selaa koulutuksia
Uutiset

Lähes 380 nuorta sai opiskelupaikan Pokesta

Suosituimmat yhteishaun alat olivat logistiikka ja metsäala

 

Kevään yhteishaun tulokset selvisivät torstaina 13. kesäkuuta. Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopistossa aloittaa elokuussa 377 nuorta oman alansa perustutkinnon. Lähes kaikki hakijat pääsivät toivomalleen alalle eli niin sanottu ykkösvalinta toteutui. Kymmenisen prosenttia sai opiskelupaikan toisen tai kolmannen hakutoiveen tutkinnosta.

Suosituimpia aloja olivat metsäala Saarijärven Tarvaalassa sekä logistiikka, jota voi opiskella Äänekoskella ja Viitasaarella.  Suosiotaan lisäsivät myös sähkö- ja automaatioala sekä prosessialan perustutkinto, mikä kertoo Äänekosken biotuotetehtaan vetovoimasta. Lisäksi liiketoiminnan perustutkintoon eli merkonomiopintoihin oli selvästi enemmän hakijoita kuin vuosi sitten. Tänä vuonna Pokella oli ennätykselliset 34 prosenttia enemmän hakijoita kuin viime vuonna yhteishaussa.

  • Hienoa, että melkein kaikki pääsivät opiskelemaan haluamaansa alaa. Lähes kaikki hakijat olivat kattavasti Poken toiminta-alueen nuoria, joten he voivat opiskella mahdollisimman lähellä kotia , sanoo opiskelijahuollon koordinaattori Kimmo Raitio Pokelta.

Pokella oli yhteishaussa yhteensä 16 perustutkintoa oppilaitoksen eri toimipisteissä Äänekoskella, Saarijärvellä ja Viitasaarella. Lisäksi Laukaassa järjestetään rakennusalan perustutkinto.

Yhteishaku on edelleen peruskoulun päättävien hakeutumisväylä ammatilliseen koulutukseen. Yhteishaussa on mukana osa perustutkintojen paikoista. Loput paikat ovat auki jatkuvassa haussa, jossa on myös oppisopimuksen sekä ammatti- ja erikoisammattitutkintojen paikat.

Poken jatkuvan haun koulutustarjonta löytyy nettisivuiltamme www.poke.fi.

Opiskelijan pitää ilmoittaa opiskelupaikan vastaanottamisesta oppilaitokseen viimeistään 27.6. Ohjeet ovat sähköisessä valintakirjeessä.

Valitut opiskelijat yksiköittäin:

POKE                                       377

Piilola Äänekoski                    183

Opinahjo Äänekoski                71

Saarijärvi                                  75

Viitasaari                                  48

Lisätietoja:

opiskelijahuollon koordinaattori Kimmo Raitio,

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, p. 040 4859 799