selaa koulutuksia
Uutiset

Poken Äänekosken Piilolan kampus siirtyy etäopetukseen

Poken Äänekosken Piilolan kampus siirtyy etäopetukseen maanantaina 14. syyskuuta alkaen terveysviranomaisten suosituksesta. Kampuksella on ilmennyt kuusi koronavirustartuntaa, jonka seurauksena kaikki opiskelijat ja opettajat siirtyvät etäopetukseen kahdeksi viikoksi. Opettajat ovat viimeistään maanantaina yhteydessä omiin opiskelijoihinsa opetuksen järjestämistä varten. Piilolan kampuksen opiskelijat eivät myöskään saavu Poken asuntolaan kahteen viikkoon. Äänekosken Opinahjon kampuksella opetus jatkuu toistaiseksi normaalisti. Opinahjon opiskelijat voivat asua asuntolassa normaalisti.

-Tartuntaketjut ovat niin laajoja ja niiden selvittämiseen menee aikaa, joten päädyimme tähän ratkaisuun kaikkien Piilolan opiskelijoiden ja henkilökunnan turvaamiseksi, sanoo johtaja Jouni Kurkela Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopistosta.

Äänekoskella todettiin lauantaina yhteensä 12 uutta koronatartuntaa, jotka liittyvät aiempaan nuorten tartuntaketjuun. Altistuneita on useita kymmeniä. Terveysviranomaiset ovat yhteydessä altistuneisiin ja heidät asetetaan karanteeniin. Tartuntaketjut selvitetään ja tartuntatautitilannetta seurataan aktiivisesti.

-Korostan nyt jokaisen omaa vastuuta, sillä muuta keinoa ei ole. Jos ei ole pakko mennä esimerkiksi juhliin tai yleisötilaisuuksiin, niin ei mentäisi, sanoo Kurkela.

Opiskelijoita kehotetaan seuraamaan Wilmaa, jonne tulee lisäohjeita.

Lisätietoja: johtaja Jouni Kurkela, Äänekosken ammatillisen koulutuksen kuntayhtymä, p. 040 5891 677