selaa koulutuksia
Poken ystäväkirja

Tuleva visualisti Katja

Kymmeniä koulutuksia, satoja opiskelijoita, tuhansia tarinoita. Poken ystäväkirja on blogisarja, joka päästää eri alojen opiskelijat ääneen ja antaa lukijan kurkistaa pokelaisuuden ytimeen: miksi meille tullaan opiskelemaan, minkälaisia tyyppejä täällä on ja mikä täällä on parasta. Tällä kertaa vuorossa on visualistiopiskelija Katja!

Nimi: Katja Janhonen

Ikä: 23

Koulutus, jota opiskelet Pokessa: Liiketoiminnan ammattitutkinto, markkinointiviestinnän suuntautuminen

Tammikuussa 2023 alkaa Jyväskylässä visualistin koulutus, joka on osatutkinto liiketoiminnan ammattitutkinnosta.

Miksi opiskelet juuri tätä alaa?: Rakastan visuaalisesti kauniita asioita. Rakastan myös valokuvata ja sommitella. Pitkään meni ennen kuin tajusin mitä haluan tehdä ja olen onnellinen, että löysin tämän tutkinnon. Tällä alalla pääsen toteuttamaan itseäni!

Minkälainen tausta sinulla on? Mitä olet tehnyt ennen Pokea?: Olen valmistunut kaksoistutkinnosta ja olen siis ylioppilas sekä tarjoilija. Koulun jälkeen olen työskennellyt mm. kirpputorimyyjänä. Vapaa-ajallani tuotan sisältöä someen ja harrastan valokuvaamista.

Mikä alassasi on parasta?: No tietysti se visuaalisuus ja että pääsen toteuttamaan itseäni ja pääsen luomaan kauniita asioita

Mikä Pokessa on parasta?: Oma tutkintoni suoritus tapahtuu Äänekosken sijasta Jyväskylässä ja se on ihan huippua, että he mahdollistavat kouluttautumisen myös Jyväskylässä.

Millainen on tavallinen päiväsi Pokessa?: Päivät vaihtelevat, koska meillä ei ole pelkkää lähiopetusta viitenä päivänä viikossa, vaan osa päivistä tehdään etänä. Mutta tähän mennessä lähiopetuspäivät ovat sisältäneet paljon tietokoneella työskentelyä. Nyt onneksi päästään tekemään muutakin tilan ja esillepanon visuaalisen suunnittelun ja toteutuksen tutkinnon osan parissa!

Mikä on ollut tähän asti mielenkiintoisinta opinnoissasi?: No varmasti työharjoittelu! Pääsin tutustumaan mainostoimiston arkeen, joka oli todella mielenkiintoista!

Millaisiin työtehtäviin koulutuksellasi voi päästä?: Voin tehdä paljon kaikenlaista, kuten olla mukana tekemässä yrityksen sosiaalisen median markkinointia tai olla vaikka vaatekaupassa somistajana. Voin olla myös mukana videotuotannoissa tekemässä visualisointia. Visuaalisuutta on niin paljon kaikkialla, että tästä tutkinnosta on eväitä monenlaiseen!

Mikä sinusta tulee isona?: No tietenkin visualisti! Haluan varmasti opiskella vielä muutakin, en tiedä vielä ihan tarkkaan mitä. En siis tiedä itsekään mikä musta tulee isona! Jännityksellä jään odottamaan mihin suuntaan tuulet puhaltaa!

Lähiopetus vai työharjoittelu?: Työharjottelu

Haaveilen: Siitä että olisin lähitulevaisuudessa työssä, jota rakastan!

Inhoan: Kiirettä, talven harmautta ja vesisadetta.

Rakastan: Perhettäni sekä ystäviäni! Sisällöntuottamista ja valokuvaamista.

Ihailen: Ihmisiä, jotka ovat saaneet luotua itselleen hienon uran. Ihmisiä, jotka osaavat elää hetkessä. Aurinkoisia ihmisiä, jotka levittävät iloa ympärilleen!

visualisti liiketoiminnan ammattitutkinto

Haluatko sinä vahvistaa markkinoinnin ja visuaalisen viestinnän osaamistasi? Koulutuksessa suuntaudut markkinointiviestintään. Opit suunnittelemaan ja toteuttamaan markkinointia, seuraamaan tuloksellisuutta ja kehittämään asiakaskokemusta. Koulutuksen aikana tutustut erilaisten markkinointimateriaalien tekemiseen sekä digitaaliseen markkinointiin. Lisäksi opit toteuttamaan esillepanoja ja näyteikkunoita sekä suunnittelemaan myymälän tai messutilan visuaalista ilmettä.

Lue lisää liiketoiminnan ammattitutkinnosta!
_________________

Seuraatko meitä jo somessa? Instagramista löydät meidät @meollaanpoke.