selaa koulutuksia
Uutiset

Viitasaaren opiskelijat järjestivät yhdessä sirkuksen lapsille

Viitasaaren Hurrikaanihalli täyttyi väreistä, kasvomaalauksista, hassuista hatuista ja sirkusmusiikista, kun  ensimmäisen vuoden lähihoitajaopiskelijat järjestivät Viitasaaren seurakunnan kanssa yhteistyössä Syyssirkus -tapahtuman esikoululaisille ja perhekerholaisille. Käytännön toteutus ja suunnittelu oli opiskelijoiden tekemä.

– Tätä on ollut kiva tehdä. Koko prosessi suunnittelusta alkaen meni jouhevasti luokan hyvän sisäisen yhteishengen ansiosta, sanoo opiskelija Sanna Parkkila.

Sanna ja hänen siskonsa Emma Parkkila löysivät kumpikin tapahtumasta juuri niitä asioita, jonka takia ovat alaa lähteneet opiskelemaan.

– On ilo seurata, kun lapsilla on hauskaa. Lähdin tälle alalle, jotta voin auttaa ja tuottaa ihmisille iloa, Emma Parkkila sanoo katsellessaan ohi juoksevia lapsia.

Lasten mielestä tapahtumassa parasta oli kaikki ja uudestaan oli tultava heti, kun se on mahdollista.

– Rasteina meillä on täällä kasvomaalausta, sirkusvarjo, lauluja ja loruja, temppurata ja keppariesterata. Lopuksi kaikki saivat muffinssin ja kunniakirjan, Sanna kertoo päivästä.

Järjestystä yllä piti tirehtööri, joka tasaisin väliajoin puhalsi pilliinsä merkiksi, että oli aikaa vaihtaa rastilta toiselle.

Tapahtuma oli yhteistyön tulos. Poken Ravintola- ja catering-alan opiskelijat vastasivat tarjoiluista ja logistiikan perustutkinnon opiskelijat pöytien kuljettamisesta. Viitasaaren seurakunta varasi tilat, tiedotti ja lainasi tavaroita.