selaa koulutuksia
Uutiset

POKEn suosituimpia aloja yhteishaussa olivat logistiikka- ja metsäala

POKEn suosituimpia aloja olivat yhteishaussa logistiikka- ja metsäala

Myös Laukaassa uutena alkavat sähköasentajan ja lähihoitajan koulutukset kiinnostivat.

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopistoon haki tämän kevään yhteishaussa hieman vajaa 600 nuorta, joista ensisijaisia hakijoita oli noin 300. Määrä on suunnilleen sama kuin viitenä viime vuonna. Tiedot ovat Opetushallituksen ennakkotietoja, ja luvut tarkentuvat vielä. Yhteishaku loppuu huomenna tiistaina 10. maaliskuuta.

Ensisijaisuus tarkoittaa kohdetta, jonka hakija on ilmoittanut ykköstoiveekseen koulutuspaikaksi. Kaikkiaan hakija pystyi hakemaan enintään viiteen hakukohteeseen. Suurin osa Poken ensisijaiseksi valinneista pääsee opiskelemaan Pokelle.

Tänä keväänä suosituimpia aloja olivat viime vuoden tapaan logistiikka-, metsä- ja hiusala. Myös sähköalan suosio kasvoi. Poke käynnistää syksyllä uusina aloina Laukaassa sähköasentajan ja lähihoitajan koulutukset. Ne olivat myös suosittuja kohteita yhteishaussa. Kiinnostus lähihoitajan koulutukseen on valtakunnallisesti laskussa, mutta Laukaan uusi koulutus lisäsi sen suosiota Pokella. Lähihoitajan koulutus oli suosittu myös Äänekoskella. Myös Prosessiteollisuuden perustutkinto kiinnosti hakijoita viime vuoden tapaan, mikä kertoo Äänekosken biotuotetehtaan vaikutuksesta. Prosessiteollisuuden perustutkintoa voi opiskella Keski-Suomessa ainoastaan Pokella Äänekoskella.

Yhteishaku on peruskoulun päättävien hakeutumisväylä ammatilliseen koulutukseen. Lisäksi ammatillisen koulutuksen reformin mukana tuoma jatkuva haku antaa mahdollisuuden hakea ammatilliseen koulutukseen joustavasti ympäri vuoden. Perustutkintojen lisäksi jatkuvan haun kautta haetaan oppisopimuksen, työvoimakoulutuksen sekä ammatti- ja erikoisammattitutkintojen paikat.

  • Yhteishaussa meille tulee noin puolet tutkintojen suorittajista. Loput hakeutuvat jatkuvan haun kautta perus- ja muihin tutkintoihin, sanoo Kurkela.

Pokella oli yhteishaussa 16 perustutkintoa oppilaitoksen eri toimipisteissä Äänekoskella Piilolan ja Opinahjon toimipisteissä, Saarijärvellä, Viitasaarella sekä Laukaassa.

Yhteishaun tulokset julkaistaan aikaisintaan 11.6. Opiskelijaksi valittujen tulee ottaa opiskelupaikka vastaan viimeistään 25.6. Opetushallitus lähettää sähköisen tuloskirjeen ja paikan vastaanottamislinkin hakijalle. Poke lähettää valintakirjeet sähköisesti siihen luvan antaneille ja muille kirjeitse. Luvan antaneiden valittujen nimet julkaistaan nettisivuilla.

Lisätietoja

Äänekosken ammatillisen koulutuksen kuntayhtymän johtaja Jouni Kurkela
Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto
p. 040 5891 677