selaa koulutuksia
Uutiset

FutureSkills-hankkeen loppuseminaari 24.-26.5.2023

FutureSkills-hankkeen loppuseminaari 24.-26.5.2023

Hankkeen päätöstapahtuma pidettiin Äänekoskella Painotalolla 24.5. Äänekoskelle saapui hanketoimijoita ja yhteistyökumppaneita Intiasta, Libanonista, Puolasta ja Portugalista.

Poken teknologisen koulutuksen koordinaattori ja hanketyöntekijä Katja Huttunen avasi tapahtuman ja toivotti kaikki tervetulleiksi.

Hankkeen tavoitteena on ollut tutustuttaa nuoria uusiin teknologioihin, kuten tekoälyyn, lisättyyn ja virtuaalitodellisuuteen, 3D-tulostukseen, ohjelmointiin, robotiikkaan ja pelillistämiseen, sekä uudistaa tulevaisuuden työmahdollisuuksien ja yrittäjyyden kuvaa ja edistää kansainvälistä yhteistyötä ja luoda kansainvälisiä verkostoja.

Pääkohderyhmänä olivat alueen nuoret, mukaan lukien perusopetuksen viimeisessä vaiheessa olevat, toisen asteen koulutukseen siirtyvät tai jo siellä opiskelevat nuoret. Hankkeessa kannustettiin nuoria tunnistamaan omaa osaamistaan ja tuotteistamaan esimerkiksi harrastuksella opittuja taitoja.

Sara Abou Afash
Libanonilainen opetusalan tohtori Sara Abou Afash kertoi työstänsä oppimisen parissa

Sara Abou Afash esitteli datan analysointia tekoälyn avulla.

Pekka Ouli, Päivi Hakkarainen, Sara Abou Afash, Monica ja Namya Joshi

Iltapäivällä oli erilaisia työpajoja

Omaa yrittäjyyttään hankkeen avulla aloittaneet Santeri Jauhiainen ja Johanna Pasanen kertoivat kuinka hanke rohkaisi heitä kehittämään yritystoimintaansa ja kokeilemaan yrittäjyyttä.

FutureSkills-hankkeen päätösseminaari
FutureSkills-hankkeen päätösseminaari Äänekosken Painotalolla

Łukasz Gierek, (University of Technology and Humanities in Radom), esitteli kuinka mobiililaitteella voidaan skannata esine tai henkilö ja tehdä siitä virtuaalinen kopio.

Łukasz Gierek, University of Technology and Humanities in Radom

Vesa Liupakka esitteli omaa yritystänsä. Hän toimii Toyotan rallitiimissä drone-kuvaajana ja sisällöntuottajana. Liupakka oli juuri palannut Japanista, jossa hän oli ollut kuvaamassa driftauskilpailujen voittajaa Kalle Rovanperää.

Vesa Liupakka esittelee Sarahille dronea/Vesa Liupakka demonstrates the use of drones to Sara.

Mariusz Utkowski, Radom Technical School Puolasta ohjasi tutustumaan ja kokeilemaan suosittua 3D-tulostuskynää.

Nuori intialainen Namya Joshi kertoi ”EachOneTeachTen” podcastistään ja sen tekemisestä.