selaa koulutuksia
Uutiset

Moisio Forest saa Pokelta hyviä metallialan työntekijöitä

Poken Viitasaaren kone- ja tuotantotekniikan yksikkö on ollut jo vuosia tärkeä rekrytointikanava viitasaarelaiselle Moisio Forest Oy:lle. Kun toimitusjohtaja Petrus Moisio tarvitsee tuotannon puolelle metallialan työntekijää tai harjoittelijaa, hän ottaa heti yhteyttä opettaja Hannu Sjösteniin, ja yleensä asia järjestyy nopeasti.

-Poke on ollut meille pitkään tärkeä rekrytointikanavana. Yleensä kuvio menee niin, että ensin opiskelija tulee koulutussopimuksella harjoittelemaan, jolloin tutustutaan puolin ja toisin.  Me näemme, millainen työntekijä on ja opiskelija puolestaan tutustuu meihin ja työhön.  Jos yhteistyö sujuu, jatkamme oppisopimuksella, jonka jälkeen opiskelija pääsee usein meille kesätöihin ja sitten, kun tulee paikka auki, tällainen nuori palkataan helpommin meille vakituiseen työhön, sanoo Petrus Moisio.

Hannu Sjösten on tyytyväinen yhteistyöhön, sillä hänen opiskelijansa tarvitsevat jatkuvasti harjoittelupaikkoja.

-On hienoa, että Petrus ottaa itse aktiivisesti yhteyttä, kun he tarvitsevat harjoittelijoita ja joskus silloinkin, kun eivät välttämättä tarvitsekaan työntekijää. On tärkeää, että ollaan aktiivisia puolin ja toisin. Ja kun opiskelija saa mahdollisuuden, jatko on hänestä itsestään kiinni. Opiskelijan pitää tehdä itsensä tarpeelliseksi, sanoo Sjösten.

-On tosi hyvä, että voi soittaa, kun tarvitsee työntekijää. Tykkään siitä, että homma hoituu joustavasti ja saamme lisäkäsiä nopeastikin. Meillä on paljon töitä, joita harjoittelija voi tehdä. Kun oppii perushommat, voi siirtyä seuraavalle tasolle. Pokelta tulee pääsääntöisesti hyviä harjoittelijoita, sanoo Moisio.

Moisio ei muista, koska olisi viimeksi laittanut työpaikkoja avoimesti auki, koska harjoittelijoita on riittänyt ja heistä on kasvanut hyviä ammattilaisia yritykselle. Yrityksellä on tällä hetkellä kasvua näkyvissä, joten töitä riittää. Suurempi haaste hänelle on löytää Viitasaarelle koulutettuja insinöörejä suunnittelupuolelle.

Lisäkoulutuksia yritysten toiveiden mukaan

Poke järjestää myös erilaisia täsmäkoulutuksia yritysten tarpeisiin.

-Nyt suunnitellaan lisäkoulutuksena Solidworks-tutkinnonosa 3D-valmistumismenetelmän käyttöön oppisopimuksilla, koska sille on täällä seudulla kysyntää, sanoo Sjösten.

-Täällä Viitasaarella on tärkeää, että paikkakunnalla on koulutusta, josta saadaan jatkuvasti uutta työvoimaa, sanoo Petrus Moisio

Moisio Forest suunnittelee, valmistaa ja myy metsäkoneen lisälaitteita, kuten kouria, syöttörullia ja harvesterinpäitä. Asiakkaina on Suomessa ja ulkomailla metsäkoneurakoitsijoita ja alan yrityksiä. Tuotannosta menee vientiin 50-70 prosenttia.

Työssä oppii parhaiten

Kolmannen vuoden kone- ja tuotantotekniikan opiskelija Akseli Lohilahti, 18, aloitti harjoittelun Moisio Forestilla marraskuussa. Nyt hän on jo edennyt oppisopimusvaiheeseen.

-Opettelen täällä koneistajan hommia. Niitä opiskeltiin koulussa, joten on hienoa, että pääsin töihin ja oppimaan koneistuksesta lisää, sanoo Lohilahti.

Hän tykkää olla töissä Moisio Forestilla, koska työt ovat monipuolisia ja joka päivä oppii uutta. Myös työkaverit ovat mukavia.

-Koulussa opitaan enemmän teoriapuolta, mutta täällä töissä saa ehdottomasti paremman käsityksen ja kokemuksen työkoneista, hän sanoo.