selaa koulutuksia
Uutiset

Poke sai opetus- ja kulttuuriministeriöltä 354 000 euroa lisärahaa opetuksen kehittämiseen

Poke on saanut opetus- ja kulttuuriministeriön harkinnanvaraista korotusta perusrahoitukseen 354 000 euroa. Raha on ministeriön lisämäärärahaa ja se on tarkoitettu opettajien ja ohjaajien palkkaamiseen sekä opetuksen ja ohjauksen tukitoimiin.

-Raha on hyvä siihen nähden, että hakemuksia oli paljon. Meidän osuus oli suurempi kuin painoarvomme valtakunnallisesti. Painoarvo määräytyy liikevaihdon perusteella, sanoo Äänekosken ammatillisen koulutuksen kuntayhtymän johtaja Jouni Kurkela.

Poke haki rahaa 700 000 euroa, josta sai hieman yli puolet. Yhteensä ministeriö jakoi harkinnanvaraista lisämäärärahaa 32 000 000 euroa. Raha on korvamerkittyä ja se on käytettävä opetukseen ja opetuksen tukitoimenpiteisiin. Raha jakautuu tuleville vuosille.

-Rahalla saadaan lisää opetustunteja tarpeen mukaan eri aloille. Sitä käytetään myös opetuksen tukemiseen, jotta saamme lisää ohjausresursseja. Palkkaamme ainakin yhden henkilön opetuksen tukitoimiin, sanoo Kurkela.

Hänen mukaansa rahalla saadaan hyvin lisäresursseja opetukseen ja tukitoimiin. Raha paikkaa omalta osaltaan isoa leikkausta, joka ammatilliseen koulutukseen on tehty viime vuosien aikana.

Lisätietoja: johtaja Jouni Kurkela, Äänekosken ammatillisen koulutuksen kuntayhtymä, p. 040 589 1677