selaa koulutuksia
Uutiset

Poke ja Äänekosken lukio alkavat tarjota ruokaa opiskelijoilleen

Ruokajakelukysely jaettu Wilmalla ma 6.4. ruokaan oikeutetuille opiskelijoille. Vastaukset ti 7.4. klo 12 mennessä. Lue lisää täältä.

Poke ja Äänekosken lukio päättivät torstaina 2.4., että nekin alkavat jakaa ruokaa opiskelijoilleen. Äänekosken lukion opiskelijat saavat todennäköisimmin ruokapaketin samasta paikasta kuin peruskoululaisetkin ja Pokella selvitetään parhaillaan, miten ruuanjakelu toteutetaan. Kumpikin oppilaitos tiedottaa opiskelijoilleen tarkemmin asiasta Wilmassa.

-Haluamme tukea opiskelijoidemme jaksamista tässä poikkeustilanteessa, kun he opiskelevat etänä. Lisäksi moni Poken opiskelija asuu opiskelupaikkakunnallaan yksin, joten lämmin ateria varmasti helpottaa arkea, sanoo johtaja Jouni Kurkela Pokelta.

Pokella ruokaa aletaan tarjota Äänekoskella, Viitasaarella ja Saarijärvellä. Ruuanjakelu alkaa mahdollisimman pian, kun saadaan selvitettyä, miten se toteutetaan.

Äänekosken lukion opiskelijat saavat ruokapaketin todennäköisesti samoista paikoista kuin Äänekosken kaupungin peruskoululaisetkin eli Koulunmäen yhtenäiskoululta, Suolahden yhtenäiskoululta, Honkolan koululta, Konginkankaan päiväkodilta ja Sumiaisten päiväkodilta.  Jakelu alkaa lukiolaisille todennäköisesti jo maanantaina 6.4.

-Lukiolaiset tarvitsevat kouluruokaa samalla tavalla kuin peruskoululaisetkin. Opiskelu on rankkaa poikkeusoloissa ja haluamme keventää opiskelijoidemme taakkaa antamalla mahdollisuuden ruokailuun, sanoo rehtori Jaana Tani Äänekosken lukiosta.

Pokella ja Äänekosken lukiossa pidetään tärkeänä sitä, että yhdessä huolehditaan opiskelijoista. Lisäksi perheissä saattaa olla taloudellisesti tiukkaa lomautusten vuoksi, jolloin ruoka-apu on tärkeää. Päivittäinen ruoka helpottaa myös työssä käyvien vanhempien taakkaa.

Kumpikin oppilaitos lähettää Wilmassa opiskelijoilleen kyselyn ruokailun tarpeesta sekä tarkemmat ohjeet ruuanjakopaikoista ja ajoista.

 

Lisätietoja: johtaja Jouni Kurkela, Äänekosken ammatillisen koulutuksen kuntayhtymä, p. 040 5891 677

rehtori Jaana Tani, Äänekosken lukio, p. 020 632 3170