selaa koulutuksia
Uutiset

Uudet opiskelijat aloittavat keskiviikkona 9.8.2023

Tervetuloa uudet opiskelijat aloittamaan opinnot keskiviikkona 9. elokuuta

Uusien opiskelijoiden lukuvuoden aloitukset:

  • Äänekoski Piilola klo 10.00. Vastuuopettajat kokoavat oman ryhmänsä opiskelijat pääsisäänkäynnin piha-alueella.
  • Äänekoski Opinahjo klo 9.00. Kokoontuminen ala-aulaan ja juhlasaliin.
  • Saarijärvi klo 10.00 päärakennuksen edessä sisäpihalla. HUOM! Lähihoitajaopiskelijat kokoontuvat klo 9 päärakennukseen.
  • Viitasaari klo 10.00 päärakennuksen (SAKKI -rakennus) aulassa. HUOM! Lähihoitajaopiskelijat kokoontuvat klo 9 päärakennuksen aulaan.
  • Laukaa klo 10.00 Laukaan Poken tiloissa, Saralinnantie 3. HUOM! Lähihoitajaopiskelijat kokoontuvat klo 9 Poken U-rakennuksessa. Laukaan koulukeskuksen aluekartta täällä pdf-muodossa.

Jatkavat opiskelijat aloittavat pääsääntöisesti maanantaina 14.8.

Ohjeita alkuun

Ota alkuperäiset koulu- ja työtodistukset mukaasi ensimmäisenä opiskelupäivänäsi.  Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes olemme tarkastaneet yhteishaun valinnan pohjana olevat todistukset. Todistuksia tarvitaan opintojen alussa, kun opintoja suunnitellaan kanssasi.

Koulumatkatuen hakeminen uudistuu 1.8.2023 alkaen. Tutustu koulumatkatuen ehtoihin Kelan sivuilla https://www.kela.fi/koulumatkatuki ja tee hakemus verkossa OmaKelassa (www.kela.fi/omakela). Jotta voit kirjautua OmaKelaan ja hakea tukea, tarvitset omat verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Huolehdithan siis ajoissa, että sinulla on käytössäsi tunnukset tai varmenne.

Asuntola Äänekoskella ja Saarijärvellä on tarkoitettu ensisijaisesti pitkämatkalaisille ensimmäisen vuoden oppivelvollisille ja alaikäisille opiskelijoille. Asuntolat ovat Äänekosken Piilolassa ja Saarijärven Tarvaalassa. Hae asuntolapaikkaa Wilmassa heti opiskelupaikan saatuasi. Lue asuntola-asumisesta lisää: https://poke.fi/opiskelijalle/asuminen

Kahden tutkinnon opinnoissa opiskellaan samanaikaisesti ammatillinen perustutkinto ja ylioppilastutkinto. Jos olet kiinnostunut kahden tutkinnon opinnoista, ilmoittaudu opintoihin Wilmassa. Järjestämme syksyn alussa uusille opiskelijoille infotilaisuudet kahden tutkinnon opinnoista, joissa pääset kuulemaan opiskelun käytänteistä. Kahden tutkinnon opinnoissa yhteistyölukiot ovat Laukaa, Pihtipudas, Saarijärvi, Viitasaari ja Äänekoski.