selaa koulutuksia
Opiskelu

Kesä on hyvää aikaa pohtia: mitä sitä oikeastaan elämältään ja tulevaisuudeltaan haluaa?

Kesä tuo monelle meistä pitkään odotetun loman siitä arjen aherruksesta, jolloin tulee luonnollisesti mietittyä syvällisemmin, mitä sitä elämältään oikein haluaa. Tänä keväänä on muutenkin eletty hyvin poikkeuksellista aikaa ja poikkeustila on voinut nostaa tarpeen isommasta elämänmuutoksesta. Yksi saattaa kaivata vaihtelua nykyiselle työlle, kun taas toisella vahvistuu ajatus alan vaihtamisesta kokonaan. Mielen valtaa kuitenkin myös useat kysymykset. Onko tämä enää aikuisena ja yhden uran tehneenä mahdollista? Mitä sitä voisi opiskella? Pitääkö minun lähteä opiskelemaan kokonaan uusi tutkinto? Tästä blogista löydät vastauksen näihin!

Oletko oikealla alalla vai kaipaatko jotain ihan uutta?

Usein ajaudumme johonkin työhön, johon uskomme sopivamme. Opiskelupäätös ja oman alan löytäminen täytyy kuitenkin usein tehdä melko nuorena eikä siksi ole lainkaan tavatonta, että se mikä tuntui 16- tai 20-vuotiaana itselle parhaalta, ei enää olekaan sitä. Toisaalta voi olla myös vaikeaa konkretisoida sitä, mitä aidosti haluaa. Hyvä keino tähän on miettiä, mikä olisi sellainen työ, joka inspiroi ja tuo iloa, vaikka et saisi ollenkaan palkkaa? Onko nykyinen työsi sellainen, että aamuisin tunnet useammin iloa kuin ärsytystä? Tämä voi antaa suuntaa siihen, oletko oikealla alalla. Kun sulkee kaikki ulkopuolisten vaatimukset ja odotukset pois mielestä eikä ajattele mitä ehkä kuuluisi muiden mielestä tehdä, pääsee lähemmäksi ajatusta siitä, mitä itse omalta elämältään haluaa.

Kesä antaa hyvän mahdollisuuden tunnustella suuntaa ja leikitellä erilaisilla ajatuksilla. Tutustu erilaisiin aloihin ja juttele ystäviesi kanssa siitä, millaiseen työtehtävään he voisivat sinut kuvitella ja mitkä ovat vahvuuksiasi. Arjen pyörteessä on helppo todeta, että ei ole aikaa, mutta nyt kun aikaa on, ota sille hetki. Muista, että olet sitä, mitä ajattelet ja kirjoita siksi uudet oivallukset ja ajatukset muutoksesta ylös.

Opiskele koko tutkinto tai osia siitä

Hyvä vaihtoehto muutokseen tai vaihtelun etsimiseen on lähteä liikkeelle pienin askelin. Opiskelun testaaminen pienissä osissa on nykypäivänä helppoa. Erilaisten tutkintojen yksittäisiä osia löytyy kattavasti ja tuo hyvää vaihtelua sekä uutta osaamista. Tämä on myös helppo tapa testata, miltä uuden opiskelu tuntuu. Ei tarvitse sitoutua liian isoon kokonaisuuteen kerralla ja saa myös vahvistusta omiin ajatuksiin hankkimalla lisää tietoa. Mitä tutkinnon osan opiskeleminen käytännössä voi olla? 

Tässä muutamia esimerkkejä kattavasta koulutustarjonnastamme:

🌟 Haluatko täydentää markkinointiviestinnän osaamistasi?

Markkinointiviestinnän toimeksianto –tutkinnon osan opintojen aikana opit suunnittelemaan, budjetoimaan ja toteuttamaan markkinointia paremmin sekä seuraamaan toimenpiteiden tuloksellisuutta. Opiskelet markkinoinnin perusasioita ja tutustut mm. valokuvaukseen sekä kuvankäsittelyyn. Lisäksi opit miten digitaalista markkinointia tehdään ja kuinka tuotetaan markkinointimateriaalia eri markkinointikanaviin.

🌟 Haluatko täydentää osaamistasi taloushallinnon opinnoilla? 

Kirjanpidon ja arvonlisäverotuksen hoitaminen –tutkinnon osan opintojen aikana opit hoitamaan organisaation kuukausikirjanpitoa ja arvonlisäverotusta. Opiskelet kirjanpidon hoitamista, kirjanpito- ja verolainsäädäntöä sekä arvonlisäverolainsäädäntöä.

🌟 Suunnitteletko yrittäjyyttä tai oletko jo käynnistämässä omaa yritystoimintaa?

Yritystoiminnan suunnittelu –tutkinnon osan koulutuksessa yrittäjyyttä suunnittelevat tai käynnistävät henkilöt kehittävät omaa liikeideaansa ja valmistelevat yritystoiminnan käynnistämistä. Tutkinnon osa keskeisimpänä tuotoksena on omaa yritystoimintaa varten laadittu kirjallinen liiketoimintasuunnitelma sisältäen markkinoinnin, talouden ja muiden yritystoiminnan keskeisten kokonaisuuksien suunnittelun.

🌟 Haluatko toimia lähiesimiehenä ja oppia lisää henkilöstötyöstä?

Henkilöstötyö -koulutus on tutkinnon osa Lähiesimiestyön ammattitutkinnosta. Koulutus kattaa lähes kaikki työsuhteen osa-alueet. Keskeisiä teemoja ovat esimerkiksi osaamisen kehittäminen, henkilöstösuunnittelu, yhteistoiminta, rekrytointi ja perehdyttäminen sekä työhyvinvointi ja työturvallisuus.

Yksittäisten tutkinnon osien lisäksi voit täydentää osaamistasi myös esimerkiksi kokonaisen ammatti- tai erikoisammattitutkinnon kautta tai opiskella uuden alan perustutkinnon myötä.

Me autamme mielellämme uuden suunnan löytämisessä!


Ammattitutkinto, erikoisammattitutkinto, perustutkinto.. menikö eri termit jo ihan sekaisin? Ei huolta, kirjoitimme niistä aivan oman blogikirjoituksen. Lue lisää!
_________________

Seuraatko meitä jo somessa? Instagramista löydät meidät @meollaanpoke