selaa koulutuksia
Uutiset

Poke sai lähes 700 000 euroa lisärahaa opetukseen

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Pokelle 670 000 euroa lisäsuoriterahaa. Rahoituspäätöksen pohjana on Poken selkeästi kasvanut opiskelijavuosikertymä verrattuna muihin koulutuksen järjestäjiin valtakunnallisesti. Poken yhteishaun tulos oli jo toista vuotta peräkkäin hyvällä tasolla. Lisäksi rahoitukseen vaikutti Laukaan toimipisteen odotettua parempi opiskelijamäärä tänä syksynä.

-Rahoituspäätös oli meille hieno juttu. Se on osoitus siitä, että olemme ylittäneet tavoitteet, jotka on ministeriön kanssa tälle vuodelle asetettu. Lisärahoitusta oli odotettavissa hyvän tuloksen vuoksi, mutta summan suuruus oli kuitenkin hieno yllätys, sanoo johtaja Jouni Kurkela.

Kokonaissummasta 120 000 euroa on kohdennettu koronaepidemiasta johtuvien oppimisvaikeuksien korjaamiseen.

-Annamme tukiopetusta niille opiskelijoille, joiden opiskelu ei sujunut suunnitelmien mukaan korona-aikana. Viime kevään etäopetus ei sopinut kaikille, ja heitä nyt tuemme. Rahoituksella saamme lisäresursseja opetushenkilöstölle, sanoo Kurkela.

Rahoituksesta 400 000 euroa on suunnattu lähihoitajakoulutuksen lisäämiseen

-Ministeriö kohdentaa valtakunnallisesti lisärahoitusta erityisesti lähihoitajakoulutukseen. Tällä rahalla saamme yhden lähihoitajaryhmän kolmeksi vuodeksi. Kyseinen ryhmä alkoi Laukaassa tänä syksynä.

Lisäksi rahoituksesta kohdentuu 150 000 euroa muiden alojen koulutuksen lisäämiseen. Nämä lisäykset tarkentuvat lähiaikoina.

Lisärahoitus on tarkoitettu vuosien 2021-2023 toimintaan.

 

Lisätietoja: johtaja Jouni Kurkela, Äänekosken ammatillisen koulutuksen kuntayhtymä, p. 040 589 16 77