selaa koulutuksia
Ajankohtaista

Vaikuta! -teemapäivä keräsi Poken kasvatus- ja ohjausalan opiskelijat pohtimaan vaikuttamisen mahdollisuuksia

Vaikuta! -teemapäivä keräsi Poken kasvatus- ja ohjausalan opiskelijat pohtimaan vaikuttamisen mahdollisuuksia

Poken kolmannen vuoden kasvatus- ja ohjausalan opiskelijat järjestivät Poken Opinahjon toimipisteessä Vaikuta! -teemapäivän 11.9. Päivän tarkoituksena oli innostaa ja kannustaa nuoria vaikuttamaan sekä toisaalta kerätä nuorten ajatuksia päätöksen teon tueksi. Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä Nuori Suomi ry:n kanssa.

– Nuori Suomi ry otti yhteyttä ja kysyi, haluaisimmeko järjestää tapahtuman Opinahjossa. Vaikuta! -teemapäiviä järjestetään tänä vuonna myös muissa oppilaitoksissa, kertoo tapahtuman projektipäällikkö Oskari Väisänen.

Tapahtumassa nuoret kiersivät koulun alueelle ripoteltuja rasteja ja tekivät ryhmässä vaikuttamiseen liittyviä tehtäviä. Tehtävistä saatavia muutosehdotuksia lähdetään viemään myös eteenpäin.

– Tapahtuman tarkoituksena on lisätä nuorten tietoisuutta vaikuttamisen mahdollisuuksista. Asioita viedään eteenpäin ensin opiskelijakuntaan ja koulun johdolle ja lopulta mahdollisesti kunnanvaltuustoon asti, Väisänen kertoo.

Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä Nuori Suomi ry:n kanssa. Mukana tapahtumassa oli Äänekosken kaupungin edustajana Äänekosken kaupunginvaltuuston 3. varapuheenjohtaja Tommi Lunttila.

Nuoret keskustelivat Tommi Lunttilan kanssa mahdollisuuksistaan vaikuttaa kunnan asioihin