selaa koulutuksia
Uutiset

Kaksi Poken kokkiopiskelijaa karanteenissa Pohjois-Italiassa

Kaksi Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston kokkiopiskelijaa on karanteenissa Pohjois-Italiassa

Kaksi täysi-ikäistä Poken kokkiopiskelijaa on karanteenissa Pohjois-Italiassa. Opiskelijat lähtivät helmikuussa Erasmus + -hankkeen kautta työssäoppimaan ravintolaan Bergamoon Lombardiaan. Oppilaitos on jatkuvassa yhteydessä opiskelijoihin ja valmis lennättämään heidät kotiin

Kun alueella alkoi olla korona-virustapauksia, opiskelijoihin oltiin yhteydessä ja keskusteltiin tilanteesta. Heille ehdotettiin palaamista kotiin. Poke oli ja on edelleen valmis maksamaan heidän kotimatkansa. Opiskelijat kuitenkin halusivat jäädä, sanoo Poken johtaja Jouni Kurkela.

Opiskelijoiden työssäoppimisjakso jatkuu toukokuun alkuun asti. Tällä hetkellä ei tiedetä, koska opiskelijat pääsevät tai haluavat tulla Suomeen. Opettaja on yhteydessä opiskelijoihin jatkuvasti ja seuraa tilannetta. Tällä hetkellä ulkomailla ei ole muita Poken opiskelijoita.

Pokella on päätetty, että kaikki henkilökunnan ja opiskelijoiden ulkomaanmatkat on peruttu toistaiseksi. Opiskelijoita oli lähdössä ulkomaille työssäoppimaan maaliskuussa, mutta heidän matkansa on peruttu toistaiseksi.

Teimme tämän päätöksen, koska tilanteet muuttuvat niin nopeasti, eikä kukaan voi tietää, missä maassa virus leviää seuraavaksi, sanoo Kurkela.

Pokella seurataan THL:n ja viranomaisten ohjeita ja jos oppilaitokseen tulee tartunta, siihen pystytään reagoimaan nopeasti. Opiskelijoille, heidän huoltajilleen ja henkilökunnalle on tiedotettu asiasta ja ohjeistettu toimimaan, jos tulee oireita.

Lisätietoja

Äänekosken ammatillisen koulutuksen kuntayhtymän johtaja Jouni Kurkela
p. 040 5891 677