ovat opettaneet pokelaisille yhteisiä eli yleissivistäviä aineita ja tämä yhteistyö jatkuu myös ensi syksynä. Lisäksi Poken opiskelijat ruokailevat lukiossa.

Suunnitteilla on monenlaista yhteistyötä lukion ja laukaalaisten yritysten kanssa.

  • On tarkoitus pohtia yhteisiä projekteja, kuten esimerkiksi yrittäjyyskasvatusta ja yhteisiä kursseja lukion kanssa. Lisäksi yritysten kanssa aiomme tehdä muun muassa erilaisia oppimispolkuja opiskelijoillemme, sanoo Pönkä.

Laukaaseen siirtyy myös Poken opettajia. Nyt Laukaassa työskentelee kaksi rakennusalan opettajaa. Ensi syksynä heidän lisäkseen Laukaaseen siirtyy sähköalan opettaja Äänekoskelta. Lisäksi tarvitaan yksi sosiaali- ja terveysalan opettaja.

 

Lisätietoja

koulutusjohtaja Hannu Pönkä

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, p. 0400 549 288