selaa koulutuksia
Uutiset

Uudet opiskelijat aloittavat keskiviikkona 7. elokuuta

Tervetuloa uudet opiskelijat aloittamaan opinnot keskiviikkona 7.8.2024.

Uusien opiskelijoiden lukuvuoden aloitukset:

  • Äänekoski Piilola klo 10.00. Vastuuopettajat kokoavat oman ryhmänsä opiskelijat pääsisäänkäynnin piha-alueella.
  • Äänekoski Opinahjo klo 9.00. Kokoontuminen ala-aulaan ja juhlasaliin.
  • Saarijärvi klo 10.00 päärakennuksen edessä sisäpihalla. HUOM! Lähihoitajaopiskelijat kokoontuvat klo 9 B-rakennuksen aulaan.
  • Viitasaari klo 10.00 päärakennuksen (SAKKI -rakennus) aulassa. HUOM! Lähihoitajaopiskelijat kokoontuvat klo 9 päärakennuksen aulaan.
  • Laukaa klo 10.00 koulun ruokalan aulassa, Saralinnantie 3. HUOM! TUVA -opiskelijat kokoontuvat klo 10 POKEn U-rakennuksen TUVA-luokkaan. Laukaan koulukeskuksen aluekartta pdf-muodossa täällä.

Jatkavat opiskelijat aloittavat pääsääntöisesti maanantaina 12.8.

Ohjeita alkuun

Ota alkuperäiset koulu- ja työtodistukset mukaasi ensimmäisenä opiskelupäivänäsi. Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes olemme tarkastaneet yhteishaun valinnan pohjana olevat todistukset. Todistuksia tarvitaan opintojen alussa, kun opintoja suunnitellaan kanssasi.

Koulumatkatuki kannattaa hakea jo kesällä sen jälkeen, kun olet vastaanottanut opiskelupaikan. Tutustu koulumatkatuen ehtoihin Kelan sivuilla https://www.kela.fi/koulumatkatuki ja tee hakemus verkossa OmaKelassa (www.kela.fi/omakela). Jotta voit kirjautua OmaKelaan ja hakea tukea, tarvitset omat verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Huolehdithan siis ajoissa, että sinulla on käytössäsi tunnukset tai varmenne.

Mikäli sinulla on ruoka-aineallergioita, toimita heti lukuvuoden alussa terveydenhoitajan tai lääkärin todistus allergioistasi oppilaitokseen.

Asuntolat Äänekoskella ja Saarijärvellä on tarkoitettu ensisijaisesti pitkämatkalaisille ensimmäisen vuoden oppivelvollisille ja alaikäisille opiskelijoille. Asuntolat ovat Äänekosken Piilolassa ja Saarijärven Tarvaalassa. Hae asuntolapaikkaa Wilmassa heti opiskelupaikan saatuasi. Lue asuntola-asumisesta lisää: https://poke.fi/opiskelijalle/asuminen

Kahden tutkinnon opinnoissa opiskellaan samanaikaisesti ammatillinen perustutkinto ja ylioppilastutkinto. Jos olet kiinnostunut kahden tutkinnon opinnoista, ilmoittaudu opintoihin Wilmassa. Järjestämme syksyn alussa uusille opiskelijoille infotilaisuudet kahden tutkinnon opinnoista.