selaa koulutuksia
Uutiset

Poke, Luonnonvarakeskus ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu tiivistävät yhteistyötään

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto Poke, Luonnonvarakeskus Luke ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu JAMK ovat tehneet sopimuksen strategisesta yhteistyöstä. Yhteistyöllä tavoitellaan osaamisen vahvistamista erityisesti liiketoiminnan, innovaatiotoiminnan ja yrittäjyyden alueella osana kierto- ja biotalouden kokonaisuutta.

Sopimuksen tavoitteena on yhteinen tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta TKI biotalouden liiketoiminnan johtamisen, innovaatiotoiminnan ja yrittäjyyden kehittämisen alueella ottaen huomioon globaalin liiketoiminnan muutokset ja mahdollisuudet, kuten esimerkiksi ilmastonmuutos ja hiilensidonnan mahdollisuudet. Tämän myötä on tarkoitus kehittää TKI-toimintaa yhteisillä vahvuusalueilla, ennakoida tulevaisuuden tutkimus- ja kehittämistarpeita, luoda yhteistyön käytäntöjä ja kehittää yhteistyötä osana kansainvälisiä verkostoja.

-Yhteistyösopimus on tärkeä koko Pokelle. Biotalouskampuksen kehittäminen on maakunnallisesti ja jopa valtakunnallisesti tärkeä avaus. Biotalousalan kehittäminen vaatii laajaa osaamista. Me olemme valmiita tarjoamaan kaikkea osaamistamme tämän yhteistyön tueksi, sanoo koulutusjohtaja Pekka Janhonen Pokelta.

-Sopimus merkitsee käytännössä myös koulutuksen kehittämistä yhteistyössä. Voimme hyödyntää yhdessä ja erikseen tuotettua tutkimustietoa erityisesti biotalous- ja maaseutuyritysten liiketoiminnan johtamisen, innovaatiotoiminnan ja yrittäjyyden näkökulmista, kertoo JAMK Biotalousinstituutin johtaja Minna Lappalainen.

Tämä tukee Lappalaisen mukaan JAMK:n uudistuvan agrologikoulutuksen tavoitteita, jossa monipuolisen substanssiosaamisen rinnalla opiskelijoille rakentuu vahva johtamis- ja liiketoimintaosaaminen.

-Yhteistyömme tiivistää luonnonvara-alan tutkimuksen ja koulutuksen vuoropuhelua, mahdollistaa uusia tutkimusavauksia biotalous- ja maaseutuyritysten kilpailukyvyn kehittämiseksi sekä edistää tutkimustiedon käytäntöön vientiä ja soveltamista koulutuksessa, toteaa johtaja Sari Forsman-Hugg Lukesta.

Lisätietoja:

Pekka Janhonen, koulutusjohtaja, POKE maa-, metsätalous- ja luonnonvara-ala, pekka.janhonen@poke.fi, p. 0400 542 031

Minna Lappalainen, johtaja, JAMK Biotalousinstituutti, minna.lappalainen@jamk.fi, p. 040 630 0384

Sari Forsman-Hugg, johtaja, Luonnonvarakeskus, Biotalous ja ympäristö, sari.forsman-hugg@luke.fi, p. 02 9532 6084