selaa koulutuksia
Poken ystäväkirja

Tuleva taloushallinnon ammattilainen Jonna

Kymmeniä koulutuksia, satoja opiskelijoita, tuhansia tarinoita. Poken ystäväkirja on blogisarja, joka päästää eri alojen opiskelijat ääneen ja antaa lukijan kurkistaa pokelaisuuden ytimeen: miksi meille tullaan opiskelemaan, minkälaisia tyyppejä täällä on ja mikä täällä on parasta. 

Nimi Jonna Pulkkanen 

Ikä 29 

Koulutus, jota opiskelet Pokessa? Liiketoiminnan ammattitutkinto, taloushallinnon osaamisala 

Miksi opiskelet juuri tätä alaa? Olen aiemmin opiskellut kaksi ammattia unelmiani kuunnellen, mutta niiden alojen työllisyystilanne on valitettavasti heikko. Ajattelin nyt opiskella itselleni ammatin, jolla uskon töitä riittävän myös tulevaisuudessa. 

Minkälainen tausta sinulla on? Mitä olet tehnyt ennen Pokea? Olen valmistunut media-assistentiksi sekä ajoneuvoverhoilijaksi. Sisustusrakentamistakin kävin opiskelemassa vuoden verran, mutta se ei tuntunut omalta. Työelämässä olen ollut jonkin verran asiakaspalvelutehtävissä, kokeillut onnea imurikauppiaana sekä omistanut oman verhoomon. 

Mikä alassasi on parasta? Uskon, että parasta on jatkuva kehittyminen sekä uusien asioiden oppiminen. 

Mikä Pokessa on parasta? Pokessa parasta on se, että opettajilta saa henkilökohtaista apua, neuvoa ja tukea opiskeluihin liittyen. 

Millainen on tavallinen päiväsi Pokessa? Tunnit ovat hyvin rentoja sekä käymme paljon keskusteluja. Oppimisilmapiiri on positiivinen ja tunneilla on ollut erittäin helppo kysyä niitä tyhmiäkin kysymyksiä. 

Mikä on ollut tähän asti mielenkiintoisinta opinnoissasi? Koen, että kaikki, mitä olen oppinut, on ollut mielenkiintoista. Joitain vaikeita asioita, mutta silti mielenkiintoisia. Verotusasiat ovat kimurantteja ja välillä vaikeita ymmärtää, mutta se maailma on oikeasti aika mielenkiintoinen! 

Millaisiin työtehtäviin koulutuksellasi voi päästä? En itse asiassa edes tiedä, mihin kaikkialle sitä voisi päästä. Itselläni on niin selvät suunnitelmat työllistyä kirjanpitäjänä, etten ole edes ottanut muista mahdollisuuksista selvää. 

Mikä sinusta tulee isona? Toivottavasti miljonääri sekä onnellinen oman tien kulkija. 

Lähiopetus vai työharjoittelu? Työharjoittelu 

Haaveilen Punainen tupa ja perunamaa. Ja muutama milli pankkitilillä ylimääräisenä. 

Inhoan Kiirettä, mustaa kahvia ja imurin pölypussin vaihtamista. 

Rakastan Hitaita kiireettömiä aamuja, syksyn synkkyyttä sekä hurttia huumoria. 

Ihailen Ihmisiä, jotka uskaltavat toteuttaa unelmiaan. 

 

Haluatko sinä taloushallinnon ammattilaiseksi? 

Taloushallinnon opintojen jälkeen osaat toimia palkanlaskennan, kirjanpidon, reskontran hoitamisen, tilinpäätöksen laadinnan, sisäisen laskennan ja budjetoinnin tai taloushallinnon neuvontaan liittyvissä tehtävissä. 

Lue lisää taloushallinnon osaamisalasta
_________________ 

Seuraatko meitä jo somessa? Instagramista löydät meidät @meollaanpoke.