selaa koulutuksia
Poken ystäväkirja

Tuleva kampaaja Julia

Kymmeniä koulutuksia, satoja opiskelijoita, tuhansia tarinoita. Poken ystäväkirja on blogisarja, joka päästää eri alojen opiskelijat ääneen ja antaa lukijan kurkistaa pokelaisuuden ytimeen: miksi meille tullaan opiskelemaan, minkälaisia tyyppejä täällä on ja mikä täällä on parasta.

Nimi Julia Ala-Ikkelä

Ikä 22

Koulutus, jota opiskelet Pokessa? Parturi-kampaaja

Miksi opiskelet juuri tätä alaa? Kauneudenhoitoala on unelma-ammattini ja intohimoni. Haluan tarjota mahdollisimman laajaa osaamista alalla.

Minkälainen tausta sinulla on? Mitä olet tehnyt ennen Pokea? Olen kotoisin Kauhajoelta. Peruskoulun jälkeen opiskelin Vaasassa kosmetologiksi. Valmistumisen jälkeen olin pari vuotta töissä kauneushoitolassa, ja siinä lomassa opin tekemään myös rakennekynsiä ja ripsiä. Nyt muutimme tänne poikaystävän kotipaikkakunnalle ja samalla pääsen vielä lisäämään osaamistani alalla =)

Mikä alassasi on parasta? Ala on yllättävän monipuolinen, ja tykkään siitä etteivät päivät ole samanlaisia. Alalla pääsee toteuttamaan itseään ja olemaan ihmisten kanssa. Käytännön hommien lisäksi myös kosmetiikan teoria sekä kehon ja ihon toiminta ovat kiinnostaneet minua aina. Tällä alalla näitäkin asioita pääsee lukemaan.

Mikä Pokessa on parasta? Rento ilmapiiri ja vapaalta tuntuva opiskelu.

Millainen on tavallinen päiväsi Pokessa? Tähän mennessä päivät ovat olleet sopivan pituisia, eikä aamulla ole tarvinnut liian aikaisin kömpiä kouluun 🙂 Aamupäivä opiskellaan uutta aihetta, sitten käydään syömässä ja sen jälkeen jatketaan vielä pari tuntia opintoja. Teoriaa ja käytännön opiskelua on ollut sopivassa suhteessa.

Mikä on ollut tähän asti mielenkiintoisinta opinnoissasi? Olen juuri aloittanut opintoni, joten hirveästi ei vielä olla keretty oppimaan. Teoriapuolelta varmaankin hiusten rakenne ja ominaisuudet ovat olleet kiinnostavaa uutta tietoa. Käytännön hommat ovat kaikki olleet kivoja.

Millaisiin työtehtäviin koulutuksellasi voi päästä? Mahdollisuus toimia parturi-kampaaja-yrittäjänä tai -työntekijänä. Lisäksi osaamista saa esimerkiksi tuotemyyntiin. Tai miksei vaikka voisi perehtyä maahantuontiin tai kouluttamiseenkin!

Mikä sinusta tulee isona? Toivon mukaan kauneudenhoitoalan moniosaaja 🙂

Lähiopetus vai työharjoittelu? Lähiopetus

Haaveilen Että jonain päivänä työskentelen jossain mukavassa kauneushoitolassa ja minulla on oma ihana asiakaskunta täällä Keski-Suomessa. Niin ja autosta ja koirasta!

Inhoan röyhkeyttä ja ilkeyttä.

Rakastan musiikkia, eläimiä, luontoa, perhettä ja ystäviä.

Ihailen määrätietoisia ihmisiä, jotka elävät elämäänsä niin kuin tahtovat.

Haluatko sinä hius- ja kauneudenhoitoalalle?

Parturi-kampaajat työskentelevät parturi-kampaamoissa joko yrittäjinä tai työntekijöinä. He voivat toimia myös tuotemyynti- ja koulutustehtävissä maahantuojien ja tavaratalojen palveluksessa.

Lue lisää hius- ja kauneudenhoitoalasta

Seuraatko meitä jo somessa? Instagramista löydät meidät @meollaanpoke.