selaa koulutuksia
Opiskelu

Etsitkö vielä opiskelupaikkaa? Toimi näin!

Moni nuori on tänä keväänä päättänyt peruskoulun ja tulevaisuus jännittää. Jos yhteishaussa aukesi paikka haluamallesi alalle – onneksi olkoon! Jos taas etsit vielä opiskelupaikkaa tai et ole varma mitä haluat tulevaisuudeltasi, ei syytä huoleen. On todella tärkeää muistaa, että ilman jatko-opiskelupaikkaa jääminen ei määritä ja arvota ihmistä tai tee epäonnistujaa. Joka vuosi yhteishaussa osa jää ilman opiskelupaikkaa tai ei pääse toivomaansa opiskelupaikkaan. Mitä suositummalle alalle hakee, sen kovempaa kilpailu paikoista on. Tässä blogissa kerromme lisää siitä, miten löytää se oma polku ja miten voit hakea opiskelemaan vaikka heti!

Opiskelutaitojen kehittäminen auttaa tulevaisuuden opinnoissa

Tulevaisuus ja sen tarjoamat mahdollisuudet voivat tuntua melkoiselta vaihtoehtojen viidakolta. Ensimmäisenä onkin hyvä lähteä pohtimaan, missä sinä olet hyvä. Useimmat meistä eivät välttämättä itse tunnista omia vahvuuksiaan ja siksi myös tulevaisuuden miettiminen voi tuntua haastavalta. Omia vahvuuksia voi lähteä kartoittamaan myös muiden avulla: kysy esimerkiksi perheenjäseniltäsi, ystäviltäsi, opiskelukavereiltasi tai muilta sinut tuntevilta, missä olet heidän mielestään hyvä.

Vahvuudet ovat kykyjä ja taitoja, joissa tunnistat olevasi hyvä ja jotka saavat sinusta parhaat puolet esille. Kun oppii tunnistamaan omat vahvuudet ja kiinnostuksen kohteet, alkaa usein myös arvostaa enemmän itseään. Lisäksi omien vahvuuksien tunnistaminen auttaa siinä, että pystyt hyödyntämään niitä paremmin esimerkiksi koulussa, harrastuksissa ja tulevassa työelämässä. On tärkeää muistaa, että opiskelutaitoja voi aina harjoitella ja uusia taitoja oppia. Kukaan ei ole seppä syntyessään ja kun opit tunnistamaan ne keinot, joilla opit parhaiten, sujuu myös opiskelu varmasti paremmin. Kannattaa siis varoa, ettei itse aseta itselleen liikaa paineita tai rajoittavia uskomuksia kuten “olen huono matematiikassa eli en voi ikinä päästä unelma-alalleni”. Jollekin sen oman unelman saavuttaminen on työläämpää kuin toiselle, mutta mahdollista ihan jokaiselle. Usko siis itseesi!

>> Kurkkaa blogin puolelta opiskelijoidemme kokemuksia eri alojen opiskelusta!

Hakijapalvelu auttaa opintojen aloituksessa

Jos opiskelupaikka ei tänä vuonna tärpännyt, kannattaa keskustella jatkosuunnitelmista ensisijaisesti oman koulun opinto-ohjaajan kanssa. Lisäksi Suomessa voi saada ohjausta esimerkiksi työ- ja elinkeinotoimiston koulutusneuvonnasta tai kysymällä suoraan oppilaitoksilta. Myös Kymppiluokalla pohditaan opiskelu- ja uravalintoja ja laaditaan jokaiselle yksilöllinen opiskelusuunnitelma. Kymppiluokan jälkeen on taas uusi mahdollisuus hakea haluamaansa paikkaan paremmilla numeroilla ja lisäkokemuksella varustettuna. Vaihtoehtoja siis löytyy ja niitä kannattaa punnita rauhassa!

Yhteishaku ei ole ainoa väylä opiskelemaan. Jatkuva haku mahdollistaa nimensäkin mukaisesti sen, että voit hakeutua opiskelemaan joustavasti ympäri vuoden jatkuvassa haussa – sinun ei siis tarvitse odottaa seuraavaan yhteishakuun saakka. Jatkuvassa haussa hakeminen tarkoittaa käytännössä sitä, että teet sähköisen hakemuksen sinua kiinnostavaan koulutukseen tai jätät avoimen hakemuksen.

Haettavana olevat koulutuksemme ovat koulutushaussa. Jatkuvan haun hakijoihin otamme yhteyttä mahdollisimman pian hakulomakkeen saavuttua järjestelmäämme. Hakeminen ei sido hakijaa eikä maksa mitään. Tavoitteena on selvittää sinulle sopiva koulutus ja selvitellä toimeentulon vaihtoehtoja opintojen aikana. Hakijapalvelumme auttaa sinua mielellään. Ota yhteyttä puhelimitse 040 7120 935 tai laittamalla sähköpostia hakijapalvelut(at)poke.fi. Huomaathan, että olemme lomalla 1.-26.7., jolloin meitä ei tavoita puhelimella, mutta sähköpostia voi laittaa ja vastaamme niihin heti 27.7. alkaen.

Ole rohkeasti yhteydessä, niin etsitään yhdessä sinulle sopiva polku tulevaisuuteen!
_________________

Seuraatko meitä jo somessa? Instagramista löydät meidät @meollaanpoke