selaa koulutuksia
Uutiset

Etäopetus jatkuu Pokella toukokuun loppuun asti

Etäopetus jatkuu Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopistossa 13. toukokuuta jälkeen toukokuun loppuun asti, kuten Suomen hallitus suositteli maanantaina 4. toukokuuta. Etäopetusta jatkamalla halutaan varmistaa opiskelijoiden ja henkilökunnan turvallisuus sekä toiminnan sujuvuus. Etäopetukseen siirryttiin joustavasti, ja se on sujunut opiskelijapalautteen perusteella pääsääntöisesti hyvin.

  • Meidän näkökulmastamme etäopetuksen jatkuminen on ennen kaikkea turvallisuuskysymys, kuten on ollut tähänkin asti. Lisäksi valmistuvat opiskelijat ovat pääsääntöisesti jo valmistuneet tai valmistuvat pian ja ovat jo työelämässä tai menossa sinne, joten senkään vuoksi etäopetuksen jatkuminen ei ole ongelma, sanoo kuntayhtymän johtaja Jouni Kurkela.

Lisäksi suuren organisaation käyntiin laittaminen nopeasti ja vain kahden viikon vuoksi on suuri projekti.

  • Tämän tyyppinen etäopetus, jossa opiskeluryhmät eivät opiskele yhdessä, on poikkeustilanne. Etäopetus on raskasta ja vaativaa opiskelijoille ja opettajille, eikä tällainen etäopetus ole tulevaisuudessa ratkaisu. Se ei myöskään ole säästökeino. Tiettyjä hyviä etäkäytänteitä toki voimme ottaa tulevaisuudessa osaksi opetusta, sanoo Kurkela.

Syyslukukausi alkaa 10. elokuuta, jolloin on tarkoitus palata lähiopetukseen.

  • Opiskelijoiden kesäkausi hoituu periaatteessa kuten ennenkin, mutta koronasta johtuen oppisopimus- ja työssäoppimispaikkoja on vähemmän kuin normaalina kesänä, sanoo Kurkela.

Ruuanjakelu opiskelijoille jatkuu toukokuun loppuun asti. Tämän kevään valmistujaisjuhla on peruttu, ja todistukset lähetetään valmistuneille opiskelijoille postissa. Syksylle on suunnitteilla juhlatapahtuma, mutta päivää ei ole vielä päätetty. Pokelta valmistuu vuosittain noin 500 opiskelijaa oman alansa ammattilaisiksi.

Lisätietoja: johtaja Jouni Kurkela, Äänekosken ammatillisen koulutuksen kuntayhtymä, p. 040 5891 677