selaa koulutuksia
Uutiset

Pokella aloittaa syksyllä 359 yhteishaussa valittua nuorta

Suosituimmat yhteishaun alat olivat kone- ja tuotantotekniikka, sähkö sekä metsä

Kevään yhteishaun tulokset selvisivät torstaina 13. kesäkuuta. Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopistossa aloittaa elokuussa 359 nuorta oman alansa perustutkinnon. Luku on enemmän kuin viime vuonna, jolloin aloitti 351 opiskelijaa. Tänä vuonna suosituimpia aloja olivat kone- ja tuotantotekniikka, sähkö sekä metsä.

Valittujen nimet on julkaistu verkkosivuillamme.

-Yhteishaun tulosten julkaisupäivä on varmasti jokaiselle nuorelle jännittävä päivä. Toivottavasti suurin osa pääsi opiskelemaan itselleen mieluisaan ammattiin. Nuorten oppivelvollisten lisäksi syksyllä aloittaa opinnot moni aikuinenkin. Toivotamme heidät kaikki lämpimästi tervetulleiksi Pokelle, sanoo opinto-ohjaaja Maarit Ikonen.

Yhteishaku on peruskoulun päättävien ja vailla toisen asteen tutkintoa olevien hakeutumisväylä ammatilliseen koulutukseen. Perustutkintoihin voi lisäksi hakeutua jatkuvan haun kautta, samoin kuin ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin.  Lisäksi voi hakeutua oppisopimuskoulutukseen läpi vuoden sekä työvoimakoulutukseen te-hallinnon kautta.

Tällä hetkellä Pokella on vapaita opiskelupaikkoja jatkuvan haun kautta esimerkiksi rakennusalalla, liiketoiminnan alalla, ravintola- ja catering-alalla, kasvatus- ja ohjausalalla sekä putkiasentaja-alalla.  Myös Viitasaaren yksikössä on vapaita opiskelupaikkoja monilla aloilla oppivelvollisille eli rakennus, logistiikka, kokkiala, sote ja TUVA.

– Jos nuori on vielä ilman opiskelupaikkaa tai haluaa lisäaikaa tulevaisuuden pohdintaan, tutkintokoulutukseen valmentava koulutus  TUVA on silloin hyvä vaihtoehto. Jatkuva haku TUVAan on 17.6.-28.7., sanoo Maarit Ikonen.

Pokella oli yhteishaussa valittavana 15 perustutkintoa eri yksiköissä Laukaassa, Saarijärvellä, Viitasaarella sekä Äänekoskella. Lisäksi TUVA-koulutusta järjestetään Äänekoskella, Laukaassa ja Viitasaarella.

Yhteishaussa valituksi tulleen opiskelijan pitää ilmoittaa opiskelupaikan vastaanottamisesta oppilaitokseen viimeistään 27.6. Ohjeet ovat sähköisessä valintakirjeessä.

Uusien opiskelijoiden opinnot alkavat keskiviikkona 7. elokuuta. Tervetuloa opiskelemaan elokuussa Pokelle.

Lisätietoja: opinto-ohjaaja Maarit Ikonen, Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, p. 040 064 6718