selaa koulutuksia
Uutiset

Poke mukana kansainvälisellä terveydenhuollon simulaatioviikolla

Poke mukana tapahtumassa esittelemässä virtuaalitodellisuutta

Poke on mukana Keski-Suomen sairaanhoitopiirin (KSSHP) ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun kanssa kansainvälisellä terveydenhuollon simulaatioviikolla 16.-20.9. Viikolla juhlistetaan ammattilaisia, jotka käyttävät simulaatiota opetus- ja oppimisvälineenä. Simulaatioviikolla kiinnitetään myös kansallisesti huomiota siihen, kuinka terveydenhuollon simulaatiot lisäävät potilasturvallisuutta. Simulaatiota käyttämällä kehitetään terveydenhuollon palveluiden turvallisuutta, tehokkuutta ja laatua joka päivä.

Kansainvälisen simulaatioviikon aikana Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto POKE tarjoaa sairaalan kuntoutus- ja lastenosastojen potilaille ja henkilökunnalle mahdollisuuden kokeilla virtuaalilaseja. Osastojen henkilökunta ja Poken opettajat ovat yhteistyössä valinneet erilaisia kuvamateriaaleja ja pelivideoita, jotka aktivoivat liikkumaan. Materiaalit vievät virtuaalimatkalle muinaiseen maailmaan dinosauruksia tapaamaan tai savannille villieläimiä katsomaan.

Kokeilujen tarkoituksena on lisätä henkilökunnan tietoisuutta siitä, kuinka virtuaalitodellisuuden avulla potilaiden huomiota voidaan jännittävässä ja pelottavassakin hoitotilanteessa ohjata toisaalle sekä toisaalta tarjota sairaalassa oleville potilaille ja omaisille mielenkiintoista ohjelmaa hoidon oheen. Viikon aikana toteutetaan terveydenhuollon ammattilaisten ja oppilaitosten opettajien ja opiskelijoiden voimin erilaisia näytösluontoisia simulaatioharjoituksia. Simulaatioiden jälkeen kiinnostuneilla on mahdollisuus tutustua simulaatioissa käytettyihin välineisiin ja laitteisiin sekä kysyä lisää simulaatiotilanteista.

Poken pisteen löytää 16.-20.9. Keski-Suomen keskussairaalan pääaulasta klo 11-14 välisenä aikana.