selaa koulutuksia
Uutiset

Poken metallialan nuoret toteuttavat Äänekosken kiertoliittymään taideteoksen yhdessä taiteilijan kanssa

Äänekosken kaupungin vapaa-aikalautakunta valitsi Viiskulman kiertoliittymän tai­de­teok­sek­si Jari Suurosen teoksen ”Metsästä nousee kurki”. Voittajan valintaan vaikuttivat tulevan teoksen näyttävyys, toteutuskelpoisuus sekä kaupungin vaakunan he­ral­dii­kan ja sillan kurkiaiheiden huomioiva kokonaisuus, jotka täyttävät kilpailun edellyttämät kestävyys- ja liikenneturvallisuusvaatimukset. Lisäksi perusteluissa mainittiin moderni ote ja se, kuinka metalli on kiinnostavasti yhdistetty luonnonmateriaaliin.

Suuronen haluaa toteuttaa suuren metallisen taideteoksensa yhdessä Poken kone- ja tuotantotekniikan opiskelijoiden kanssa.

” Yhtäkkiä välähti, että pyydän nuoria, tulevia metallialan ammattilaisia tekemään tämän kanssani. Poke ja nuoret ovat lähellä sydäntäni, sillä olen myös paikallisessa metallialan neuvottelukunnassa. Lisäksi tarvitsemme Valtralla jatkuvasti uusia metallialan osaajia, joten tätä kauttakin on hyvä tutustua”, sanoo Suuronen.

Pokella pyyntö otettiin vastaan innostuneesti.

”Tämä on opiskelijoille hieno oppimisen mahdollisuus, sillä toteutuksessa tarvitaan monenlaisia tekniikoita ja työvaiheita. Uskon, että innokkaita opiskelijoita löytyy”, sanoo kone- ja tuotantotekniikan opettaja Seppo Pietarila.

Voittajateoksen suunnitellut Jari Suuronen on Äänekosken Taiteilijaseuran jäsen ja töissä Valtran henkilöstöosastolla. Metalli materiaalina on hänelle uusi tuttavuus, mutta kurki lintuna ja sen olemus erityisen tuttu: Suuronen on viettänyt lukemattomat hetket keväisin ja syksyisin mystistä lintua tarkkaillen ja valokuvaten. Valokuvien määrä kurjista on tuhansissa, mutta yhä keväisin kurki kutsuu häntä todistamaan kevään tuloa alaville peltoaukeille kiikarin ja kameran kera.

”Kurki on valtavan kaunis, uljas ja monimuotoinen lintu ja osan siitä yritin saada pysäytettyä tekemääni teokseen kaartelemaan läpi vuoden. Tämä kurki tykkää Äänekoskesta ja jää kaartelemaan kehittyvän kotikuntansa ylle,” Suuronen sanoo.

 

Lisätiedot:

lehtori Seppo Pietarila, Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, p. 040 667 1312

koulutusjohtaja Hannu Pönkä, Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, p. 040 054 9288

vs. kulttuurituottaja Laura-Kristiina Moilanen, Äänekosken kaupunki, laura-kristiina.moilanen@aanekoski.fi, p. 040 186 3276

vs. vapaa-aikajohtaja Jukka-Pekka Pohjolainen, Äänekosken kaupunki, jupe.pohjolainen@aanekoski.fi, p. 020 632 3259

 

Jari Suuronen voitti Äänekosken Viiskulman kiertoliittymän taideteoksen suunnittelukilpailun. Hän haluaa toteuttaa taideteoksen yhdessä Poken metallialan nuorten kanssa.