selaa koulutuksia
Työelämäpalvelut

POKE yrityksille: millaista yhteistyötä ammattiopisto voisi tarjota juuri teidän yrityksellenne?

Tiesitkö, että POKE tekee monipuolista yhteistyötä yritysten kanssa? Vaikka ammattiopistot mielletään usein pääasiassa nuorten tutkintokouluttajina, on tarjolla myös monenlaista muutakin koulutusta ja palvelua. Mitä kaikkea POKE tarjoaakaan yrityksille? Lue, kuinka juuri teidän yrityksenne voi hyötyä POKEn tarjoamista palveluista! ⬇️

Koulutuksilla henkilöstön osaaminen ajan tasalle

Kaipaako henkilöstön osaaminen päivitystä? Osaavan henkilöstön avulla pidetään huoli siitä, että toiminta pyörii moitteettomasti, työntekijät viihtyvät ja pysyvät töissä ja asiakkaat saavat parasta palvelua. Hyvinvoiva ja osaava henkilöstö tukee myös positiivista työnantajamielikuvaa. Henkilöstön osaamisen kehittämiseen meillä on tarjolla monenlaisia koulutuksia valmiista lyhytkoulutuksista räätälöityihin kokonaisuuksiin. Miltä kuulostaisi esimerkiksi toimisto-ohjelmien perusteiden opettelu tai yleisimpien markkinointityökalujen haltuunotto? Kenties ensiaputaidot kaipaavat kertausta? Käy katsomassa tämänhetkinen tarjonta lyhytkoulutuksista verkkosivuiltamme.

Jos tuntuu, ettei valmiista koulutuksista löydy omiin tarpeisiin sopivia kokonaisuuksia, voimme räätälöidä juuri teille sopivan koulutuksen ja tulla pitämään sen halutessanne paikan päälle työpaikallenne! Räätälöityjen koulutusten toteutukseen on saatavilla myös tukea: näissä on mahdollista hyödyntää valtion henkilöstökoulutustukea sekä työnantajan koulutusvähennysvero-oikeutta.

Osaamiskartoituksilla sekä koulutus- ja kehittämissuunnitelmilla saadaan yrityksen osaamistarpeet selville

Koulutusten lisäksi POKElta voi hankkia erilaisia osaamiskartoituksia sekä koulutus- ja kehittämissuunnitelmia. Osaamiskartoituksen tarkoituksena on selvittää yrityksen tai organisaation osaamistarpeet ja henkilöstön osaamisvalmiudet. Kartoituksen tuloksia on helppo käyttää mm. henkilöstön koulutus- ja kehittämissuunnitelman pohjana. Osaamiskartoitus tehdään C&Q –osaamisenhallintajärjestelmän avulla.

Koulutus- ja kehittämissuunnitelmissa suunnittelemme ja toteutamme koulutukset työpaikan toivomusten ja kehitystarpeiden mukaan. Koulutus voidaan toteuttaa meidän tai yrityksen tiloissa, mutta alakohtaiset kouluttajat vastaavat aina käytännön toteutuksesta. Koulutukseen voidaan liittää lähipäiviä, verkko-opetusta ja työssäoppimista tarpeen mukaan. Meille on tärkeää, että yritys hyötyy koulutuksista ja suunnitelmista parhaalla mahdollisella tavalla. Siksi keräämme koulutuksista palautteen, joka annetaan yrityksen käyttöön.

Oppisopimus ja koulutussopimukset voivat hyödyttää rekrytoinnissa ja tukevat tulevaisuuden osaajien ammattitaidon kehittymistä

Oppisopimuskoulutus ja koulutussopimukset ovat yksi tapa kehittää työpaikkaa, tarjota osaamista tulevaisuuden tekijöille ja saada uusia ammattilaisia joukkoonne. Koulutussopimus ja oppisopimuskoulutus tarjoavat mahdollisuuden kehittää opiskelijoiden tai omien työntekijöiden osaamista. Koulutussopimuksella opiskelija tulee suorittamaan työpaikallenne työharjoittelun. Opiskelija opettelee yrityksen tuella alan yleisimpiä työtehtäviä käytännössä muutaman viikon-kuukausien pituisen ajan, riippuen harjoittelusta. Tämä on oiva väylä saada ammattilaisia taloon tulevaisuudessa!

Oppisopimuskoulutus on tehokas ja edullinen tapa kouluttaa uusia työntekijöitä sekä kehittää nykyisen henkilöstön osaamista. Oppisopimus on myös turvallinen rekrytoinnin väylä. POKE maksaa työnantajalle koulutuskorvausta ja työttömän työnhakijan työllistämiseen myös TE-toimisto voi myöntää palkkatukea. Opiskelijan kanssa solmittava työsuhde on yleensä määräaikainen, jonka aikana voidaan selvittää molempien osapuolien tarpeet ja toiveet jatkomahdollisuuksista. Parhaassa tapauksessa saat osaavan ja innostuneen työntekijän osaksi työyhteisöäsi myös pidemmäksi ajaksi. Oppisopimuksella on mahdollista toki myös kouluttaa jo olemassaolevan henkilöstön osaamista. Oppilaitoksen järjestämiä lähipäiviä on keskimäärin 1–3 päivää kuukaudessa.

Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta >>

POKE avuksi rekrytointiin

Tuntuuko, ettei teille sopivaa työntekijää meinaa löytyä? Markkinoi avoimia työpaikkoja opiskelijoillemme sosiaalisen median avulla! Liity Facebookissa ryhmäämme Osaajia työelämään – etsitään osaajaa ja tee ryhmän sivulle julkaisu, jolla tiedotat avoimista työpaikosta. Voimme myös yhdessä suunnitella ja toteuttaa rekrytointi- ja yhteishankintakoulutuksia Keski-Suomen alueella. Koulutus järjestetään työnantajan ja työ- ja elinkeinohallinnon yhdessä suunnittelemana, hankkimana ja rahoittamana.

Lisätietoja löydät 👉🏻

ELY-keskus
Työmarkkinatori
Täsmäkoulutus
Muutoskoulutus

Tulevaisuuden töiden oppimisympäristö – POKE Digilab

Oletko jo kuullut Digilabista? Poken Digilab on moderni tapa oppia tulevaisuuden työelämästä ja pitää henkilöstön osaaminen ajan tasalla tulevista trendeistä – Digilab antaakin mahdollisuuden oppia tulevaisuuden töitä ja teknologiaa jo tänään. Yhteisö- ja oppimisympäristö toimii startup -yritysten kasvatusalustana varsinkin opiskelijoille, mutta Digilabia voivat hyödyntää myös yritykset. Digilabista löytyy laitteita ja osaamista liittyen muun muassa virtuaalitodellisuuteen, 3D-mallinnukseen ja tulostukseen sekä 360 sisällön luontiin. Tarvittaisiinko teillä lisäosaamista esimerkiksi joihinkin näistä?

Miten voisimme olla hyödyksi juuri teille? Ota yhteyttä ja jätä tarjouspyyntö!

Käy lukemassa lisää POKEn työelämäpalveluista >>