selaa koulutuksia
Uutiset

Lukukausi alkaa lähiopetuksella 10. elokuuta

Poken lukukausi alkaa normaalisti lähiopetuksella maanantaina 10. elokuuta kaikissa toimipisteissä Äänekoskella, Saarijärvellä, Viitasaarella ja Laukaassa.

Pokella on tehty turvaväleihin ja hygieniaan liittyviä tarvittavia järjestelyjä. Esimerkiksi ruokailussa ja liikunnassa ollaan oman ryhmän kanssa. Luokissa istutaan väljemmin ja kädet pestään aina jokaiseen tilaan mennessä sekä kotiin lähtiessä. Maskeja on myös tarvittaessa tarjolla koulun puolesta ja niitä voi käyttää koulussa.

Kukaan henkilökunnasta eikä opiskelijoista saa tulla kouluun, jos on oireita, kuten kuumetta, kurkkukipua, flunssaa tai vatsaoireita. Jos on oireita, kehotetaan menemään THL:n ohjeiden mukaan koronatestiin.

-Teemme kaikki vaadittavat varotoimet oppilaitoksessa, mutta korostan, että jokaisella on vastuu noudattaa myös vapaa-aikana samaa varovaisuutta. Kaikkien on mietittävä, onko tarpeellista mennä suuriin tilaisuuksiin tai onko pakko lähteä ulkomaille. Varotoimien tarkoitus on varmistaa, että pystymme opiskelemaan normaalisti eikä etäopetukseen tarvitse enää siirtyä, sanoo johtaja Jouni Kurkela.

Toistaiseksi henkilökunta ei tee työmatkoja ulkomaille eivätkä opiskelijat lähde ulkomaille työharjoitteluun. Myös kotimaassa seurataan epidemian kehitystä ja noudatetaan THL:n ohjeita.

-Asia on vakava, mutta toivon, että turhaa paniikkia vältetään. Itse uskon, että mahdolliset lisärajoitukset tulevat olemaan alueellisia eivätkä ne todennäköisesti koske rajuimmin Keski-Suomea, sanoo Kurkela.

Kevään etäopetuksen aiheuttama lisä- ja tukiopetuksen tarve huomioidaan oppilaitoksessa.

Pokelle on palkattu kesän aikana uusia opettajia ja lisää ollaan palkkaamassa. Lisäksi tällä hetkellä on auki yksi kasvatusohjaajan paikka. Henkilökunnan määrää lisäämällä pystytään antamaan tukea sitä tarvitseville.

 

Lisätietoja: johtaja Jouni Kurkela, Äänekosken ammatillisen koulutuksen kuntayhtymä, p. 040 5891 677